reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Byłam na badaniach.
Akurat super bo była to wizyta w Instytucie Zdrowia kobiet. Mogę tutaj chodzić bo miałam tu wycinany polip i podczas odczytu wyniku okazało się że jestem w 5 TC, także z automatu i tutaj mi przydzielili opiekę.
Wizyta trwała godzinę. USG bardzo długo, szczegółowo, na każde pytanie pani doktor odpowiedziała.
Doktor twierdzi, że ciąża może być starsza tydzień niż wskazuje data ostatniej miesiączki.
Ja jednak twierdzę że nie może bo mąż był w delegacji i tylko w 2 dni był w domu.
Na razie zostawiliśmy termin założony ale jeśli by się zmienił o tydzień też chciałabym moje drogie zostać tutaj z Wami. 💚
„tylko 2 dni był w domu” - ale żeście się idealnie wstrzelili 😁 W sumie zazdro, bo dla wieloletnich staraczek to jest jak abstrakcja. Nawet były takie akcje, żeby owulacja nie przepadła to albo mąż albo żona specjalnie wracali na jedną noc 😁

Ja dziś zaczęłam dzień od wymiotów, ale poza zmęczeniem nie mam już w ogóle objawów, z piersiami jest śmiesznie, bo poprzednio to był mój pierwszy objaw a teraz mam dwa obwisłe naleśniki 🤣. W ogóle nie są tkliwe, ale ciekawa jestem jaki wpływ na to ma fakt, że jeszcze mam odrobinę mleka:)

no właśnie to jest dobre pytanie 😔 nic się nie dzieje , ale też nie mam jakiś objawów i przez to się stresuje że coś jest nie tak 😔 dodatkowo wszystkie dzidzie podobne terminowo misja ponad 2 cm a moja tydzień temu miała 1.3 , chciałabym porostu już zobaczyć bobo że dalej rośnie 😔
Ty się ciesz że nie masz bo dzięki temu możesz żyć zamiast leżeć jak dętka cały dzień na kanapie. Poza tym ciśnienie wg mnie to u Ciebie trochę jednak ciążowy objaw skoro wcześniej nie miałaś z nim problemu. Nie porównuj swojej ciąży do innych, dziecko potem tez bedzies porównywać? Że za niskie za chude za grube albo dostało 4 a nie 5? Daj Maluszkowi rosnąć w spokoju, nie ma potrzeby by badać to tym lepiej, jakbyś miała kiepskie wyniki to rozumiem stres ale tak? Ciąża uczy cierpliwości i naprawdę nakręcanie się nie jest dobre

reklama
Do góry