reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

chciałabym potrafić wyłączyć myślenie o tym ale nie potrafię póki co.. już tyle razy mówiłam sobie że koniec i tylko zabiera mi to mój czas i wpływa negatywnie psychicznie ale co miesiąc te same rozkminy i rozwala to totalnie ..
nie polecam, bo jak nie czekasz na testowanie to oznacza już rezygnację 😅 ale wiem, że to rozwala, pamiętam dobrze. I sikanie na testy od 8dpo...

reklama
Dziewczyny jak sobie zajmujecie głowę i czas po owulacji,dla mnie to jest najgorszy czas,jestem nie cierpliwa a czas dłuży mi się zawsze okropnie,człowiek ma pełno myśli i ta nie wiadoma czy przyjdzie okres czy może w końcu się udało,ja czasem czuję się jak wariatka i ciężko mi doczekać do tego dnia testowania,ta nie wiadoma zabija
mi się zawsze dłużą te pierwsze 2/3 dni po owulacji, a później już o tym nie myślę, i nagle przychodzi te 8/9 dpo i sobie przypominam, że w sumie to już tyle dni minęło i jakoś tak ten czas szybko uciekł 🙈

Dziewczyny jak sobie zajmujecie głowę i czas po owulacji,dla mnie to jest najgorszy czas,jestem nie cierpliwa a czas dłuży mi się zawsze okropnie,człowiek ma pełno myśli i ta nie wiadoma czy przyjdzie okres czy może w końcu się udało,ja czasem czuję się jak wariatka i ciężko mi doczekać do tego dnia testowania,ta nie wiadoma zabija
Doskonale Cię rozumiem i niestety nie mam na ten moment żadnego rozwiązania 😬 Moja droga jeszcze nie jest zbyt długa, ale tak jak któraś z Was tu już ostatnio pisała, po poronieniu jakoś bardziej jestem nakręcona i niecierpliwa. Gdy zaczęliśmy starania, podchodziłam do tego w miarę na luzie. Teraz mam poczucie bycia do tyłu z czasem. Powinnam być w 6mc, a muszę zaczynać od nowa😔

Przycupnę tu sobie i poczytam i może nabiorę natchnienia, bo póki co to jestem w fazie "zastanawiania" się czy drugi bobas to dobry pomysł. Ostatnia ciąża, pomimo mojego wieku weszła praktycznie od ręki, ale teraz jednak lat przybyło więc różnie może być...

Doskonale Cię rozumiem i niestety nie mam na ten moment żadnego rozwiązania 😬 Moja droga jeszcze nie jest zbyt długa, ale tak jak któraś z Was tu już ostatnio pisała, po poronieniu jakoś bardziej jestem nakręcona i niecierpliwa. Gdy zaczęliśmy starania, podchodziłam do tego w miarę na luzie. Teraz mam poczucie bycia do tyłu z czasem. Powinnam być w 6mc, a muszę zaczynać od nowa😔
rozumiem bardzo dobrze,bo po mojej stracie też czuje że jeszcze bardziej chce być mamą,wcześniej aż tak nakręcona na to nie byłam a teraz strasznie..jak już się poczuło tą miłość do tego maluszka to jest masakra,tęsknię mega za usg i tym stanem bycia w ciąży,pomimo tego że bardzo duża trauma to była bo też straciliśmy córeczkę to wspominam dużo pięknych momentów ❤️..

Dziewczyny, czy takie parametry nasienia u partnera kwalifikują nas do inseminacji (czy ma ona sens)?

Ruch postępowy 4%
Wolny 13%
Żywe 55%
Koncentracja 20 mln/ml, 40 mln/elakujat
Morfologia 5%.

Jest szansa na powodzenie przy takich parametrach?
Dodam że u mnie wszystko ok, drożność wykonana

rozumiem bardzo dobrze,bo po mojej stracie też czuje że jeszcze bardziej chce być mamą,wcześniej aż tak nakręcona na to nie byłam a teraz strasznie..jak już się poczuło tą miłość do tego maluszka to jest masakra,tęsknię mega za usg i tym stanem bycia w ciąży,pomimo tego że bardzo duża trauma to była bo też straciliśmy córeczkę to wspominam dużo pięknych momentów ❤️..
Na pewno nam się uda😁 mocno w to wierzę. Tylko to czekanie jest dołujące🙈

Dziewczyny, czy takie parametry nasienia u partnera kwalifikują nas do inseminacji (czy ma ona sens)?

Ruch postępowy 4%
Wolny 13%
Żywe 55%
Koncentracja 20 mln/ml, 40 mln/elakujat
Morfologia 5%.

Jest szansa na powodzenie przy takich parametrach?
Dodam że u mnie wszystko ok, drożność wykonana
można spróbować bo morfologia ładna, ilość ok, a ruch podkręcą.

U ciebie wszystko ok? Tzn imuunologia, genetyka zbadana?

reklama
Do góry