reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

No jak swędzi to koniecznie smaruj oliwkami albo kremami
Smaruje, ale mam wrazenie ze moja skora gorzej znosi to smarowanie niz gdyby było bez ;) w 1 ciąży posmarowalam moze z 5 razy(?) bo mialam malenki brzuszek, rosl sobie bardzo dostojnie i bez zadnych turbo przyspieszen. Skora dala rade bez problemu, kilka razy mnie swedzialo, ale zignorowalam i nic nie popuscilo ;) teraz mam brzuch jak w 9msc, a konca nie widac :p chlopaki dopiero teraz tak naprawde beda rosli, a ja sie pytam gdzieeeee?

reklama
Wyobrażam sobie że człowiek siedzi jak na szpilkach i czeka. Chyba lepiej urodzić kilka dni przed terminem z zaskoczenia [emoji3] ale co ja tam wiem [emoji6]
po terminie...to ja siedzialam jak na szpilkach... moze dzis w nocy....a moze nad ranem..moze o 19.... i jeszcze nic sie nie dzialo..... analizowanie, ze najczesciej porody sie wieczorem i w nicy zaczynaja, bo organizm sie rozluznia....i nadal nic....
Ale doczekamy sie wszystkie... nie ma odwrotu....nadejdzie TEN dzień :)

po terminie...to ja siedzialam jak na szpilkach... moze dzis w nocy....a moze nad ranem..moze o 19.... i jeszcze nic sie nie dzialo..... analizowanie, ze najczesciej porody sie wieczorem i w nicy zaczynaja, bo organizm sie rozluznia....i nadal nic....
Ale doczekamy sie wszystkie... nie ma odwrotu....nadejdzie TEN dzień :)
A jak nie to i tak po42 tc wezma na wywolanie :p

Wiem, czytalam o tych fazach. My rytual zaczynamy o 18, wiec siadamy i sie uspokajamy, jemy kolacje w spokoju, czytamy książeczki, tulimy sie. O 19.30 kąpiel spokojna, balsamowanie, ubieranko, pozniej herbatka na.dobry sen, zeby i po 20 sie kladzieny najczesciej. Jak spi w dZień do np 15 bo zasnela późno w dzien to o 21. Cycus chwilke, woda i tak lezymy...
A czytacie przed snem codziennie inna bajkę? Czasami dziecko tak jest zainteresowana bajka ze nie chce spać. Podobno hitem jest książki "śpij kroliczku" i codziennie przed snem ją czytasz. Tak musisz poprawić poduszkę, ziewnac itd i dziecko codziennie to samo robi przed snem a jednak jest książka czytana :) i ja bym zrobiła herbatkę przed kąpielą. Aby było kąpiel, balsam, ubieranko, czytanie książki i spanie. Bo jeszcze wychodzenie z pokoju na herbatę są rozprasza od myśleniu o spaniu?

Sama nie wiem. Takie moje myślenie [emoji4]

reklama
Do góry