reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Ja też jak jestem zajęta to praktycznie nie odczuwam tych mdłości. W pracy jak wpadnę w tryb to tylko pamiętam żeby cos podjadac co 2-3 godziny i jest spoko. Gorzej jak usiądę albo wsiądę w samochód po pracy. To wtedy uderzenie. A dzisiaj byłam w sklepie i myślałam, że nie dam rady. Tak mi śmierdziały czyjeś perfumy, że musiałam zacząć jeść bułkę z koszyka bo bym zwymiotowała :/

reklama
A moje objawy dzisiaj to lekkie ciągnięcie, minimalne skurcze w brzuchu. Nie mam mdłości. Piersi delikatnie obolałe. Może jakieś chwilę słabości, posiedzę chwilę i mija. Może jeszcze nie mam za dużo przykrych dolegliwości, bo to 4w+6d 😉 przyznam uczciwie, że w sobotę czuję się dobrze, ale w tygodniu w pracy wykańcza mnie stres.
Na ogół nie mam czasu zjeść, ale odkąd wiem (a to już tydzień /:D) wpierniczam coś co 2-3h.
Przypominam drogie Panie pracujące o absolutnym zakazie nadgodzin w ciąży 😉

Haha u mnie ostatecznie wiek potwierdzi w przyszła sobotę :) Ale dopuszczałam do siebie myśl o starszej ciąży, bo owu nie musi być zawsze w dzień szczytu śluzu no i w dniu @ miałam naprawdę wysoką już tę betę :D Także zobaczymy za tydzień jak to będzie wyglądać! Mąż zachwycony biciem serduszka, dziś już chciał oglądać wózki w necie które mi się podobają :D A ja taka jakaś bez sił, na zakupy trzeba jechać, a ja tak jakby mam strasznie osłabione mięśnie 🤷🏼‍♀️
Nie w dzien szczytu śluzu? Przed tez moze byc owu? Czy bardziej po?

Dziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów u fryzjera w pierwszym trymestrze? Nie chodzi mi o rozjaśnianie, a przyciemnienie. Czy to może jakoś zaszkodzić? Zastanawiam się nad następnym miesiącem, ale się obawiam o to. Mam rozjaśnione włosy, a przy ciazy normalnie się tragiczne zrobiły 😂

Nie w dzien szczytu śluzu? Przed tez moze byc owu? Czy bardziej po?
Zarówno przed jak i po, chociaż najczęściej jest w dniu szczytu albo dzień po, ale u mnie na razie zarodek był większy niż powinien być licząc trzy tygodnie od zapłodnienia wg dnia szczytu, więc możliwe, że owu była 2-3 dni przed, ale to w sobotę dowiem się na pewno na ponownym USG :)

No dobra piersi, pobolewanie brzucha, mdlosci, wymioty... A czy którejś wychodzi wiecej pryszczy niz normalnie?! Ja mam zawsze przed miesiaczka 1 sztuke-pieknie sie na twarzy rozwija 😅🤦‍♀️ A teraz 2 na twarzy i 3 inne na ciele(nad biustem i na plecach)

A którym jesteś tygodniu? Miałam tak w piątym, później zeszło i już praktycznie nic się nie pojawia
No dobra piersi, pobolewanie brzucha, mdlosci, wymioty... A czy którejś wychodzi wiecej pryszczy niz normalnie?! Ja mam zawsze przed miesiaczka 1 sztuke-pieknie sie na twarzy rozwija [emoji28][emoji2356] A teraz 2 na twarzy i 3 inne na ciele(nad biustem i na plecach)

Bede normalnie malowac bo mam biało(siwo) ruda glowe i wyglada to fatalnie.
Dziewczyny co myślicie o farbowaniu włosów u fryzjera w pierwszym trymestrze? Nie chodzi mi o rozjaśnianie, a przyciemnienie. Czy to może jakoś zaszkodzić? Zastanawiam się nad następnym miesiącem, ale się obawiam o to. Mam rozjaśnione włosy, a przy ciazy normalnie się tragiczne zrobiły [emoji23]

reklama
Do góry