reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
Ja moje już przed starym chowam bo on by najlepiej dopiero po spóźnionej miesiączce,jakbym powiedziała ,że coś może jest na rzeczy - jechałby kupić - ale wolę wiedzieć szybciej i mam schowane chyba 3 testy 😂 może je zużyje przed bożym narodzeniem - wtedy święta zrobiłyby mi totalny rollercoaster emocji bo rok temu w grudniu przeszłam przez cp - zobaczymy jak to będzie. Mój małż miewa humorki,pracuje dużo ,w weekendy na naszej budowie zasuwa - może się uda -może nie - zobaczymy (jemu to jest obojętnie czy będziemy teraz w ciąży czy za rok czy za 3lata czy wg) 🙄

ja zamawiałam dzisiaj testy i mówię do męża, że wezmę 5 na co on „nie nie weź od razu chociaż 15, bo potem i tak jeżdżę dokupuję i 5 razy tyle przepłacam” spotkaliśmy się po środku wzielam 10 🤡
To jest racjonalna ilość, pod warunkiem, że nie jesteś tak cierpliwa jak ja i nie sikasz dwa razy dziennie od 7dpo, żeby broń Boże nic nie przeoczyć 😂 w każdym razie kupiłam 8 i musiałam dokupić jeszcze dwa w rosku srosku 🥲
Na teście kreska była wczoraj ciemniejsza, wzięłam na wstrzymanie i już jutro tylko pójdę sobie na betę, proszę o kciuki, żeby te piątkowe 5 ładnie odbiło 🤞🏻

To jest racjonalna ilość, pod warunkiem, że nie jesteś tak cierpliwa jak ja i nie sikasz dwa razy dziennie od 7dpo, żeby broń Boże nic nie przeoczyć 😂 w każdym razie kupiłam 8 i musiałam dokupić jeszcze dwa w rosku srosku 🥲
Na teście kreska była wczoraj ciemniejsza, wzięłam na wstrzymanie i już jutro tylko pójdę sobie na betę, proszę o kciuki, żeby te piątkowe 5 ładnie odbiło 🤞🏻
U mnie nie ma to sensu, bo zastrzyk mi się utrzymuje co najmniej 12 dni 🙈 Trzymam mocno kciuki 🤞

Trzymam kciuki 🍀

Ja do soboty jakoś muszę dotrwać bo nawet jakby wyszły jakieś cienie wcześniej to nie mam kiedy jechać na betę w tygodniu. W pracy sajgon więc nie ma szans na zwolnienie się na badania.

Trzymam za nas obie - u Ciebie niech rośnie, u mnie niech maleje

U mnie w zeszłym miesiącu z kolei jak poszłam na monitoring w 10 dc, gdzie zazwyczaj miałam owulację około 16 dnia, to lekarz powiedział, że już PO. 😅 Więc też sądzę, że regularne seksy to lepsza metoda niż celowanie w owulację. Ale ponieważ mąż czasem wyjeżdża na kilka dni pracować, to jednak wolę mniej więcej kontrolować terminy.

Hmm... 🤣 - w sumie to bardzo ciekawe gdzie się podziewa to moje "naukowe" podejście i pilnowanie wykresów i dat, kiedy zaczynam robić testy od 6dpo... 🙈 Czytam Wasze racjonalne wiadomości:

i zazdroszczę cierpliwości! ;) Tłumaczę sobie, że testuję zbyt szybko, żeby jak najprędzej się dowiedzieć i w razie pozytywu zacząć brać Clexane, ale prawda jest taka, że próbuję zaczarować rzeczywistość. 😅 Biorę przykład i od następnego cyklu starań też sobie to obiecuję! Zobaczymy co z tego wyjdzie.
też sobie co cykl obiecywałam że będę testować w najwcześniej w dniu spodziewanej 🐒, ale kogo ja chcę oszukać nigdy nie dotrwałam i zawsze 8-9 dpo już zaczynałam sikać na testy , szczerze mnie tak jest lepiej . Przynajmniej z dnia na dzień nastawiam się coraz bardziej na to że ona przyjdzie a nie czekam z nadzieją że może coś wyjdzie dopiero w dniu miesiączki , ale to już jak to uważa ☺️

ja zamawiałam dzisiaj testy i mówię do męża, że wezmę 5 na co on „nie nie weź od razu chociaż 15, bo potem i tak jeżdżę dokupuję i 5 razy tyle przepłacam” spotkaliśmy się po środku wzielam 10 🤡
ja to już kupuje zapas na Amazon czyli 50 szt , wolę zapłacić raz 80 czy 90 zł a mieć ich dużo ,niż później właśnie jeździć i dokupować . Tym bardziej że przy ostatnim biochemię robiłam różne i później właśnie milion myśli dlaczego na każdym teście kreska wygląda inaczej , raz jaśniejsza , raz ciemniejsza , później znowu jaśniejsza na innym , także wolę mieć ich więcej 😅

Ja dzisiaj niestety brak skoku temperatury więc czekam na USG popołudniu, żeby się dowiedzieć czy była owulacja, czy jeszcze wciąż jest przede mną. Nic wczoraj nie czułam więc licho wie.

reklama
U mnie pierwszy raz od miesięcy nie ma żadnych szans na ciążę bo po histero, jak były płodne była przerwa i wiecie co? Moja głowa dalej ma nadzieję, że jestem w ciąży 😂😂😂
My się w tym cyklu zabezpieczamy ze względu na drugie podejście do IVF. Byłam w sobotę na monitoringu i owulacja pewnie była wczoraj/sobotę wieczorem, a seks wczoraj. Dzisiaj pewnie zacznę stymulację, ale też mam takie myśli, że może trzeba odpuścić, bo się udało 😂 Z prezerwatywą 😁

Do góry