reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Ogólnie to trochę jestem spokojniejsza, a trochę rozczarowana. Bo wydawało mi się, że tam w klinice mają dobry sprzęt, a ciężko było coś zobaczyć, a zmierzyć to już w ogóle 🙈
No ale ogólnie mamy 3,9mm i jest już serduszko❤️ Jestem zapisana do mojej lekarki za 2 tyg do innego gabinetu na lepszy sprzęt więc mam nadzieję wtedy wszystko pięknie zobaczyć 🥰
Najważniejsze że jest już serduszko, na takim etapie za dużo nie zobaczysz, fasolkę z migoczącymi piskelami ;)

reklama
Najważniejsze że jest już serduszko, na takim etapie za dużo nie zobaczysz, fasolkę z migoczącymi piskelami ;)
Przypomniało mi się, jak byłam kiedyś w takiej super wypasionej klinice bo miałam zapalenie pęcherza w ciąży i lekarz mi porobił zdjęcia 3D takiej kulki, nawet nie miała jeszcze kształtu fasoli, tylko dosłownie kulka xD on się tymi zdjęciami jarał bardziej niż ja xD

Ogólnie to trochę jestem spokojniejsza, a trochę rozczarowana. Bo wydawało mi się, że tam w klinice mają dobry sprzęt, a ciężko było coś zobaczyć, a zmierzyć to już w ogóle 🙈
No ale ogólnie mamy 3,9mm i jest już serduszko❤️ Jestem zapisana do mojej lekarki za 2 tyg do innego gabinetu na lepszy sprzęt więc mam nadzieję wtedy wszystko pięknie zobaczyć 🥰
Cudownie 😍 kolejny kamień milowy za Tobą ❤️

Nie no nie spodziewałam się tam zobaczyć nie wiadomo czego, ale sama lekarka się irytowała że kiepsko widać i tyle mi tam "gmerała" że mnie potem aż brzuch bolał 🙈
W każdym razie na tą chwilę jest dobrze i tego się trzymam 😁
Chociaż dalej "jestem w ciąży" brzmi dla mnie jakoś tak abstrakcyjnie 😂😂

Trochę mam dylemat bo ta lekarka jest naprawdę cudowna, ale z drugiej str te ciągłe dojazdy i to że przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie mnie trochę zniechęca. Myślałam, żeby ewentualnie prywatnie tam jeździć co jakiś czas, a tutaj iść gdzieś na NFZ. Tylko, że ja tu nie znam kompletnie lekarzy i gabinetów bo mieszkam dopiero od niecałych 3 lat i nigdy u żadnego ginekologa tu nie byłam bo przez ten czas jeździłam do mojego lekarza w poprzednim mieście zamieszkania, a potem już do kliniki.
Znalazłam tu jakiegoś lekarza z super opiniami, ale na NFZ nie ma do niego miejsc do końca czerwca, a na drugą połowę roku jeszcze nie ma zapisów. Nie wiem czy jak powiem, że ciąża to mnie będą musieli gdzieś wcisnąć czy jak. Narazie zapisałam się do niego na pakiet na 19 lutego, ale 20 lutego mam drugą wizytę u tej mojej lekarki i nie wiem czy nie odwołać narazie tego tutaj bo wizyty dzień po dniu nie są chyba zbyt dobre 🤔
Ja bym nie odwoływała. Będziesz miała okazję porównać podejście lekarzy i sprzęt jakim dysponują. USG bez Dopplera nie jest szkodliwe dla płodu.

reklama
Na wypisie mam w dolnym biegunie, pytałam lekarza czy blisko pęcherzyka to powiedział, że tam gdzie najbardziej lubią się robić krwiaki, nie mówił nic ze przy pęcherzyku 🤷‍♀️ To całe szczęście nie plamisz i niech tak zostanie 🙏🙏 a jaka wielkość krwiaka?
Nie mam zaznaczonych rozmiarów ale wygląda podobnie jak pęcherzyk

Do góry