reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
Ja co prawda nie mam złej pracy , chociaż ostatnio zaczął się mocno zmieniać skład , i co chwilę przyjmują kogoś po znajomości w dodatku brak perspektyw na rozwój i też siedzę bo umowa na stałe . Mąż mnie namawia żeby otworzyć sklep z częściami koło jego warsztatu a ja tak odwlekam bo będę w ciąży przecież i kto będzie pracował jak ja będę musiała zostać z dzieckiem 😔 jakbym wiedziała że to będzie tyle trwało to już bym rok temu otworzyła i pewnie teraz już bym się tak nie martwiła jak to będzie gdyby ...

Z ciekawości, wiecie może czy przy potwierdzonej owulacji jest jakakolwiek szansa, że test wyjdzie pozytywny później niż w tym max 14dpo (12dpo zagnieżdżenie i 2 dni na wzrost bety)? Po terminie okresu czy coś? Wiem, że normalnie są takie przypadki, że ludziom X czasu po terminie okresu wychodzą dwie kreski, ale zakładam, że tam nie było monitoringu i po prostu owulacja była później.

To pewnie, że się umawiaj do niego. A robiłaś jakieś badania pod kontem starań ?
Generalnie jakiś czas temu robiłam pakiet tarczycowy i wszystko było idealnie.. Progesteron I prolaktyne sprawdzalam, no i też było książkowo..
Progesteron nawet 7dpo był na poziomie 25..
Prolaktyna ostatnio przed okresem na poziomie 17.
Jak dostanę @ to planuje zrobić pakiet hormonalny..
Moja lekarka ostatnio właśnie zaleciła mi sprawdzenie prolaktyny I w razie w dala receptę na dostinex, miałam go brać 1/4 tabletki raz w tygodniu, ale jak wysłałam jej wyniki prolaktyny, to odpisała mi żeby jednak nie brać bo jest w normie.. Powiedziala że czekamy do konca roku i pozostanie zrobienie drożności.. Owulacje są potwierdzone i prog też fajnie.. Także już nie wiem w czym jest problem..

reklama
Generalnie jakiś czas temu robiłam pakiet tarczycowy i wszystko było idealnie.. Progesteron I prolaktyne sprawdzalam, no i też było książkowo..
Progesteron nawet 7dpo był na poziomie 25..
Prolaktyna ostatnio przed okresem na poziomie 17.
Jak dostanę @ to planuje zrobić pakiet hormonalny..
Moja lekarka ostatnio właśnie zaleciła mi sprawdzenie prolaktyny I w razie w dala receptę na dostinex, miałam go brać 1/4 tabletki raz w tygodniu, ale jak wysłałam jej wyniki prolaktyny, to odpisała mi żeby jednak nie brać bo jest w normie.. Powiedziala że czekamy do konca roku i pozostanie zrobienie drożności.. Owulacje są potwierdzone i prog też fajnie.. Także już nie wiem w czym jest problem..
a jak badania męża ? Nasienie , hormony ?

Do góry