reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Super, że tak szybko punkcja😍 wiesz co, ja nawet nie wiem jak to jest u mnie w klinice, co do zasad refundacji nie będę się wypowiadać, bo z niej nie korzystam i nie wchodziłam szczegóły, ale wydaje mi się, że nie powinnaś płacić za badania o których piszesz, dziwne i jeszcze takie ultimatum postawili, że jak nie to brak kwalifikacji, co klinika to inny poziom szanowania zasad MZ widocznie. Ja chcę zapłodnić wszystkie i zamrozić jutro dopytam o szczegóły, zdaje sobie sprawę, że może być spory odsiew finalnie po punkcji i hodowli jeszcze 2 podglądy na pewno mnie czekają przed punkcją, jutro kolejny.
Faktycznie, Ty bez refundacji :) wiedzialam, ale nie skojarzyłam pisząc. No i wiadomo ze jak bez refundacji to nie zastanawiasz sie nad magiczna liczba 10 komorek 🙈 pisalas juz wczesniej, ze wszystkie zapladniacie i sobie pomyslalam, ze tez bedziesz zaskoczona tak jak ja dziś. Punkcja u mnie w 13 dc, więc szybko poszło, ale u Ciebie tez juz niebawem. Zobaczymy ile finalnie będziemy mieć pobrane, zapłodnione oraz ile wytrwa do 5 dnia. Czeka nas ekscytujący przyszly tydzień 😉
No i ✊✊️ za jutrzejszy podgląd.

reklama
Faktycznie, Ty bez refundacji :) wiedzialam, ale nie skojarzyłam pisząc. No i wiadomo ze jak bez refundacji to nie zastanawiasz sie nad magiczna liczba 10 komorek 🙈 pisalas juz wczesniej, ze wszystkie zapladniacie i sobie pomyslalam, ze tez bedziesz zaskoczona tak jak ja dziś. Punkcja u mnie w 13 dc, więc szybko poszło, ale u Ciebie tez juz niebawem. Zobaczymy ile finalnie będziemy mieć pobrane, zapłodnione oraz ile wytrwa do 5 dnia. Czeka nas ekscytujący przyszly tydzień 😉
No i ✊✊️ za jutrzejszy podgląd.
Dziękuję😊 a ja też trzymam za Ciebie 🫶

Możecie mi powiedzieć jak to jest że praktycznie co cykl tak koło 2-3 dni po owulacji mam zgagę wieczorami , normalnie jej nie mam 😅 przychodzi tak jak pisze i utrzymuje sie przez kilka dni i później znowu znika 😯

W sobotę punkcja, dziś mam wziąć dodatkowo ovitrelle i 2x gonapeptyl. Około 10 pęcherzyków może być do pobrania (jakieś mniejsze podrosły). A przy okazji dziś sie dowiedziałam że w ramach programu mogę zapłodnić 10 komorek, jeśli byłaby nadwyżka, to idą do mrozenia lub na dawstwo. Oczywiście podpisałam papiery, że mroze, bo nad dawstwem się nie zastanawialam. U Ciebie też tak jest w klinice odnośnie nadmiaru komorek? Wiem że co klinika, to każda inaczej interpretuje przepisy. Jestem w programie, a np. wszystkie badania z krwi ja i maz musieliśmy zrobić na własną rękę (amh, antygeny etc). Bez tego nie dostalibyśmy kwalifikacji.
Miałam punkcje w lipcu i miałam zapładniane wszystkie komórki, nie tylko 10. Raczej nic się w tej kwestii nie zmieniło, więc to raczej wymysł kliniki że maks 10 :) tak samo te wszystkie badania powinnaś mieć refundowane.

Miałam punkcje w lipcu i miałam zapładniane wszystkie komórki, nie tylko 10. Raczej nic się w tej kwestii nie zmieniło, więc to raczej wymysł kliniki że maks 10 :) tak samo te wszystkie badania powinnaś mieć refundowane.
Zaskoczylo mnie to, więc to jednak wymysł 🤔 co do badań, pytałam specjalnie i lekarza i na recepcji, ale oni jednym głosem, że to potrzebne do kwalifikacji, a bez tego nie możemy przejść dalej. Dla mnie to też dziwne bylo, tym bardziej że już jedno in vitro mialam, wiec to naciagane bardzo.

Boli mnie w dole. Janiki na zmianę i krzyże… zauważyłam teraz śluz płodny … a w poniedziałek miała być drożność. Super. Nawet nie mam jak sprawdzić teraz czy to na pewno owulacja

Mąż mnie namówił aby dziś rano zrobić 😄 , tzn. jak on będzie wstawał do pracy

Załączniki

• 54c0bf80-4791-4b35-8f20-03d5519ce0ae.jpeg
    54c0bf80-4791-4b35-8f20-03d5519ce0ae.jpeg
    31 KB · Wyświetleń: 149
reklama
Do góry