reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Byłam na USG, nie powiem że jestem zawiedziona, bo jest ok, ale tak naprawdę nic nie było widać poza pęcherzykiem. W poprzedniej ciąży miałam korygowany wiek ciąży o 8 dni, bo miałam później owulację i teraz gin mi mówiła że pewnie też tak będzie, bo niby 5+4 ale wg niej to jest 4 tydzień dopiero, nawet nie była w stanie zmierzyć wieku ciąży po wielkości pęcherzyka. A ja się zastanawiałam czy serduszko zobaczę xD
Ale stwierdziła pęcherzyk w macicy i nie w bliźnie, blizna na 7mm gruba więc jest spoko :) następna wizyta za 2 tygodnie :)
Tez jestem po cesarce i nie wiedzialam, że ciaza moze zagnieździć się w bliznie, co w takim wypadku? Blizna moze pęknąć i ciaza się nie utrzyma?

Tez jestem po cesarce i nie wiedzialam, że ciaza moze zagnieździć się w bliznie, co w takim wypadku? Blizna moze pęknąć i ciaza się nie utrzyma?
To jednak rzadka sprawa, teoretycznie blizna może się rozejść albo można niestety poronić. Też jestem po cesarce. Dość duże znaczenie ma wiek blizny, kiedy miałaś cesarkę? Ja sierpień 2023
Nie ma co zakładać, że zagnieździ się nieprawidłowo!

Ale nie ma co się nakręcać, po prostu trzeba to sprawdzić :) na pierwszym USG już będzie widać czy jest ok. Zresztą ja nie zachowałam roku odstępu między ciążami, ale byłam na kontroli 3 miesiące temu i lekarka dała mi zielone światło do starania się, więc to raczej rzadkie przypadki żeby coś się działo złego :)

To jednak rzadka sprawa, teoretycznie blizna może się rozejść albo można niestety poronić. Też jestem po cesarce. Dość duże znaczenie ma wiek blizny, kiedy miałaś cesarkę? Ja sierpień 2023
Nie ma co zakładać, że zagnieździ się nieprawidłowo!
Jeju, ile rzeczy moze pójść nie tak przy ciąży, nawet nie zdawałam sobie sprawy.. Ja później niż Ty, bo wrzesień 2021, super ze u Ciebie z blizną wszystko dobrze, bo wydaje się odstęp od poprzedniego porodu niewielki 🙈

Ale nie ma co się nakręcać, po prostu trzeba to sprawdzić :) na pierwszym USG już będzie widać czy jest ok. Zresztą ja nie zachowałam roku odstępu między ciążami, ale byłam na kontroli 3 miesiące temu i lekarka dała mi zielone światło do starania się, więc to raczej rzadkie przypadki żeby coś się działo złego :)
Ja tylko zainteresowałam się tematem, nie nakręcam się akurat na to i wierzę, że wszystko u nas wszystkich będzie dobrze do końca 🤞

reklama
A czy któraś z pocesarkowych mam zastanawia się nad vbac? Dzisiaj się mnie lekarka pytała, czy chciałabym mieć kolejną cesarkę, chociaż to jeszcze tak wcześnie, że aż dziwnie myśleć o porodzie :)

Do góry