reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

🍁Świat jest piękny w październiku jabłek czerwonych jest bez liku, a na testach dwie kreseczki ujrzą wszystkie panieneczki 🍎♥️

Dzień Dobry w październiku , to mój debiut więc Liczę na dużo kreseczek ❤️‍🔥🤰

Zasady panujące na tym wątku , proszę przeczytaj, zanim dodasz post 🙌

1. Chcąć udzielać się na tym wątku , wpisz się proszę na testowanie, bądź na ławkę rezerwowych ( kiedy nie znasz jeszcze daty testowania, albo z jakiegoś powodu jest to niemożliwe).

2. Jesteś tu nowa? Napisz kilka słów o sobie i swoich staraniach. Dziewczyny chętnie dzielą się swoimi doświadczeniami.

3. Dodaj zdjęcie do swojego awatara, będzie nam lepiej Cię zapamiętać 🩷

4. Wątek nie służy do oceny testów ciążowych osób niezapisanych.

5. Proszę o szacunek w dyskusji, empatię i chęć udzielenia pomocy aby każda czuła się tu swobodnie. Mile widziane dzielenie się swoimi doświadczeniami w temacie starań i nie tylko.

6. Unikajmy rozmów na temat dzieci, wiele z Nas walczy o pierwsze dziecko i jest w trakcie długiej i trudnej drogi, więc może to być temat przykry lub nawet bolesny :(

7. Poniżej znajduje się kalendarz testowania w październiku, można też poinformować o ważnej wizycie, zabiegu, kroku w kontekście starań o ciąże.

Jeśli któraś z was obchodzi urodziny 🥳 Daj znać ! Oby czekał na Ciebie wyjątkowy prezent w postaci dwóch kresek! ⏸️🎂

Działamy ! Niech moc będzie z nami 🤩♥️

🗓️Testowanie w październiku 🍎🍁
1🍁 @Pierwsze 🥰 🐒
2🍁 @Anne1991 🤰
3🍁 @Olcia2052 , ⛔️@nieznośne_poplątanie 🐒
4🍁 @penguinlicious 🐒@krasulkaa 🐒
5🍁
6🍁 @Paula949
7🍁 @Travel92 🤰
8🍁 @Aileen31 @Adriana0710
9🍁 @Patka2207 🐒 @Waska0393
10🍁 @a.może.ciążaa 🐒 , @xyza ⛔@kamilaa919 🤰
11🍁 @Karolina_123 , @Lilli2
12🍁 @StaraStaraczka ⛔
13🍁
14🍁
15🍁
16🍁
17🍁 @igunia93 , @paola121214
18🍁 @AnitaaP.
19🍁 @Olkaa93
20🍁 @Leanne , @klaudia16
21🍁 @Nelliel
22🍁 @Ewi12
23🍁
24🍁 @amusedxxx
25🍁 @Anexandra , @AnaBloom
26🍁 @Sosna108
27🍁
28🍁 @Pierwsze 🥰 , @spekoppar_
29🍁 @Olcia2052
30🍁 @Patka2207
31🍁

Legenda:

🤰- ciąża
⛔- negatyw, cykl bezowulacyjny
🐒- okres

🍁Ławka rezerwowych ♥️
🍁 @LadyCaro
🍁 @anyżowa
🍁 @anela92
🍁 @MyszkaMiki30
🍁 @spoko23
🍁 @Aga993
🍁 @staraczka33
🍁 @morticia_adams
🍁 @meryksawery
🍁 @NattNatt
🍁 @Gosia0132
🍁 @IlaDusia
🍁 @93kora
🍁 @Cherry_Tomato
🍁 @Sunflowerxxx
🍁 @Klemensa
🍁 @Sharley

Zabieg/ wizta/ procedury:🩼💉
14.10 @Patka2207 Drożność jajowodów
8.10 @paola121214 wizyta z USG u ginekologa
15.10 @NattNatt wizyta u ginekologa
22.10 @Nelliel stymulacja
10.10 @spekoppar_ wizyta w klinice invitro
29.10 @klaudia16 histeroskopia
14.10 @amusedxxx transfer
22.10 @Lilli2 histeroskopia
8.10 @anyżowa wizyta w klinice
Urodziny:🥳
🎂 15.10 @Olkaa93
🎂 29.10 @spoko23
🎂 17.10 @penguinlicious
🎂
🎂

Rocznica ślubu ❤️‍🔥
10.10 @penguinlicious
2.10 @meryksawery

Lista badań które warto wykonać ;
Zobacz załącznik 1663993

Baby Parenting GIF

Parę polecajek z dobrym składem 💪💊

Zobacz załącznik 1663996

Przepis na jesienną herbatkę ☕
Potrzebujesz:

• Kilka plasterków jabłka
  • Herbata
  • Dwa plastry imbiru
  • Łyżeczka cynamonu jak ktoś lubi :)
  • Goździki
  • Plaster pomarańczy
  • Łyżka miodu lub soku np malinowego
new hampshire GIF

Dużo zdrówka i gorących uścisków pod pierzynką w te chłodne wieczory! no i działamy ❤️‍🔥👩‍❤️‍💋‍👨
Witam :) proszę mnie zapisać na testowanie na 24.10 (29dc)
Może napiszę parę słów o sobie: jestem po 30tce, mam 2.5 letnią córkę. W ciąży byłam 4 razy (biochem 02.21r, udana 09.21-26.05 , 10.23 biochem,12.23r ektopowa)
Z mężem jesteśmy na etapie "będzie co będzie,ani się nie spinamy ani nie pilnujemy".
Trzymam kciuki za Wasze kreseczki i piękne fasolki na USG 🌈♥️

reklama
Dzień dobry,
U mnie dzisiaj rano na teście śnieżnobiała druga kreska.. :(
Porażka kolejny jestem załamana. Nie mam już pomysłu jak zareagować i kto by mógł mi w tej kwestii pomóc.
Do okresu jeszcze maksymalnie 2 dni, ale jakoś nie liczę na cud..
U mojej lekarki mam wizytę dopiero ma miesiąc na NFZ, a jak ostatnio byłam prywatnie, to na tamten moment akurat byłam w trakcie owulacji i wyniki jakie między czasie zrobiłam były idealne..
Także pozostaje mi czekać na @ i potem nie wiem co dalej. Czy czekać na wizytę u mojej lekarki, czy szukać gdzie indziej pomocy.. Ech..
A nie myślałaś zmienić ginekologa ? Ja myślałam pół roku nad zmianą. Poszłam kazał zrobić to to to i działam. Czekam na drożność i co powie na moje wyniki. Teraz żałuję, że wcześniej nie reagowałam
Dziewczyny, trochę mnie zastanawia ten progesteron w 24 dc 15,8. Czy to normalne, że jest tak wysoki 11dp IUI?
testowałaś dziś jeszcze ?

Kurcze, tak liczyłam, że może się w tym cyklu uda… Nienawidzę swojej pracy i tylko wizja ciąży trzyma mnie przy niej. Ale nie wiem ile jeszcze pociągnę. Z drugiej strony sytuacja na rynku pracy nie jest teraz najlepsza…
Wiem co czujesz 😣 ja mam to samo. Siedzę bo praca na nie określony i w tym momencie to najlepsze…. I tak mecze

A nie myślałaś zmienić ginekologa ? Ja myślałam pół roku nad zmianą. Poszłam kazał zrobić to to to i działam. Czekam na drożność i co powie na moje wyniki. Teraz żałuję, że wcześniej nie reagowałam

testowałaś dziś jeszcze ?
Tak. Pomyślałam o tym. Generalnie zastanawiam się nad lekarzem, który robił mi badania prenatalne w pierwszej ciąży. Był bardzo dokładny, ma ogromną wiedzę i pracuje też w szpitalu. No i koszt wizyty taki sam jak u mojej ginekolog. Poza tym że wszystkim trafił odnośnie badań prenetalnych, nawet z ryzykiem przedwczesnego porodu, bo tak też się stało.. Będę dzwonić i umawiać wizytę.

Tak. Pomyślałam o tym. Generalnie zastanawiam się nad lekarzem, który robił mi badania prenatalne w pierwszej ciąży. Był bardzo dokładny, ma ogromną wiedzę i pracuje też w szpitalu. No i koszt wizyty taki sam jak u mojej ginekolog. Poza tym że wszystkim trafił odnośnie badań prenetalnych, nawet z ryzykiem przedwczesnego porodu, bo tak też się stało.. Będę dzwonić i umawiać wizytę.
To pewnie, że się umawiaj do niego. A robiłaś jakieś badania pod kontem starań ?

reklama
Do góry