reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

🍁Świat jest piękny w październiku jabłek czerwonych jest bez liku, a na testach dwie kreseczki ujrzą wszystkie panieneczki 🍎♥️

Dzień Dobry w październiku , to mój debiut więc Liczę na dużo kreseczek ❤️‍🔥🤰

Zasady panujące na tym wątku , proszę przeczytaj, zanim dodasz post 🙌

1. Chcąć udzielać się na tym wątku , wpisz się proszę na testowanie, bądź na ławkę rezerwowych ( kiedy nie znasz jeszcze daty testowania, albo z jakiegoś powodu jest to niemożliwe).

2. Jesteś tu nowa? Napisz kilka słów o sobie i swoich staraniach. Dziewczyny chętnie dzielą się swoimi doświadczeniami.

3. Dodaj zdjęcie do swojego awatara, będzie nam lepiej Cię zapamiętać 🩷

4. Wątek nie służy do oceny testów ciążowych osób niezapisanych.

5. Proszę o szacunek w dyskusji, empatię i chęć udzielenia pomocy aby każda czuła się tu swobodnie. Mile widziane dzielenie się swoimi doświadczeniami w temacie starań i nie tylko.

6. Unikajmy rozmów na temat dzieci, wiele z Nas walczy o pierwsze dziecko i jest w trakcie długiej i trudnej drogi, więc może to być temat przykry lub nawet bolesny :(

7. Poniżej znajduje się kalendarz testowania w październiku, można też poinformować o ważnej wizycie, zabiegu, kroku w kontekście starań o ciąże.

Jeśli któraś z was obchodzi urodziny 🥳 Daj znać ! Oby czekał na Ciebie wyjątkowy prezent w postaci dwóch kresek! ⏸️🎂

Działamy ! Niech moc będzie z nami 🤩♥️

🗓️Testowanie w październiku 🍎🍁
1🍁 @Pierwsze 🥰 🐒
2🍁 @Anne1991 🤰
3🍁 @Olcia2052 , ⛔️@nieznośne_poplątanie 🐒
4🍁 @penguinlicious 🐒@krasulkaa 🐒
5🍁
6🍁 @Paula949
7🍁 @Travel92 🤰
8🍁 @Aileen31 @Adriana0710
9🍁 @Patka2207 🐒 @Waska0393
10🍁 @a.może.ciążaa 🐒 , @xyza ⛔@kamilaa919 🤰
11🍁 @Karolina_123 , @Lilli2
12🍁 @StaraStaraczka ⛔
13🍁
14🍁
15🍁
16🍁
17🍁 @igunia93 , @paola121214
18🍁 @AnitaaP.
19🍁 @Olkaa93
20🍁 @Leanne , @klaudia16
21🍁 @Nelliel
22🍁 @Ewi12
23🍁
24🍁 @amusedxxx
25🍁 @Anexandra , @AnaBloom
26🍁 @Sosna108
27🍁
28🍁 @Pierwsze 🥰 , @spekoppar_
29🍁 @Olcia2052
30🍁 @Patka2207
31🍁

Legenda:

🤰- ciąża
⛔- negatyw, cykl bezowulacyjny
🐒- okres

🍁Ławka rezerwowych ♥️
🍁 @LadyCaro
🍁 @anyżowa
🍁 @anela92
🍁 @MyszkaMiki30
🍁 @spoko23
🍁 @Aga993
🍁 @staraczka33
🍁 @morticia_adams
🍁 @meryksawery
🍁 @NattNatt
🍁 @Gosia0132
🍁 @IlaDusia
🍁 @93kora
🍁 @Cherry_Tomato
🍁 @Sunflowerxxx
🍁 @Klemensa
🍁 @Sharley

Zabieg/ wizta/ procedury:🩼💉
14.10 @Patka2207 Drożność jajowodów
8.10 @paola121214 wizyta z USG u ginekologa
15.10 @NattNatt wizyta u ginekologa
22.10 @Nelliel stymulacja
10.10 @spekoppar_ wizyta w klinice invitro
29.10 @klaudia16 histeroskopia
14.10 @amusedxxx transfer
22.10 @Lilli2 histeroskopia
8.10 @anyżowa wizyta w klinice
Urodziny:🥳
🎂 15.10 @Olkaa93
🎂 29.10 @spoko23
🎂 17.10 @penguinlicious
🎂
🎂

Rocznica ślubu ❤️‍🔥
10.10 @penguinlicious
2.10 @meryksawery

Lista badań które warto wykonać ;
Zobacz załącznik 1663993

Baby Parenting GIF

Parę polecajek z dobrym składem 💪💊

Zobacz załącznik 1663996

Przepis na jesienną herbatkę ☕
Potrzebujesz:

• Kilka plasterków jabłka
  • Herbata
  • Dwa plastry imbiru
  • Łyżeczka cynamonu jak ktoś lubi :)
  • Goździki
  • Plaster pomarańczy
  • Łyżka miodu lub soku np malinowego
new hampshire GIF

Dużo zdrówka i gorących uścisków pod pierzynką w te chłodne wieczory! no i działamy ❤️‍🔥👩‍❤️‍💋‍👨
Witam :) proszę mnie zapisać na testowanie na 24.10 (29dc)
Może napiszę parę słów o sobie: jestem po 30tce, mam 2.5 letnią córkę. W ciąży byłam 4 razy (biochem 02.21r, udana 09.21-26.05 , 10.23 biochem,12.23r ektopowa)
Z mężem jesteśmy na etapie "będzie co będzie,ani się nie spinamy ani nie pilnujemy".
Trzymam kciuki za Wasze kreseczki i piękne fasolki na USG 🌈♥️

reklama
Dzień dobry,
U mnie dzisiaj rano na teście śnieżnobiała druga kreska.. :(
Porażka kolejny jestem załamana. Nie mam już pomysłu jak zareagować i kto by mógł mi w tej kwestii pomóc.
Do okresu jeszcze maksymalnie 2 dni, ale jakoś nie liczę na cud..
U mojej lekarki mam wizytę dopiero ma miesiąc na NFZ, a jak ostatnio byłam prywatnie, to na tamten moment akurat byłam w trakcie owulacji i wyniki jakie między czasie zrobiłam były idealne..
Także pozostaje mi czekać na @ i potem nie wiem co dalej. Czy czekać na wizytę u mojej lekarki, czy szukać gdzie indziej pomocy.. Ech..
A nie myślałaś zmienić ginekologa ? Ja myślałam pół roku nad zmianą. Poszłam kazał zrobić to to to i działam. Czekam na drożność i co powie na moje wyniki. Teraz żałuję, że wcześniej nie reagowałam
Dziewczyny, trochę mnie zastanawia ten progesteron w 24 dc 15,8. Czy to normalne, że jest tak wysoki 11dp IUI?
testowałaś dziś jeszcze ?

Kurcze, tak liczyłam, że może się w tym cyklu uda… Nienawidzę swojej pracy i tylko wizja ciąży trzyma mnie przy niej. Ale nie wiem ile jeszcze pociągnę. Z drugiej strony sytuacja na rynku pracy nie jest teraz najlepsza…
Wiem co czujesz 😣 ja mam to samo. Siedzę bo praca na nie określony i w tym momencie to najlepsze…. I tak mecze

A nie myślałaś zmienić ginekologa ? Ja myślałam pół roku nad zmianą. Poszłam kazał zrobić to to to i działam. Czekam na drożność i co powie na moje wyniki. Teraz żałuję, że wcześniej nie reagowałam

testowałaś dziś jeszcze ?
Tak. Pomyślałam o tym. Generalnie zastanawiam się nad lekarzem, który robił mi badania prenatalne w pierwszej ciąży. Był bardzo dokładny, ma ogromną wiedzę i pracuje też w szpitalu. No i koszt wizyty taki sam jak u mojej ginekolog. Poza tym że wszystkim trafił odnośnie badań prenetalnych, nawet z ryzykiem przedwczesnego porodu, bo tak też się stało.. Będę dzwonić i umawiać wizytę.

Tak. Pomyślałam o tym. Generalnie zastanawiam się nad lekarzem, który robił mi badania prenatalne w pierwszej ciąży. Był bardzo dokładny, ma ogromną wiedzę i pracuje też w szpitalu. No i koszt wizyty taki sam jak u mojej ginekolog. Poza tym że wszystkim trafił odnośnie badań prenetalnych, nawet z ryzykiem przedwczesnego porodu, bo tak też się stało.. Będę dzwonić i umawiać wizytę.
To pewnie, że się umawiaj do niego. A robiłaś jakieś badania pod kontem starań ?

reklama
Do góry