reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
Dziewczyny u mnie są dwie kreseczki 😊
To jeszcze żaden sukces bo w tym roku poroniłam dwa razy ale mam ogromną nadzieję że się uda.
Tylko dalej nie wiem czy powinnam brać acard czy nie, bo kilku lekarzy mówiło że nie, a jeden na takiej wizycie z doskoku co go pierwszy raz na oczy widziałam powiedział że acard od pozytywnego testu. Jutro mam teleporade z moją lekarka może ona coś doradzi.
Mi jeden lekarz kazał brać cały czas, nawet bez żadnych badań acard 150. Potem zrobiłam badania na trombofilie i tam wyszły dwie mutacje z czego na jedną właśnie hematolog również zaleciła acard 150. Myślę że nie zaszkodzi, o ile nie masz uczulenia na kwas acetylosalicylowy (aspirynę)

Wiem ale trochę się boję bo ja po polopirynie bardzo źle się czuję a to to samo co acard, miałam jeszcze zrobić badania na krzepnięcie krwi bo też słyszałam że acard może zaszkodzić co niektórym. Ja też w ciazach mam krwawienia i krwiaki i dlatego też się boję ten acard włączyć
Ja jak ognia unikam aspiryny - dostałam kiedyś takich duszności, że już myślałam o wzywaniu karetki. Aktualnie (drugi miesiąc) biorę acard 75, na szczęście nie mam po nim dolegliwości. Warto to przegadać z lekarzem 🤞

Dziewczyny u mnie są dwie kreseczki 😊
To jeszcze żaden sukces bo w tym roku poroniłam dwa razy ale mam ogromną nadzieję że się uda.
Tylko dalej nie wiem czy powinnam brać acard czy nie, bo kilku lekarzy mówiło że nie, a jeden na takiej wizycie z doskoku co go pierwszy raz na oczy widziałam powiedział że acard od pozytywnego testu. Jutro mam teleporade z moją lekarka może ona coś doradzi.
Ja również się wtrącę (wybaczcie, ale cały czas tu czytam z przyzwyczajenia i kibicuję), ale na acardzie 150 od owulacji (zaszłam dopiero z nim 🫠), aktualnie 20tc - na początku (5tc, jak tylko wyszły dwie kreski) lekarz kazał mi zbadać APTT i INR w kontekście krzepnięcia krwi. Może to jakiś trop. Acard mam brać do 36tc.

Ja również się wtrącę (wybaczcie, ale cały czas tu czytam z przyzwyczajenia i kibicuję), ale na acardzie 150 od owulacji (zaszłam dopiero z nim 🫠), aktualnie 20tc - na początku (5tc, jak tylko wyszły dwie kreski) lekarz kazał mi zbadać APTT i INR w kontekście krzepnięcia krwi. Może to jakiś trop. Acard mam brać do 36tc.
Tak właśnie mam jutro robić badania na krzepnięcie krwi. Dzisiaj miałam jechać ale miałam problem w pracy.
Tylko ja mam też za soba jedną donoszona ciążę i drugą która też się rozwijała ok ale były wady genetyczne. Później dwa poronienia no i teraz 5 ciąża.
Kupię ten acard i poczekam do jutra

reklama
Mojego konta jeszcze nie usunęli...
Generalnie byłam w poniedziałek u ginekologa I on stwierdził że na pewno będę musiała brać heparynę od początku ciąży w związku z zawałami lozyska w pierwszej ciąży i mutacjami związanymi z trombofilia. No i skonsultowałam wyniki z ginekolog która w ogóle zaleciła mi te badania i od niej dowiedziałam się że mam brać 0.4 zwykłego kwasu foliowego i 0.4 metylowanego oraz od owulacji acard 150mg. Czyli od dzisiaj biorę acard..

Do góry