reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
Wiesz może to już moje urojenia dlatego się nie nakręcam. Zrobię jeden pod wieczór i jutro z porannego moczu
czekamy na info , trzymam 🤞 żeby to nie były urojenia . Mnie rano wyszło takie że nie byłam pewna , ale wydawało mi się że coś tam przebija , a jak wróciłam z pracy o 13 i zrobiłam to już było lepiej widać , chociaż na zdjęciu dalej nie było widać nic

Tak, rozmawiamy o „częstotliwości”. On po prostu za często nie daje rady i nie ma ochoty, ale w tym cyklu i tak było nie najgorzej.

A jeszcze zapytam, rozumiem że hormonów, z krwi też nie badał?
Bo może ma np. jakieś problemy hormonalne i dlatego nie ma ochoty
W sumie nie wiem czy to możliwe, ale jednak u kobiet tak to działa

Ja w ciąży z synem miałam tak że 26 dc beta z krewi =1. Dopiero 30 dc wyszłam mi bardzo blada kreska na teście. Dodam że mam zawsze cykle 28/29 dniowe i owulacje w 14/15 dniu cyklu. I wtedy też miałam standardowy owulacyjny ból jajnika w 14 dc. Czyli teoretycznie po 16 dniach od owulacji test wyszedł pozytywny

Ale ból jajnika to nie jest potwierdzona owulacja 🤷‍♀️
Ja ból jajnika od stycznia miałam wielokrotnie, jakoś w sierpniu czy lipcu to taki, że myślałam że się porzygam - owulacji nadal brak (i okresu też)

Z którego dpo ta beta? Czy następna była już pozytywna w tym samym cyklu? 😃

Nie miałam monitoringu wiec ciężko mi powiedzieć. Mogę się opierać wyłącznie na przypuszczeniach i wyznaczonej na usg dacie porodu.
Czyli w swojej głowie (na podstawie testów owulacyjnych) miało być 7dpo, ale biorąc pod uwagę termin porodu 10dpo - progesteron urósł naturalnie bez suplementacji

@penguinlicious
Happy Anniversary Celebration GIF by Lucas and Friends by RV AppStudios
Dziękuję 🥰 Ja ledwo robotę skończyłam, więc świętowanie dopiero przed nami 😊

rozumiem, w takim razie trzymam kciuki za kolejny cykl i stymulacje ✊🏻

Dziewczyny, czy któraś z Was ma doświadczenia z badaniem kalu na pasożyty (3 próbki) i czy stosowałyście cholestil w trakcie pobierania probek?
Ja kiedyś robiłam dla sanepidu, bo potrzebowałam na czas nauki w gabinecie stomatologicznym. Ale nie stosowałam nic dodatkowo podczas pobierania.

reklama
Do góry