reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
Ja co prawda nie mam złej pracy , chociaż ostatnio zaczął się mocno zmieniać skład , i co chwilę przyjmują kogoś po znajomości w dodatku brak perspektyw na rozwój i też siedzę bo umowa na stałe . Mąż mnie namawia żeby otworzyć sklep z częściami koło jego warsztatu a ja tak odwlekam bo będę w ciąży przecież i kto będzie pracował jak ja będę musiała zostać z dzieckiem 😔 jakbym wiedziała że to będzie tyle trwało to już bym rok temu otworzyła i pewnie teraz już bym się tak nie martwiła jak to będzie gdyby ...

Z ciekawości, wiecie może czy przy potwierdzonej owulacji jest jakakolwiek szansa, że test wyjdzie pozytywny później niż w tym max 14dpo (12dpo zagnieżdżenie i 2 dni na wzrost bety)? Po terminie okresu czy coś? Wiem, że normalnie są takie przypadki, że ludziom X czasu po terminie okresu wychodzą dwie kreski, ale zakładam, że tam nie było monitoringu i po prostu owulacja była później.

To pewnie, że się umawiaj do niego. A robiłaś jakieś badania pod kontem starań ?
Generalnie jakiś czas temu robiłam pakiet tarczycowy i wszystko było idealnie.. Progesteron I prolaktyne sprawdzalam, no i też było książkowo..
Progesteron nawet 7dpo był na poziomie 25..
Prolaktyna ostatnio przed okresem na poziomie 17.
Jak dostanę @ to planuje zrobić pakiet hormonalny..
Moja lekarka ostatnio właśnie zaleciła mi sprawdzenie prolaktyny I w razie w dala receptę na dostinex, miałam go brać 1/4 tabletki raz w tygodniu, ale jak wysłałam jej wyniki prolaktyny, to odpisała mi żeby jednak nie brać bo jest w normie.. Powiedziala że czekamy do konca roku i pozostanie zrobienie drożności.. Owulacje są potwierdzone i prog też fajnie.. Także już nie wiem w czym jest problem..

reklama
Generalnie jakiś czas temu robiłam pakiet tarczycowy i wszystko było idealnie.. Progesteron I prolaktyne sprawdzalam, no i też było książkowo..
Progesteron nawet 7dpo był na poziomie 25..
Prolaktyna ostatnio przed okresem na poziomie 17.
Jak dostanę @ to planuje zrobić pakiet hormonalny..
Moja lekarka ostatnio właśnie zaleciła mi sprawdzenie prolaktyny I w razie w dala receptę na dostinex, miałam go brać 1/4 tabletki raz w tygodniu, ale jak wysłałam jej wyniki prolaktyny, to odpisała mi żeby jednak nie brać bo jest w normie.. Powiedziala że czekamy do konca roku i pozostanie zrobienie drożności.. Owulacje są potwierdzone i prog też fajnie.. Także już nie wiem w czym jest problem..
a jak badania męża ? Nasienie , hormony ?

Do góry