reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
To trochę mało ci w sumie powiedział, nie? Ale pewnie zarobiony jest to nie ma co się dziwić. Kiedy masz następną wizytę?
Niby tak, ale w sumie serduszka nie ma to co mial mi powiedzieć więcej, pokazał ze jest pęcherzyk,maleńki zarodek, że ciaza wyglada na 5+6 a mam 5+3 z miesiaczki i pytałam o tą heparyne czy nie mam za dużej dawki to powiedział, że muszę ustalić z hematolog.. nie wiem czy przy krwiaku powinnam robić te zastrzyki, dzisiaj jak zrobilam po lekarzu to dostalam plamienia 🙄

21 lutego mam wizytę

Niby tak, ale w sumie serduszka nie ma to co mial mi powiedzieć więcej, pokazał ze jest pęcherzyk,maleńki zarodek, że ciaza wyglada na 5+6 a mam 5+3 z miesiaczki i pytałam o tą heparyne czy nie mam za dużej dawki to powiedział, że muszę ustalić z hematolog.. nie wiem czy przy krwiaku powinnam robić te zastrzyki, dzisiaj jak zrobilam po lekarzu to dostalam plamienia 🙄

21 lutego mam wizytę
Może zadzwoń do swojego lekarza? Może będzie miał inny pomysł co zrobić?

21 lutego mam wizytę
A jaką bierzesz dawkę i przypomnij dlaczego? Ja wczoraj byłam u hematologa i razem z ginekologiem są przy tym, żebym brała 0,4 chociaż ja byłam pewna, że ze względu na wagę powinnam 0,6

Ogólnie to trochę jestem spokojniejsza, a trochę rozczarowana. Bo wydawało mi się, że tam w klinice mają dobry sprzęt, a ciężko było coś zobaczyć, a zmierzyć to już w ogóle 🙈
No ale ogólnie mamy 3,9mm i jest już serduszko❤️ Jestem zapisana do mojej lekarki za 2 tyg do innego gabinetu na lepszy sprzęt więc mam nadzieję wtedy wszystko pięknie zobaczyć 🥰

Zapomniałam się i podniosłam corke z samochodu i wysikalam trzymając na kucajaco, zapomniałam o ciąży... córka ma 20kg. Kluje trochę brzuch może nic zlego nie zrobiłam :(

Ostatnia edycja:
reklama
będzie dobrze 🥰 a to tylko na 1 wizytę tam jedziesz i później wybierasz jakiegoś innego lekarza czy tam będziesz jeździć ?

Trochę mam dylemat bo ta lekarka jest naprawdę cudowna, ale z drugiej str te ciągłe dojazdy i to że przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie mnie trochę zniechęca. Myślałam, żeby ewentualnie prywatnie tam jeździć co jakiś czas, a tutaj iść gdzieś na NFZ. Tylko, że ja tu nie znam kompletnie lekarzy i gabinetów bo mieszkam dopiero od niecałych 3 lat i nigdy u żadnego ginekologa tu nie byłam bo przez ten czas jeździłam do mojego lekarza w poprzednim mieście zamieszkania, a potem już do kliniki.
Znalazłam tu jakiegoś lekarza z super opiniami, ale na NFZ nie ma do niego miejsc do końca czerwca, a na drugą połowę roku jeszcze nie ma zapisów. Nie wiem czy jak powiem, że ciąża to mnie będą musieli gdzieś wcisnąć czy jak. Narazie zapisałam się do niego na pakiet na 19 lutego, ale 20 lutego mam drugą wizytę u tej mojej lekarki i nie wiem czy nie odwołać narazie tego tutaj bo wizyty dzień po dniu nie są chyba zbyt dobre 🤔

Do góry