reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

@Mała Rybka jak się dziś czujesz, jak z krwawieniem/plamieniem ?
Hej dziś krwawienia nie było czyściutko tylko z nosa krew się lała ale to może z ciśnienia więc w miarę ok wyspałam się i lżej. Hyba jednak pójdę na zwolnienie bo widzę że ciąganie się na codzień z dziećmi niepełnosprawnymi to nie jest dobry pomysł w ciąży

reklama
Napisz jedno robisz... może jak mi przyjedzie to jutro zrobię na śniadanie [emoji7]

W jednym kawałku tostu robię szklanka dziurkę i opiekam na patelni na tłuszczu odwracam i wbijam całe jajko. Smarze z obu stron. Całe kromki tostu również opiekam z obu stron. Na każdy tost bez jajka, szynka i ser żółty, potem kromka z jajkiem i do mikrofali żeby serek się stopił i gotowe, ciepłe chrupiące i sycące jedzonko 🥰

Zdecydowanie gorzej niz pierwsza. Wtedy tylko senna bylam...a teraz taka jakas slaba, w glowie sie caly czas kreci, no i bol glowy... no i dzis mi zimno ale maz jak robil kuchnie to mial okno uchylone. Zjadlam teraz to jest wzglednie. Gorzej ze mam ten posmak dziwny w ustach.
Ty to biedna ja ci współczuję makabra naprawdę źle przechodzisz

Zdecydowanie gorzej niz pierwsza. Wtedy tylko senna bylam...a teraz taka jakas slaba, w glowie sie caly czas kreci, no i bol glowy... no i dzis mi zimno ale maz jak robil kuchnie to mial okno uchylone. Zjadlam teraz to jest wzglednie. Gorzej ze mam ten posmak dziwny w ustach.
Ja zauważyłam że co 1.5h moja gęba musi coś mielic inaczej w głowie jak na karuzeli. I tylko trochę muszę jeść małe posiłki bo inaczej mi tak niedobrze i strawić nie mogę. I weś tu człowiek pilnuj wagi w ciąży, jak żreć się chce, na bank znowu w drzwiach będzie ciężko się zmieścić hihi

Dobry wieczór mamy się, tak sobie podczytuje Was i przypomniały mi się moje 9 miesięczne wymioty nawet po tym jak się mi jedzenie przyśniło 🤣druga Ciaza bezobiawowa i trzecią też ale trzecia straciłam w 8 tyg. Teraz też bez objawów, no może czuje takie dziwne ciągnięcie w podbrzusza, ale początkowo odbierałam to jako coś negatywnego. Bałam się, że z maluszkiem dzieje się coś złego. Ale widzę, że kilka z Was ma podobnie. Boję się kolejnej straty i brak objawów np nudności przyprawia mnie o ciarki.... Przy pierwszych dwuch ciążach nie wiedziałam nawet co to jest beta🤣 nie przyszło mi do głowy, że coś może być nie tak. To był wspaniały czas. Teraz wpadam w panikę jak nie czuje senności... 🤦‍♀️🤷‍♀️

Ja z jedzeniem problemow nie mam :) w sumie teraz to dieta obrotowa, gdzie sie nie obroce tam cos zjem, lub na odwrot wgl glodu nie czuje. Najgorsze te zawroty glowy i oslabienie (ani to na tle zywieniowym, ani odwodnienie) nie mam pojecia. W poniedzialek pojade do rodzinnej na pogaduszki i moze cos podpowie. Bo strach wstawac a co gorsza samochod prowadzic.
Ja zauważyłam że co 1.5h moja gęba musi coś mielic inaczej w głowie jak na karuzeli. I tylko trochę muszę jeść małe posiłki bo inaczej mi tak niedobrze i strawić nie mogę. I weś tu człowiek pilnuj wagi w ciąży, jak żreć się chce, na bank znowu w drzwiach będzie ciężko się zmieścić hihi

Hahaha [emoji23][emoji23][emoji23] Ja mam dokładnie tak samo. Mamusia ugotowałam rosolku, zaraz brat mi podrzuci, bo dzisiaj zjadłam na obiad kilka frytek z piekarnika i nawet ledwo to przelknelam[emoji2356][emoji2356] Ale rosołek chyba wciagne

reklama
Druga ciąża, różnica 8 lat. W pierwszej czułam się cudownie, gdyby nie brak miesiączki i potwierdzona ciąża u lekarza to bym nie uwierzyła. Teraz masakra, ciągłe wymioty... Wiecie jak śmierdzą żonkile przy kasie w biedronce? Prawie mi się ulało...
Ale Was bombardują już objawy ? To Wasze pierwsze ciąże czy kolejne? Skąd jesteście dziewczyny?

Ja właśnie wróciłam do Polski po 5latach. Mam córkę, która kończy 5lat w środę i synka kończy 4 - 13maja.

Chociaż ciąża mega wczesna jestem ultra zmęczona cały czas i w pierwszej ciąży tez tak miałam przez pierwszy trymestr. Bolą mnie też okropnie piersi.

Na razie nie wymiotuje chociaż mi nie dobrze.

Do góry