reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

A jak wasze 🍒? Bo u mnie bez zmian , delikatnie są większe ale już nie bolą i widzę trochę więcej żyłek niebieskich , ale bez jakiś dużych zmian
u mnie ten sam rozmiar, raczej wgl nie urosły. Nie bolą ani nic. No i oczywiscie tez się zastanawiam "czy to dobrze, że nie bolą? Bo przeciez MAJĄ BOLEĆ" 🙈 no i takie to zagwozdki 😛

reklama
Byłam na badaniach.
Akurat super bo była to wizyta w Instytucie Zdrowia kobiet. Mogę tutaj chodzić bo miałam tu wycinany polip i podczas odczytu wyniku okazało się że jestem w 5 TC, także z automatu i tutaj mi przydzielili opiekę.
Wizyta trwała godzinę. USG bardzo długo, szczegółowo, na każde pytanie pani doktor odpowiedziała.
Doktor twierdzi, że ciąża może być starsza tydzień niż wskazuje data ostatniej miesiączki.
Ja jednak twierdzę że nie może bo mąż był w delegacji i tylko w 2 dni był w domu.
Na razie zostawiliśmy termin założony ale jeśli by się zmienił o tydzień też chciałabym moje drogie zostać tutaj z Wami. 💚

Ale czemu oszalejesz? Przeciez nic sie nie dzieje, nie boli, nie krwawi to po co się nakręcać?
no właśnie to jest dobre pytanie 😔 nic się nie dzieje , ale też nie mam jakiś objawów i przez to się stresuje że coś jest nie tak 😔 dodatkowo wszystkie dzidzie podobne terminowo misja ponad 2 cm a moja tydzień temu miała 1.3 , chciałabym porostu już zobaczyć bobo że dalej rośnie 😔

U mnie nic, nie pogardziłabym gdyby urosły 🤣 natura mnie hojnie nie obdarzyła, więc fajnie by było choć na chwilę mieć większe.
Nie bola ani nic, mam tylko wrażenie, że sutki są twarde na okrągło.
mnie też jakoś hojnie nie obdarzyła 😅 ale mówię mam wrażenie że są delikatnie większe ,takie bardziej krągłe i jędrne ale przestały już dawno boleć

no właśnie to jest dobre pytanie 😔 nic się nie dzieje , ale też nie mam jakiś objawów i przez to się stresuje że coś jest nie tak 😔 dodatkowo wszystkie dzidzie podobne terminowo misja ponad 2 cm a moja tydzień temu miała 1.3 , chciałabym porostu już zobaczyć bobo że dalej rośnie 😔
Spokojnie ja od kilku dni żadnych objawów. Mdłości przeszły brzuch nie bolał i nie boli.

Z tego co pamiętam to dzisiaj trochę wizyt jest? Też udało mi się umówić na NFZ, może dostanę skierowanie na prenatalne.
Oby było wszystko ok, poprzednia ciąża na tym etapie się już nie rozwijała, czuję że ta wizyta może być przełomowa. Ja na 12:50, nie wiem jak wytrzymam 😓 a wy na którą?
3mam kciuki :) A który tydzień u Was?

Byłam na badaniach.
Akurat super bo była to wizyta w Instytucie Zdrowia kobiet. Mogę tutaj chodzić bo miałam tu wycinany polip i podczas odczytu wyniku okazało się że jestem w 5 TC, także z automatu i tutaj mi przydzielili opiekę.
Wizyta trwała godzinę. USG bardzo długo, szczegółowo, na każde pytanie pani doktor odpowiedziała.
Doktor twierdzi, że ciąża może być starsza tydzień niż wskazuje data ostatniej miesiączki.
Ja jednak twierdzę że nie może bo mąż był w delegacji i tylko w 2 dni był w domu.
Na razie zostawiliśmy termin założony ale jeśli by się zmienił o tydzień też chciałabym moje drogie zostać tutaj z Wami. 💚
O łał, godzinna wizyta na tak wczesnym etapie to naprawdę długo, super, że wszystko w porządku 😊 ile juz mierzy dziecko? :)

Ja mam mdłości straszne, ale za to plamie na brązowo przy najmniejszym wysiłku. Czyli wszystko jak w poprzednich ciążach o ile oczywiście ta dobrze się rozwinie

reklama
Do góry