reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

dziękuję bardzo za odpowiedź ❤️ a czy konsultowałaś wyniki z lekarzem? Bo mam wrażenie, że w badaniach z tej strony to dosłownie każdemu wychodzi jakaś mutacja/nieprawidłowość i zastanawiam się, jakie jest podejście lekarzy do tego.
Wiele z nas tutaj robiło te badania na trombofilie, kiry itp i nie tylko przez tą stronę :)
Ginekolodzy niekoniecznie muszą ogarniać te wyniki, więc zawsze można wtedy skonsultować z hematologiem i immunologiem.

reklama
Hej,

dziś mam trochę czasu, suszę grzyby

Czyli dla przypomnienia, w lipcu miałam badania immuno zlecone przez J.Mali.now.ski. W połowie września konsultacja z zaleceniem od razu szczepień Szczepenia glownie ze względu na bardzo niskie cytokiny, ale tak jak pisałam wcześniej nie zrobił na nas pozytywnego wrazenia na tej wizycie. Postanowiłam skonsultować wyniki z innym lekarzem, tak trafiłam przypadkowo na tez w sumie polecanego lekarza M. Litma.no.wicza z Salve. Poszłam na te konsultacje – a ten mówi, że rzeczywiście cytokininy bardzo słabe, ale ze to być może błąd laboratorium, wytłumaczył mi, że czasami odrobina więcej jakiegoś odczynnika i już badanie będzie zafałszowane. Tak, więc ten zalecił mi dodatkowo zrobienie badania ALLO MLR, ANA 2, Markery aktywacji limfocyta T, EBV tylko IgG w 3 podkategoriach: VCA, EBNA EA. ( Wstępnie umowilam się już na te badania, natomiast chyba je odwołam) Dr powiedział, ze jeśli rzeczywiście te cytokiny są mega niskie to tez rekomenduje szczepienia.

No wiec poszłam do kolejnego dr. Jan.kowska. I teraz hit – pierwsze co zauważyła w badaniach partnera, to ilość leukocytów w nasieniu – powiedziała, ze wartość jest za duza i wskazuje na bakterie do sprowadzenia w posiewie. W sumie ona się zajmuje andrologią – super, ze zwróciła na to uwagę

J.Mali.nowski to taki niby specjalista a nawet dokładnie nie przejrzał tych wyników. No i dla mnie jest spalony – jako ginekolog nie zadał żadnych pytań odnośnie starań zdrowia– jak dla mnie dla niego liczy się tylko kasa kasa kasa.

Dr. J. nie zaleca szczepień – powiedziała, że do niej trafiają pacjentki którym się nie udało po szczepieniach, a proces odwrócenia immunizacji trwa bardzo dlugoooo, a niektórzy po prostu tego czasu już nie mają. Co do mnie zaleciła mi zrobienie badania na pasożyty (mamy psa). Dała mi accofil no moje kiry – profil jest bx ale ona mówi, że nie nie mam najważniejszych, wiec ona by traktowała to jako aa.

Accofil to po ampułki co 4 dni, zaczelam u 2.10
Dała mi SMOFLipid 100 ml dożylnie co 7 dni - zaczynam od wtorku.

No i generalnie pójdę wg jej zaleceń

Żaden poprzedni lekarz nic nie dał wspomagająco na już obecny cykl (akurat ten mamy stymulowany lametką). – bo jednak mimo wszystko chciałoby się naturalnie. A każdy poprzedni lekarz w sumie mogl dac accofil na te kiry.

Tak, że walczę dalej.

No to tyle 😊
Wczoraj byłam na grzybach a dzis walcze z nimi od rana :D
Cały czas trzeba z czymś walczyc.

dw
@penguinlicious
A wytłumaczył Ci dlaczego badania EBV i jaki mogłoby to mieć wpływ, gdyby IgG wyszły pozytywne?

Hej dziewczyny. Wczoraj rano wyszedł mi pik, wieczorem bolał mnie brzuch. przytulanki były rano w sobotę, wczoraj się nie dało bo mąż dostał info z pracy i tak mu humor popsuli że nie było już szans na nic. nie wiem czy przed pikiem są jakieś szanse... Przykro mi wczoraj było że tak wyszło... Nie będę się nakręcać... :(

Hej dziewczyny. Wczoraj rano wyszedł mi pik, wieczorem bolał mnie brzuch. przytulanki były rano w sobotę, wczoraj się nie dało bo mąż dostał info z pracy i tak mu humor popsuli że nie było już szans na nic. nie wiem czy przed pikiem są jakieś szanse... Przykro mi wczoraj było że tak wyszło... Nie będę się nakręcać... :(
Szanse zawsze są jakieś
U mnie 15 dzien cyklu i zapowiada się cykl bezowulacyjny.
Jutro mam wizyte u ginekologa to zobaczymy co się dzieje.
Możesz mieć peak a owulacje za 3 dni .najlepiej monitoring wtedy będziesz pewna

Dziewczyny po poronieniach - polecacie testy z t e s t d n a . P l? Ta strona wydaje mi się jakaś dziwna, i w ogóle wysyłanie próbki gdzieś pocztą mi się nie podoba… Ale czytałam, że dziewczyny robią i sobie chwalą… co w pierwszej kolejności poleciłybyście sprawdzić?
Hej, ja robiłam w tej firmie test materialu po poronieniu. Też musiałam zrobić wymaz z policzka. Natomiast oni współpracują z wieloma punktami pobrań i ja udałam się do takiego punktu, tam pani pobrała mi wymaz i wzięła ode mnie zabezpieczony materiał. I ten punkt był odpowiedzialny za wysłanie tego kurierem do Katowic. Jak byłam tam na pobraniu, to akurat z testdna dzwonili do nich, że już mają umówionego kuriera.

Nasz wynik przyszedł nawet szybciej niż był podany przewidywany termin. I akurat w tym pakiecie badań była konsultacja z genetykiem. Nie wiem czy przy wszystkich badaniach tak jest, ale mi tam założyli konto i miałam podgląd do statusu badania, tam dostałam wyniki i mogłam umówić rozmowę. Kontakt z firmą przed zakupem testu i w trakcie realizacji jest bardzo w porządku. Ja polecam :)

U mnie w weekend (sobota wieczór) był pik, postarane dwa razy. Chociaż mąż wciąż chory, więc nie wiem co z tego wyjdzie. Na szczęście nie gorączkuje. Ja wciąż się nie dałam choróbsku.
I w końcu mieliśmy jakieś okienko, które nie wypadło, gdy jesteśmy w odwiedzinach u rodziców 🙈

Teraz tylko czekać... Trzymajcie kciuki!🥹

Dziewczyny po poronieniach - polecacie testy z t e s t d n a . P l? Ta strona wydaje mi się jakaś dziwna, i w ogóle wysyłanie próbki gdzieś pocztą mi się nie podoba… Ale czytałam, że dziewczyny robią i sobie chwalą… co w pierwszej kolejności poleciłybyście sprawdzić?
Hej. Ja robiłam u nich badanie płci po 3 poronieniach i trombofilię. Wyniki były bardzo szybko. Raz kurier przyjechał po materiał do szpitala, dwa razy zawoziłam sama do placówki współpracującej, a pakiet na trombofilię zamówiłam paczkomatem i tym samym sposobem po pobraniu samodzielnie w domu odsyłałam. Zapraszam Cię na priv jeśli masz jakieś pytania żeby tutaj już nie zawalać 🙂

dziękuję bardzo za odpowiedź ❤️ a czy konsultowałaś wyniki z lekarzem? Bo mam wrażenie, że w badaniach z tej strony to dosłownie każdemu wychodzi jakaś mutacja/nieprawidłowość i zastanawiam się, jakie jest podejście lekarzy do tego.
Tak, konsultowałam z ginekologiem, immunologiem i w klinice . Immunolog zaleciła branie Accofilu na kir AA, acard caly cykl heparyna po pozytywie, metylowaną wit b12 l, metylofolian na mutacje, które wyszły.

reklama
Niestety nie i ja nie dopytalam, powiedział tylko żeby zrobić dodatkowe badania i potem zdecydujemy co dalej.
EBV to badania na mononukeloze
Ciekawe jaki to ma wpływ na płodność u kobiet. Do tej pory znalazłam tylko informację, że może wpływać na plemniki. Pytam, bo kilka lat temu miałam robione badania, gdzie wynik był określony jako wątpliwy, do tego już wcześniej przez długi czas powiększona śledziona i wcześniej choroba autoimmunologiczna. U mnie immunolog w ogóle nie wspomniał o tym wirusie. Gdybyś kiedyś jeszcze miała jakąś konsultację, to zapytaj proszę co mają na celu te badania i daj znać, jak się czegoś dowiesz. :)

Do góry