reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Jeśli chodzi o aplikację, której używam to Flo, w tym cyklu posiłkowałam się testami owulacyjnymi, temperaturę mierze codziennie, jednak nie wydaje mi się, żeby była bardzo miarodajna, chodzę na nocne dyżury więc po tym też może być różnie 🙈
Suplementy moje: Pregna Start, Moller's Forte z tranem, cerutin, męża: Nucleox primo ☺️

reklama
Jeny jak ja się sfokusowalam na ciążę 🙈 za dwa dni teoretycznie płodne ale już wczoraj męża wzięłam w obroty aby miał świeże żołnierzyki na płodne 😂😂😂

Dziewczyny czy wasi partnerzy biorą jakieś suplementy z polecenia lekarzy?
Tak, mój brał profertil, ale nie było efektów po 3 miesiacach, a to dość drogie tabsy.
zmieniłam na fertistim, ale za bardzo musiałam go zmuszać, bo jaśnie Panu nie smakowało i trzeba było zmienić na tabletki 😀
Teraz ma fertilman plus. Ale dopiero zaczął jeść więc nie powiem jeszcze czy polecamy czy nie.

Jeny jak ja się sfokusowalam na ciążę 🙈 za dwa dni teoretycznie płodne ale już wczoraj męża wzięłam w obroty aby miał świeże żołnierzyki na płodne 😂😂😂
U mnie też to przyszło w momencie, najpierw była mowa, że będziemy sobie na spokojnie kończyć domek, gdzieś tam pojeździmy sami ale i u mnie i u niego nagle przyszedł moment, że musi być dzidzia tu i teraz- i to jest właśnie najgorsze 🫣🫣🫣
A Jak podejście Twojego męża?

Mogę wiedzieć czemu nie pijesz według zaleceń producenta ?
Głównie ze względu na to, że jest tam też witamina D, którą biorę oddzielnie w leku (4000 IU według zalecenia) i nie chciałam przegiąć. Dwa, kwas foliowy też biorę oddzielnie, więc dostosowałam ilość do opakowania, które jeszcze mam, żeby łącznie mieć 800 (bo mam podnieść poziom). A trzy, dzięki temu mogę zobaczyć czy taka dawka inozytolu (2g+50mg) robi u mnie już jakąś różnicę (a przechodziłam z połowy mniejszej) i może nie ma powodu brać więcej ;)

U mnie też to przyszło w momencie, najpierw była mowa, że będziemy sobie na spokojnie kończyć domek, gdzieś tam pojeździmy sami ale i u mnie i u niego nagle przyszedł moment, że musi być dzidzia tu i teraz- i to jest właśnie najgorsze 🫣🫣🫣
A Jak podejście Twojego męża?
mój bardzo chce, chyba bardziej niż ja 🙈
Ja mam aktualnie prawie 15 mczna córkę, a w ciazy bede miała na pewno znowu szew na szyjce założony więc ciąża to nie jest dla mnie fajny okres… ale mam też w tym roku 38 urodziny więc nie mam dużo czasu :( o córkę długo się staraliśmy… w sumie od końca 2020 roku…

mój bardzo chce, chyba bardziej niż ja 🙈
Ja mam aktualnie prawie 15 mczna córkę, a w ciazy bede miała na pewno znowu szew na szyjce założony więc ciąża to nie jest dla mnie fajny okres… ale mam też w tym roku 38 urodziny więc nie mam dużo czasu :( o córkę długo się staraliśmy… w sumie od końca 2020 roku…
Ale jest wyczekana, ukochana 😍 trzymam kciuki za drugą ciążę

Mój bierze z polecenia kwasy omega (i to w jednym produkcie mu przemyciłam też witaminę D), cynk, selen, NAC i kwas foliowy. I chyba coś jeszcze 🤔
A, brał L-karnitynę przez 3 miesiące jeszcze.
Potem miał powtórzyć badanie, ale jeszcze się nie udało. Mam nadzieję, że w tym miesiącu się to uda, bo jestem ciekawa czy coś się poprawiło (u nas problem z ilością, ruch postępowy też mógłby być lepszy, chociaż jest w normie, ale szybki jest malutki wartościowo).

reklama
Mój mąż bierze obecnie Pregmen, a dodatkowo lubi sobie pić jakąś multiwitaminę typu Plusz czy elektrolity.

No i pisałam Wam wczoraj, że coś go bierze – właśnie się przetestował i ma covid 😩

Do góry