reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Dziewczyny. Piszę w sprawie boi brzucha od jelit. Jestem już prawie pewna że twardnienie brzucha i klucie, u mnie jest od jelit. Nie mam co wykluczyć z diety bo naprawdę jest lekkostrawna, pije też dużo wody. Dzisiaj wzięłam czopek Evaqu, który nie przyniósł jakiejś rewelacji. Pytanie czy któraś z was stosowała Lakluloze, czy ona pomagala i czy nieuzależnia? Dzisiaj jeszcze zaczynam pić siemię lniane ale już tracę nadzieję, a boję się że wkoncu nabawie się hemoroidow. :-/
Beznadzieja, z góry dziękuję za rady od Was.
Mnie na problem z zaparciami ginekolog polecił Duphalac. A że jestem średnio za medykamentami to zasugerował kawę z mlekiem. Jak paliłam to mi papieroski pomagały załatwić się, a teraz ta mała kawka z mlekiem daje rade. Spróbuj ten Duphalac jakby co. Nie uzależnia i ma ponoć przyjemny smak.

reklama
Ja niestety potrzebuje wózka z dużym koszem. Skrętnego z dużymi kołami.Wozkami 2w 1 jeździłam do końca (dopóki dziecko chciało).
Obsesyjnie nienawidzę wózkow typu parasolka.Sa dla mnie tak koszmarne, że naszego pozbyłam się slczym.predzej.
Dla mnie najważniejsza jest wygoda a nie kosmiczny design.
Wiem, że parasolki są idealne na szybkie wypady itd.Sek w tym że ja już wolę dziecko nieść czy prowadzić za rękę niż meczyc się z gównianym wózkiem, który ledwie podjedzie pod krawężnik. Ale to oczywiście już kwestia gustu i oczekiwań.

Ja jestem za dużym leniem a za mało mi zależy na lansie.Juz nie ten wiek :D

No to zajebiście i po co to było bulić tyle na składki ? :o składki dwa/trzy razy wieksze, a dostane ze 100 zł wiecej niz najnizsza krajowa ;d śmiech na sali
Nie wiem czy czytałaś mój post wyżej, ale ja napisałam ile na działalności otrzymuję macierzyńskiego. Pobieram 80% przez 12 miesięcy. Sprawdziłam dziś dokładnie i jeśli miesiąc ma 31 dni otrzymuje 1373,86 zl, jeśli 30 - 1329, 80 zl (w lutym dostałam 1240, 68). Placilam te podstawowe składki dokladnie 1172, 56 zl miesiecznie. Może znajdź jakiś kalkulator do wyliczania macierzyńskiego przy działalności i spróbuj wyliczyć jaka będzie wysokość Twojego macierzyńskiego? Możesz wpisać też moje dane dla porównania czy dobrze jest to obliczane.

Ja niestety potrzebuje wózka z dużym koszem. Skrętnego z dużymi kołami.Wozkami 2w 1 jeździłam do końca (dopóki dziecko chciało).
Obsesyjnie nienawidzę wózkow typu parasolka.Sa dla mnie tak koszmarne, że naszego pozbyłam się slczym.predzej.
Wiem, że parasolki są idealne na szybkie wypady itd.Sek w tym że ja już wolę dziecko nieść czy prowadzić za rękę niż meczyc się z gównianym wózkiem, który ledwie podjedzie pod krawężnik. Ale to oczywiście już kwestia gustu i oczekiwań.

Ja mam tak samo, kupilam lekka spacerowke i oddalam do mopsu, bo szalu dostawalam [emoji14] Nad jakim sie zastanawiasz? Albo jaki juz masz?

Ja mam tak samo, kupilam lekka spacerowke i oddalam do mopsu, bo szalu dostawalam [emoji14] Nad jakim sie zastanawiasz? Albo jaki juz masz?

Mam po drugim synku X landera.Teraz jeździ w spacerówce a na koniec października oddział go siostrze.
Mam stary model XQ. Z przodu skrętne piankowe koła, z tyłu duże pompowane.
Miałam inny wózek, taki bardziej "lansiarski" ale szybko go odsprzedalam.Byl dla mnie niewygodny. Zarobiłam na tym 100 zł (kupiłam używany) i wzięłam x landera, bo one są nie do zajechania.
A ja jednak wożę sporo zakupów i jeżdżę po lasach, parkach i kamieniach.

ja z kolei zakochałam się w wózkach typu parasolka, nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego wynalazku ;)

Skąd ta informacja? Macierzyński trwa 20 tygodni, ale 6 tygodni rodzicielskiego też jest płatne 100%. Wychodzi 26 tygodni 100% (20 macierzyński + 6 rodzicielski) i 26 tygodni 60% (reszta rodzicielskiego). Ale plizzzzz sprawdź w swoich źródłach, które twierdzą, że jest inaczej! Ja mogę rzucić takim linkiem:
Link do: Strona główna - ZUS

Kochana tak mialam z corka rok temu wlasnie wypłacane. Dlatego teraz chce isc na 80% od razu

A co do wozka 3w1 to mu do tej pory korzystamy ze spacerowki. Mam lekka parasolkę, ale mamy fajna ta i ja wole. I jest wygodniejsza. Mamy baby design dotty. Ale kazdy wozek trzeba samemu zoabczyc i pod siebie wybierac. A co do slubu to nawet nie złapałam, ze to juz dzis. My włączymy dalej z mini ogródkiem cos tam robimy.dzis sadzilam pomidorki i chwasty wyrywalam. Dodam, ze mamy 20m2 ogródka. Wiec malutko.

reklama
Kochana tak mialam z corka rok temu wlasnie wypłacane. Dlatego teraz chce isc na 80% od razu
Aż się boję sprawdzić swoje przelewy... Ale dzięki za info, sprawdzę to we właściwym czasie u naszej księgowej, o ile w ogóle zdecyduję się, że pójdę na pełny rodzicielski (to zależy, czy urodzę w terminie i czy zgodziliby się wypłacić mi ekwiwalent za niewykorzystany urlop w zamian za powrót bez wybierania wypoczynkowego).

Do góry