reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Super, że tak szybko punkcja😍 wiesz co, ja nawet nie wiem jak to jest u mnie w klinice, co do zasad refundacji nie będę się wypowiadać, bo z niej nie korzystam i nie wchodziłam szczegóły, ale wydaje mi się, że nie powinnaś płacić za badania o których piszesz, dziwne i jeszcze takie ultimatum postawili, że jak nie to brak kwalifikacji, co klinika to inny poziom szanowania zasad MZ widocznie. Ja chcę zapłodnić wszystkie i zamrozić jutro dopytam o szczegóły, zdaje sobie sprawę, że może być spory odsiew finalnie po punkcji i hodowli jeszcze 2 podglądy na pewno mnie czekają przed punkcją, jutro kolejny.
Faktycznie, Ty bez refundacji :) wiedzialam, ale nie skojarzyłam pisząc. No i wiadomo ze jak bez refundacji to nie zastanawiasz sie nad magiczna liczba 10 komorek 🙈 pisalas juz wczesniej, ze wszystkie zapladniacie i sobie pomyslalam, ze tez bedziesz zaskoczona tak jak ja dziś. Punkcja u mnie w 13 dc, więc szybko poszło, ale u Ciebie tez juz niebawem. Zobaczymy ile finalnie będziemy mieć pobrane, zapłodnione oraz ile wytrwa do 5 dnia. Czeka nas ekscytujący przyszly tydzień 😉
No i ✊✊️ za jutrzejszy podgląd.

reklama
Faktycznie, Ty bez refundacji :) wiedzialam, ale nie skojarzyłam pisząc. No i wiadomo ze jak bez refundacji to nie zastanawiasz sie nad magiczna liczba 10 komorek 🙈 pisalas juz wczesniej, ze wszystkie zapladniacie i sobie pomyslalam, ze tez bedziesz zaskoczona tak jak ja dziś. Punkcja u mnie w 13 dc, więc szybko poszło, ale u Ciebie tez juz niebawem. Zobaczymy ile finalnie będziemy mieć pobrane, zapłodnione oraz ile wytrwa do 5 dnia. Czeka nas ekscytujący przyszly tydzień 😉
No i ✊✊️ za jutrzejszy podgląd.
Dziękuję😊 a ja też trzymam za Ciebie 🫶

Możecie mi powiedzieć jak to jest że praktycznie co cykl tak koło 2-3 dni po owulacji mam zgagę wieczorami , normalnie jej nie mam 😅 przychodzi tak jak pisze i utrzymuje sie przez kilka dni i później znowu znika 😯

W sobotę punkcja, dziś mam wziąć dodatkowo ovitrelle i 2x gonapeptyl. Około 10 pęcherzyków może być do pobrania (jakieś mniejsze podrosły). A przy okazji dziś sie dowiedziałam że w ramach programu mogę zapłodnić 10 komorek, jeśli byłaby nadwyżka, to idą do mrozenia lub na dawstwo. Oczywiście podpisałam papiery, że mroze, bo nad dawstwem się nie zastanawialam. U Ciebie też tak jest w klinice odnośnie nadmiaru komorek? Wiem że co klinika, to każda inaczej interpretuje przepisy. Jestem w programie, a np. wszystkie badania z krwi ja i maz musieliśmy zrobić na własną rękę (amh, antygeny etc). Bez tego nie dostalibyśmy kwalifikacji.
Miałam punkcje w lipcu i miałam zapładniane wszystkie komórki, nie tylko 10. Raczej nic się w tej kwestii nie zmieniło, więc to raczej wymysł kliniki że maks 10 :) tak samo te wszystkie badania powinnaś mieć refundowane.

Miałam punkcje w lipcu i miałam zapładniane wszystkie komórki, nie tylko 10. Raczej nic się w tej kwestii nie zmieniło, więc to raczej wymysł kliniki że maks 10 :) tak samo te wszystkie badania powinnaś mieć refundowane.
Zaskoczylo mnie to, więc to jednak wymysł 🤔 co do badań, pytałam specjalnie i lekarza i na recepcji, ale oni jednym głosem, że to potrzebne do kwalifikacji, a bez tego nie możemy przejść dalej. Dla mnie to też dziwne bylo, tym bardziej że już jedno in vitro mialam, wiec to naciagane bardzo.

Boli mnie w dole. Janiki na zmianę i krzyże… zauważyłam teraz śluz płodny … a w poniedziałek miała być drożność. Super. Nawet nie mam jak sprawdzić teraz czy to na pewno owulacja

Mąż mnie namówił aby dziś rano zrobić 😄 , tzn. jak on będzie wstawał do pracy

Załączniki

• 54c0bf80-4791-4b35-8f20-03d5519ce0ae.jpeg
    54c0bf80-4791-4b35-8f20-03d5519ce0ae.jpeg
    31 KB · Wyświetleń: 143
reklama
Do góry