reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Ja dziś po wizycie. Znowu mi lekarka namieszala... Według pierwszego ysg i połówkowego 26w5d, wedlug wymiarów 27w2d, a ona mi znowu liczyła z om 24tw6d. Łożysko II stopień dojrzałości, też wychodzi trzeci trymestr
Franus waży 919g, mierzy 25.3cm
Cukrzycy nie mam
Jej zdaniem to że jest większy nie znaczy że urodze szybciej niż termin z om tylko że może być większy. Także termin porodu to może być rownie dobrze 24.10 jak i 7.12... Dwa tygodnie różnicy
Do tego młody jest ułożony posladkowo, mam nadzieję że sie obróci

No i faktycznie miesza z tymi terminami :/
Ale najważniejsze że synek zdrowo rośnie ;)

reklama
Cześć :)

Wczoraj wieczorem miałam wizytę , 29+4 , Wiktorek warzy 1 445 g więc taka normalna waga ( wg mojego ginekologa jaki on duzyyyyyyyy mówi a Wy tu na forum piszecie o wyższych wagach wiec nie słucham tego za bardzo ;) )

Generalnie, wody, łożysko ok , szyjka stanęła w miejscu 2,5 cm , ale mieciutenka już bardzo i rozciągnięta , macica bardzo mówi że się powiększyła czy rozciągnęła nie chce przekręcić słowa . Synek ułożony od dawna główka do dołu , naciska na pęcherz i pcha się dol bardzo przez co mam klocie w pochwie , twardnienie brzuszka i skurcze się zaczynają .

Zwiększył dawkę luteiny do 2*1 , dalej asmag magnez 3*2 i przepisal Euthyrox 25 na tarczycę bo mam wynik 2,5 i chce obniżyć o max 2,0 . Mam też urosept 3*2 na drogi moczowe bo coś tam w wynika wyszło moczu nie hali . Nie dał nic jeszcze na te klocie w pochwie czekamy 2 tygodnie do wizyty i zadecyduje co dalej . Żadnego pessera nie proponował na szyjkę , ale zapytam za 2 tygodnie co on o tym myśli , ale to będzie 32 TC i pewnie już za późno na krążek ....

Zapytam też na nasrepnej wizycie jak to jest że skierowaniem na cesarkę ? Kiedy ją dostanę i kiedy się termin ustala ???

Aaaaaa tak w ogóle to dziś mam 3 USG genetyczne hihi tak się złożyło akurat wizyty dzień po dniu ( u innego ginekolog oczywiście z lepszym sprzętem ) .

Ciekawe czy wyjdą podobne parametry jak wczoraj hihi ;)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach dziś ;)

Wczoraj wieczorem miałam wizytę , 29+4 , Wiktorek warzy 1 445 g więc taka normalna waga ( wg mojego ginekologa jaki on duzyyyyyyyy mówi a Wy tu na forum piszecie o wyższych wagach wiec nie słucham tego za bardzo ;) )

Generalnie, wody, łożysko ok , szyjka stanęła w miejscu 2,5 cm , ale mieciutenka już bardzo i rozciągnięta , macica bardzo mówi że się powiększyła czy rozciągnęła nie chce przekręcić słowa . Synek ułożony od dawna główka do dołu , naciska na pęcherz i pcha się dol bardzo przez co mam klocie w pochwie , twardnienie brzuszka i skurcze się zaczynają .

Zwiększył dawkę luteiny do 2*1 , dalej asmag magnez 3*2 i przepisal Euthyrox 25 na tarczycę bo mam wynik 2,5 i chce obniżyć o max 2,0 . Mam też urosept 3*2 na drogi moczowe bo coś tam w wynika wyszło moczu nie hali . Nie dał nic jeszcze na te klocie w pochwie czekamy 2 tygodnie do wizyty i zadecyduje co dalej . Żadnego pessera nie proponował na szyjkę , ale zapytam za 2 tygodnie co on o tym myśli , ale to będzie 32 TC i pewnie już za późno na krążek ....

Zapytam też na nasrepnej wizycie jak to jest że skierowaniem na cesarkę ? Kiedy ją dostanę i kiedy się termin ustala ???

Aaaaaa tak w ogóle to dziś mam 3 USG genetyczne hihi tak się złożyło akurat wizyty dzień po dniu ( u innego ginekolog oczywiście z lepszym sprzętem ) .

2,5 cm szyjka w sumie nie powinna się kwalifikować na pessar ;)
Przynajmniej tak moj lekarz mówi ze zakłada się pessar albo szew jak szyjka jest krótsza niż 2,5 cm.
Także wydaje mi sie ze powinnaś dotrwać bez niczego [emoji16]

Ja się panicznie boje ze mi sie poród zacznie przed sciągnięciem szwu [emoji23]

No to super [emoji5][emoji5] niech ładnie rośnie. Szyjka spoko.

O ja właśnie tez Junama chciałam tylko ten ze złotym stelarzem. Widziałaś go może na żywo? I napisz jak ogólnie wózek czy nie jest za ciężki i czy wygodny w prowadzeniu?
Tak bo mam producenta pod nosem ;-) widziałam ten ze złotym ale jest jak dla mnie meeega elegandzki i rzucający się w oczy. Ładny ale nie dla mnie. Wózki są dobrze zrobione fajne amortyzatory koła.zelowe dobrze wyposażone za dobra cenę.

Ale to jest plastik zaipregnowany i wystarczy przetrzeć ściereczka i czyste bardziej mnie obdarcia martwią ale tu kolor znaczenia nie ma.
No chyba że tak. Nie znam tego wózeczka na żywo. Prezentuje się ładnie i tak jak w swojej pierwsze wypowiedzi podtrzymuje, że biały wygląda o wiele lepiej [emoji4]

Daj znać jak po 3 USG ja też dziś mam i szkoła rodzenia pierwszy raz będę mieć wrażeń masę.

Kojarzycie rozmiarówkę C&A ubranek niemowlęcych?
Chyba raczej zawyżona czy się mylę?
@Emol ty chyba z c&a masz ubranka. Chcę kilka 56 zamówić ale tersz mnie tknęło czy nie za luźne będą I jednak 50 brać.
W C&A rozmiary takie jak podane na metce przynajmniej w przypadku mniejszych dzieci. 50 nie polecam, mój wczesniak urodził się gdy miał 50 cm i na taki rozmiar ubranka kupiła mi teściowa. Ledwo co wchodził na długość. Radzę brać 62

reklama
Wiem że 2,5 szyjka to nie tragedia , ale mnie martwi to że jest bardzo miękka od dawna ( w sumie od 22 TC ) i że synek pcha w dół .

Na forach piszą różnie dziewczyny odnośnie. Krążka . Że 2,5 to takie min Już .

Wiem nie jestem lekarzem i ufam mu że wie co robi i nie zakłada mi go ... Czas pokaże . Coraz większy stresik mnie bierze 10 tygodni zostało ale przy założeniu cesarki może być za 8 tygodni już w 38 TC :eek:

Wszystko już mam kupione , ubranka uprane ale jeszcze prasowanie , tu mi pomoże mama i 2 siostry bo ja leżę praktycznie a jak stoję i głupie kanapki robię i jem to już mi się kręci w głowie i brzuszek twardy i boli :(

Mają w nasptenym tygodniu podjechać daleko nie mają 8 km :cool2:

Torbę do szpitala pakuje już chyba w piątek na spokojnie niech leży i czeka na swój czas... :cool2:

Do góry