reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

reklama
Dziewczyny u mnie są dwie kreseczki 😊
To jeszcze żaden sukces bo w tym roku poroniłam dwa razy ale mam ogromną nadzieję że się uda.
Tylko dalej nie wiem czy powinnam brać acard czy nie, bo kilku lekarzy mówiło że nie, a jeden na takiej wizycie z doskoku co go pierwszy raz na oczy widziałam powiedział że acard od pozytywnego testu. Jutro mam teleporade z moją lekarka może ona coś doradzi.
Mi jeden lekarz kazał brać cały czas, nawet bez żadnych badań acard 150. Potem zrobiłam badania na trombofilie i tam wyszły dwie mutacje z czego na jedną właśnie hematolog również zaleciła acard 150. Myślę że nie zaszkodzi, o ile nie masz uczulenia na kwas acetylosalicylowy (aspirynę)

Wiem ale trochę się boję bo ja po polopirynie bardzo źle się czuję a to to samo co acard, miałam jeszcze zrobić badania na krzepnięcie krwi bo też słyszałam że acard może zaszkodzić co niektórym. Ja też w ciazach mam krwawienia i krwiaki i dlatego też się boję ten acard włączyć
Ja jak ognia unikam aspiryny - dostałam kiedyś takich duszności, że już myślałam o wzywaniu karetki. Aktualnie (drugi miesiąc) biorę acard 75, na szczęście nie mam po nim dolegliwości. Warto to przegadać z lekarzem 🤞

Dziewczyny u mnie są dwie kreseczki 😊
To jeszcze żaden sukces bo w tym roku poroniłam dwa razy ale mam ogromną nadzieję że się uda.
Tylko dalej nie wiem czy powinnam brać acard czy nie, bo kilku lekarzy mówiło że nie, a jeden na takiej wizycie z doskoku co go pierwszy raz na oczy widziałam powiedział że acard od pozytywnego testu. Jutro mam teleporade z moją lekarka może ona coś doradzi.
Ja również się wtrącę (wybaczcie, ale cały czas tu czytam z przyzwyczajenia i kibicuję), ale na acardzie 150 od owulacji (zaszłam dopiero z nim 🫠), aktualnie 20tc - na początku (5tc, jak tylko wyszły dwie kreski) lekarz kazał mi zbadać APTT i INR w kontekście krzepnięcia krwi. Może to jakiś trop. Acard mam brać do 36tc.

Ja również się wtrącę (wybaczcie, ale cały czas tu czytam z przyzwyczajenia i kibicuję), ale na acardzie 150 od owulacji (zaszłam dopiero z nim 🫠), aktualnie 20tc - na początku (5tc, jak tylko wyszły dwie kreski) lekarz kazał mi zbadać APTT i INR w kontekście krzepnięcia krwi. Może to jakiś trop. Acard mam brać do 36tc.
Tak właśnie mam jutro robić badania na krzepnięcie krwi. Dzisiaj miałam jechać ale miałam problem w pracy.
Tylko ja mam też za soba jedną donoszona ciążę i drugą która też się rozwijała ok ale były wady genetyczne. Później dwa poronienia no i teraz 5 ciąża.
Kupię ten acard i poczekam do jutra

reklama
Mojego konta jeszcze nie usunęli...
Generalnie byłam w poniedziałek u ginekologa I on stwierdził że na pewno będę musiała brać heparynę od początku ciąży w związku z zawałami lozyska w pierwszej ciąży i mutacjami związanymi z trombofilia. No i skonsultowałam wyniki z ginekolog która w ogóle zaleciła mi te badania i od niej dowiedziałam się że mam brać 0.4 zwykłego kwasu foliowego i 0.4 metylowanego oraz od owulacji acard 150mg. Czyli od dzisiaj biorę acard..

Do góry