reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Podziwiam kobiety które czekaja miesiąc na wizytę , mnie jest ciężko 2 tygodnie wysiedzieć 😔
W ramach pocieszenia powiem Ci, że jeśli z ciążą jest wszystko ok, to lekarze nie chcą często widzieć pacjentki 🙂 Chyba, że faktycznie jest coś na rzeczy, to i chodzi się co tydzień- tak jak ja w poprzedniej, którą poroniłam.

reklama
W ramach pocieszenia powiem Ci, że jeśli z ciążą jest wszystko ok, to lekarze nie chcą często widzieć pacjentki 🙂 Chyba, że faktycznie jest coś na rzeczy, to i chodzi się co tydzień- tak jak ja w poprzedniej, którą poroniłam.
no mnie ze względu na to dziwne dzielenie badań na raty i teraz L4 każe przychodzić częściej , chociaż teraz u tej na NFZ między wizytami z USG będzie 3 tygodnie . Tylko że po drodze idę do prywatnej

Podziwiam kobiety które czekaja miesiąc na wizytę , mnie jest ciężko 2 tygodnie wysiedzieć 😔
Ja tyle czekam i mnie trafią. Bo ta wizyta w klinice do niczego nie mogę zaliczyć bo to zobaczył tylko serduszko bije i tyle... zero info. No ale jak wszystko w porządku u dziecka no to tyle się czeka. W poprzedniej ciazy miałam usg w Polsce w 13tc później w Norwegii w 20tc a później wnocu w Polsce w 30tc i później już przed samym porodem ;) I to było dużo, one słuchały detektorem tętno. Usg nie robili

Ja tyle czekam i mnie trafią. Bo ta wizyta w klinice do niczego nie mogę zaliczyć bo to zobaczył tylko serduszko bije i tyle... zero info. No ale jak wszystko w porządku u dziecka no to tyle się czeka. W poprzedniej ciazy miałam usg w Polsce w 13tc później w Norwegii w 20tc a później wnocu w Polsce w 30tc i później już przed samym porodem ;) I to było dużo, one słuchały detektorem tętno. Usg nie robili
A w końcu rodziłaś już w Polsce?

Ja teraz mam odstęp 3 tygodni i już mam głupie myśli, że ciąża się zatrzymała, jeszcze kolejny tydzień czekania bo mam dopiero 11 marca 😔 Co prawda objawy mam dość mocne, ale chyba nawet jakby ciąża się zatrzymała to objawy i tak by zostały, zwariować można 🫣🫣

Jednak w Polsce częstotliwość wizyt to luksus 😅

Ja teraz mam odstęp 3 tygodni i już mam głupie myśli, że ciąża się zatrzymała, jeszcze kolejny tydzień czekania bo mam dopiero 11 marca 😔 Co prawda objawy mam dość mocne, ale chyba nawet jakby ciąża się zatrzymała to objawy i tak by zostały, zwariować można 🫣🫣
Nie ma co się sugerować objawami. Przecież w pewnym momencie w zdrowej ciąży beta też zacznie spadać, objawy słabną i nie świadczy to o niczym złym 🙂.

właśnie te myśli są najgorsze , jeszcze przez to za ta wizyta na NFZ mnie jakoś nie usatysfakcjonowała za bardzo to tym bardziej rozmyślam 😔 mnie od początku jakoś bardzo nie doskwierają objawy ciążowe ,nawet mam dni że gdyby nie problemu z ciśnieniem to czuję się dobrze , tym bardziej sobie coś złego wkręcam 😔

reklama
A jak wasze 🍒? Bo u mnie bez zmian , delikatnie są większe ale już nie bolą i widzę trochę więcej żyłek niebieskich , ale bez jakiś dużych zmian

Do góry