reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Jeśli chodzi o aplikację, której używam to Flo, w tym cyklu posiłkowałam się testami owulacyjnymi, temperaturę mierze codziennie, jednak nie wydaje mi się, żeby była bardzo miarodajna, chodzę na nocne dyżury więc po tym też może być różnie 🙈
Suplementy moje: Pregna Start, Moller's Forte z tranem, cerutin, męża: Nucleox primo ☺️

reklama
Jeny jak ja się sfokusowalam na ciążę 🙈 za dwa dni teoretycznie płodne ale już wczoraj męża wzięłam w obroty aby miał świeże żołnierzyki na płodne 😂😂😂

Dziewczyny czy wasi partnerzy biorą jakieś suplementy z polecenia lekarzy?
Tak, mój brał profertil, ale nie było efektów po 3 miesiacach, a to dość drogie tabsy.
zmieniłam na fertistim, ale za bardzo musiałam go zmuszać, bo jaśnie Panu nie smakowało i trzeba było zmienić na tabletki 😀
Teraz ma fertilman plus. Ale dopiero zaczął jeść więc nie powiem jeszcze czy polecamy czy nie.

Jeny jak ja się sfokusowalam na ciążę 🙈 za dwa dni teoretycznie płodne ale już wczoraj męża wzięłam w obroty aby miał świeże żołnierzyki na płodne 😂😂😂
U mnie też to przyszło w momencie, najpierw była mowa, że będziemy sobie na spokojnie kończyć domek, gdzieś tam pojeździmy sami ale i u mnie i u niego nagle przyszedł moment, że musi być dzidzia tu i teraz- i to jest właśnie najgorsze 🫣🫣🫣
A Jak podejście Twojego męża?

Mogę wiedzieć czemu nie pijesz według zaleceń producenta ?
Głównie ze względu na to, że jest tam też witamina D, którą biorę oddzielnie w leku (4000 IU według zalecenia) i nie chciałam przegiąć. Dwa, kwas foliowy też biorę oddzielnie, więc dostosowałam ilość do opakowania, które jeszcze mam, żeby łącznie mieć 800 (bo mam podnieść poziom). A trzy, dzięki temu mogę zobaczyć czy taka dawka inozytolu (2g+50mg) robi u mnie już jakąś różnicę (a przechodziłam z połowy mniejszej) i może nie ma powodu brać więcej ;)

U mnie też to przyszło w momencie, najpierw była mowa, że będziemy sobie na spokojnie kończyć domek, gdzieś tam pojeździmy sami ale i u mnie i u niego nagle przyszedł moment, że musi być dzidzia tu i teraz- i to jest właśnie najgorsze 🫣🫣🫣
A Jak podejście Twojego męża?
mój bardzo chce, chyba bardziej niż ja 🙈
Ja mam aktualnie prawie 15 mczna córkę, a w ciazy bede miała na pewno znowu szew na szyjce założony więc ciąża to nie jest dla mnie fajny okres… ale mam też w tym roku 38 urodziny więc nie mam dużo czasu :( o córkę długo się staraliśmy… w sumie od końca 2020 roku…

mój bardzo chce, chyba bardziej niż ja 🙈
Ja mam aktualnie prawie 15 mczna córkę, a w ciazy bede miała na pewno znowu szew na szyjce założony więc ciąża to nie jest dla mnie fajny okres… ale mam też w tym roku 38 urodziny więc nie mam dużo czasu :( o córkę długo się staraliśmy… w sumie od końca 2020 roku…
Ale jest wyczekana, ukochana 😍 trzymam kciuki za drugą ciążę

Mój bierze z polecenia kwasy omega (i to w jednym produkcie mu przemyciłam też witaminę D), cynk, selen, NAC i kwas foliowy. I chyba coś jeszcze 🤔
A, brał L-karnitynę przez 3 miesiące jeszcze.
Potem miał powtórzyć badanie, ale jeszcze się nie udało. Mam nadzieję, że w tym miesiącu się to uda, bo jestem ciekawa czy coś się poprawiło (u nas problem z ilością, ruch postępowy też mógłby być lepszy, chociaż jest w normie, ale szybki jest malutki wartościowo).

reklama
Mój mąż bierze obecnie Pregmen, a dodatkowo lubi sobie pić jakąś multiwitaminę typu Plusz czy elektrolity.

No i pisałam Wam wczoraj, że coś go bierze – właśnie się przetestował i ma covid 😩

Do góry