Hej,
dziś mam trochę czasu, suszę grzyby
Czyli dla przypomnienia, w lipcu miałam badania immuno zlecone przez J.Mali.now.ski. W połowie września konsultacja z zaleceniem od razu szczepień Szczepenia glownie ze względu na bardzo niskie cytokiny, ale tak jak pisałam wcześniej nie zrobił na nas pozytywnego wrazenia na tej wizycie. Postanowiłam skonsultować wyniki z innym lekarzem, tak trafiłam przypadkowo na tez w sumie polecanego lekarza M. Litma.no.wicza z Salve. Poszłam na te konsultacje – a ten mówi, że rzeczywiście cytokininy bardzo słabe, ale ze to być może błąd laboratorium, wytłumaczył mi, że czasami odrobina więcej jakiegoś odczynnika i już badanie będzie zafałszowane. Tak, więc ten zalecił mi dodatkowo zrobienie badania ALLO MLR, ANA 2, Markery aktywacji limfocyta T, EBV tylko IgG w 3 podkategoriach: VCA, EBNA EA. ( Wstępnie umowilam się już na te badania, natomiast chyba je odwołam) Dr powiedział, ze jeśli rzeczywiście te cytokiny są mega niskie to tez rekomenduje szczepienia.
No wiec poszłam do kolejnego dr. Jan.kowska. I teraz hit – pierwsze co zauważyła w badaniach partnera, to ilość leukocytów w nasieniu – powiedziała, ze wartość jest za duza i wskazuje na bakterie do sprowadzenia w posiewie. W sumie ona się zajmuje andrologią – super, ze zwróciła na to uwagę
J.Mali.nowski to taki niby specjalista a nawet dokładnie nie przejrzał tych wyników. No i dla mnie jest spalony – jako ginekolog nie zadał żadnych pytań odnośnie starań zdrowia– jak dla mnie dla niego liczy się tylko kasa kasa kasa.
Dr. J. nie zaleca szczepień – powiedziała, że do niej trafiają pacjentki którym się nie udało po szczepieniach, a proces odwrócenia immunizacji trwa bardzo dlugoooo, a niektórzy po prostu tego czasu już nie mają. Co do mnie zaleciła mi zrobienie badania na pasożyty (mamy psa). Dała mi accofil no moje kiry – profil jest bx ale ona mówi, że nie nie mam najważniejszych, wiec ona by traktowała to jako aa.
Accofil to po ampułki co 4 dni, zaczelam u 2.10
Dała mi SMOFLipid 100 ml dożylnie co 7 dni - zaczynam od wtorku.
No i generalnie pójdę wg jej zaleceń
Żaden poprzedni lekarz nic nie dał wspomagająco na już obecny cykl (akurat ten mamy stymulowany lametką). – bo jednak mimo wszystko chciałoby się naturalnie. A każdy poprzedni lekarz w sumie mogl dac accofil na te kiry.
Tak, że walczę dalej.
No to tyle
Wczoraj byłam na grzybach a dzis walcze z nimi od rana
Cały czas trzeba z czymś walczyc.
dw
@penguinlicious