reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

2,35 to już było do zbicia jeśli dobrze pamiętam normy dla kobiet planujących
u mnie też i gin i Endo mówią że przed ciążą powinno być 1-1.5 max , właśnie dlatego że w ciążę skacze do góry . Sama napewno będę musiała zbadać , 4 miesiące przed ciążą miałam 1.8 i zwiększyli mi dawkę euthyrox na 50 , ale mam nadzieję że będzie okej

reklama
Ehhh… ja dzisiaj po drugim USG, pęcherzyk widoczny i tyle póki co (no ale etap taki, że dziwne gdyby było coś więcej) ale niestety obok pęcherzyka krwiak. 😞 mam badać betę co 72h
przykro mi . A na jakim etapie była po ostatnim badaniu ? Najważniejsze że jest pęcherzyk tam gdzie powinien , narazie wszystkie mamy bardzo wczesny etap więc nie ma co oczekiwać że zobaczymy od razu ♥️ . Na następnej wizycie napewno już zobaczysz więcej 😘

Cześć dziewczyny ☺️ Mam nadzieję, że za szybko się nie witam, ale wygląda na to, że i ja zostanę październikową mamą 😁 Byłam już na wrześniówkach 2021, teraz czas na drugą rundę 🙈 29.01 stycznia beta 742 a dwa dni później już 3196, przyrost prawie 400%, czy któraś z was miała taki duży przyrost? Strasznie sobie wkręciłam, że to bliźniaki i jestem lekko przerażona.. na usg widoczny był 1 pęcherzyk
Na bliźniaki wskazuje wysoki progesteron , nie beta hcg 🙂

Byłam na USG, nie powiem że jestem zawiedziona, bo jest ok, ale tak naprawdę nic nie było widać poza pęcherzykiem. W poprzedniej ciąży miałam korygowany wiek ciąży o 8 dni, bo miałam później owulację i teraz gin mi mówiła że pewnie też tak będzie, bo niby 5+4 ale wg niej to jest 4 tydzień dopiero, nawet nie była w stanie zmierzyć wieku ciąży po wielkości pęcherzyka. A ja się zastanawiałam czy serduszko zobaczę xD
Ale stwierdziła pęcherzyk w macicy i nie w bliźnie, blizna na 7mm gruba więc jest spoko :) następna wizyta za 2 tygodnie :)

Mam i ja wyniki w końcu 🙈 Przyrost bardzo zwolnił, ale jest w normie :) jestem 4+6 aktualnie

Załączniki

• Screenshot_20250203_145242_Patient Portal.jpg
    Screenshot_20250203_145242_Patient Portal.jpg
    70,1 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Do góry