reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja dziś po wizycie. Znowu mi lekarka namieszala... Według pierwszego ysg i połówkowego 26w5d, wedlug wymiarów 27w2d, a ona mi znowu liczyła z om 24tw6d. Łożysko II stopień dojrzałości, też wychodzi trzeci trymestr
Franus waży 919g, mierzy 25.3cm
Cukrzycy nie mam
Jej zdaniem to że jest większy nie znaczy że urodze szybciej niż termin z om tylko że może być większy. Także termin porodu to może być rownie dobrze 24.10 jak i 7.12... Dwa tygodnie różnicy
Do tego młody jest ułożony posladkowo, mam nadzieję że sie obróci

No i faktycznie miesza z tymi terminami :/
Ale najważniejsze że synek zdrowo rośnie ;)

reklama
Cześć :)

Wczoraj wieczorem miałam wizytę , 29+4 , Wiktorek warzy 1 445 g więc taka normalna waga ( wg mojego ginekologa jaki on duzyyyyyyyy mówi a Wy tu na forum piszecie o wyższych wagach wiec nie słucham tego za bardzo ;) )

Generalnie, wody, łożysko ok , szyjka stanęła w miejscu 2,5 cm , ale mieciutenka już bardzo i rozciągnięta , macica bardzo mówi że się powiększyła czy rozciągnęła nie chce przekręcić słowa . Synek ułożony od dawna główka do dołu , naciska na pęcherz i pcha się dol bardzo przez co mam klocie w pochwie , twardnienie brzuszka i skurcze się zaczynają .

Zwiększył dawkę luteiny do 2*1 , dalej asmag magnez 3*2 i przepisal Euthyrox 25 na tarczycę bo mam wynik 2,5 i chce obniżyć o max 2,0 . Mam też urosept 3*2 na drogi moczowe bo coś tam w wynika wyszło moczu nie hali . Nie dał nic jeszcze na te klocie w pochwie czekamy 2 tygodnie do wizyty i zadecyduje co dalej . Żadnego pessera nie proponował na szyjkę , ale zapytam za 2 tygodnie co on o tym myśli , ale to będzie 32 TC i pewnie już za późno na krążek ....

Zapytam też na nasrepnej wizycie jak to jest że skierowaniem na cesarkę ? Kiedy ją dostanę i kiedy się termin ustala ???

Aaaaaa tak w ogóle to dziś mam 3 USG genetyczne hihi tak się złożyło akurat wizyty dzień po dniu ( u innego ginekolog oczywiście z lepszym sprzętem ) .

Ciekawe czy wyjdą podobne parametry jak wczoraj hihi ;)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach dziś ;)

Wczoraj wieczorem miałam wizytę , 29+4 , Wiktorek warzy 1 445 g więc taka normalna waga ( wg mojego ginekologa jaki on duzyyyyyyyy mówi a Wy tu na forum piszecie o wyższych wagach wiec nie słucham tego za bardzo ;) )

Generalnie, wody, łożysko ok , szyjka stanęła w miejscu 2,5 cm , ale mieciutenka już bardzo i rozciągnięta , macica bardzo mówi że się powiększyła czy rozciągnęła nie chce przekręcić słowa . Synek ułożony od dawna główka do dołu , naciska na pęcherz i pcha się dol bardzo przez co mam klocie w pochwie , twardnienie brzuszka i skurcze się zaczynają .

Zwiększył dawkę luteiny do 2*1 , dalej asmag magnez 3*2 i przepisal Euthyrox 25 na tarczycę bo mam wynik 2,5 i chce obniżyć o max 2,0 . Mam też urosept 3*2 na drogi moczowe bo coś tam w wynika wyszło moczu nie hali . Nie dał nic jeszcze na te klocie w pochwie czekamy 2 tygodnie do wizyty i zadecyduje co dalej . Żadnego pessera nie proponował na szyjkę , ale zapytam za 2 tygodnie co on o tym myśli , ale to będzie 32 TC i pewnie już za późno na krążek ....

Zapytam też na nasrepnej wizycie jak to jest że skierowaniem na cesarkę ? Kiedy ją dostanę i kiedy się termin ustala ???

Aaaaaa tak w ogóle to dziś mam 3 USG genetyczne hihi tak się złożyło akurat wizyty dzień po dniu ( u innego ginekolog oczywiście z lepszym sprzętem ) .

2,5 cm szyjka w sumie nie powinna się kwalifikować na pessar ;)
Przynajmniej tak moj lekarz mówi ze zakłada się pessar albo szew jak szyjka jest krótsza niż 2,5 cm.
Także wydaje mi sie ze powinnaś dotrwać bez niczego [emoji16]

Ja się panicznie boje ze mi sie poród zacznie przed sciągnięciem szwu [emoji23]

No to super [emoji5][emoji5] niech ładnie rośnie. Szyjka spoko.

O ja właśnie tez Junama chciałam tylko ten ze złotym stelarzem. Widziałaś go może na żywo? I napisz jak ogólnie wózek czy nie jest za ciężki i czy wygodny w prowadzeniu?
Tak bo mam producenta pod nosem ;-) widziałam ten ze złotym ale jest jak dla mnie meeega elegandzki i rzucający się w oczy. Ładny ale nie dla mnie. Wózki są dobrze zrobione fajne amortyzatory koła.zelowe dobrze wyposażone za dobra cenę.

Ale to jest plastik zaipregnowany i wystarczy przetrzeć ściereczka i czyste bardziej mnie obdarcia martwią ale tu kolor znaczenia nie ma.
No chyba że tak. Nie znam tego wózeczka na żywo. Prezentuje się ładnie i tak jak w swojej pierwsze wypowiedzi podtrzymuje, że biały wygląda o wiele lepiej [emoji4]

Daj znać jak po 3 USG ja też dziś mam i szkoła rodzenia pierwszy raz będę mieć wrażeń masę.

Kojarzycie rozmiarówkę C&A ubranek niemowlęcych?
Chyba raczej zawyżona czy się mylę?
@Emol ty chyba z c&a masz ubranka. Chcę kilka 56 zamówić ale tersz mnie tknęło czy nie za luźne będą I jednak 50 brać.
W C&A rozmiary takie jak podane na metce przynajmniej w przypadku mniejszych dzieci. 50 nie polecam, mój wczesniak urodził się gdy miał 50 cm i na taki rozmiar ubranka kupiła mi teściowa. Ledwo co wchodził na długość. Radzę brać 62

reklama
Wiem że 2,5 szyjka to nie tragedia , ale mnie martwi to że jest bardzo miękka od dawna ( w sumie od 22 TC ) i że synek pcha w dół .

Na forach piszą różnie dziewczyny odnośnie. Krążka . Że 2,5 to takie min Już .

Wiem nie jestem lekarzem i ufam mu że wie co robi i nie zakłada mi go ... Czas pokaże . Coraz większy stresik mnie bierze 10 tygodni zostało ale przy założeniu cesarki może być za 8 tygodni już w 38 TC :eek:

Wszystko już mam kupione , ubranka uprane ale jeszcze prasowanie , tu mi pomoże mama i 2 siostry bo ja leżę praktycznie a jak stoję i głupie kanapki robię i jem to już mi się kręci w głowie i brzuszek twardy i boli :(

Mają w nasptenym tygodniu podjechać daleko nie mają 8 km :cool2:

Torbę do szpitala pakuje już chyba w piątek na spokojnie niech leży i czeka na swój czas... :cool2:

Do góry