Oleczka309
Fanka BB :)
Tak poproszę ławeczkę narazie,3 dni okres mi się spóźnia ale dzisiaj 28 DC I test negatywny więc czekam naPewnie. Na ławeczkę ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak poproszę ławeczkę narazie,3 dni okres mi się spóźnia ale dzisiaj 28 DC I test negatywny więc czekam naPewnie. Na ławeczkę ?
Chodzi o to, że pai 1 może być heterozygotyczne i homozygotyczne 4G/5G lub 4G/4G i połączenie 4G/4G homozygota jest najgorszym wariantem jeśli chodzi o tą konkretne mutacje, V Leiden jest “powazniejsze”, “gorsze” nie wiem jak to napisać, jest większe prawdopodobieństwo zakrzepicy i powikłań(?)to trochę mi się kłóci z wcześniejszym określeniem „najgorszy wariant mutacji”… przepraszam za głupie pytania, dopiero się w tym wszystkim rozeznaję
Dzisiaj byłam u lekarza rodzinnego z tymi wynikami. I dała mi skierowanie do hematologa i immunologa. Oczywiście terminy odległe. Ale w poniedziałek idę do ginekologa i zobaczymy co on powie. Teoretycznie w poniedziałek powinnam mieć też owulacje.Chodzi o to, że pai 1 może być heterozygotyczne i homozygotyczne 4G/5G lub 4G/4G i połączenie 4G/4G homozygota jest najgorszym wariantem jeśli chodzi o tą konkretne mutacje, V Leiden jest “powazniejsze”, “gorsze” nie wiem jak to napisać, jest większe prawdopodobieństwo zakrzepicy i powikłań(?)
Lekarze do tego pai 1 podchodzą różnie ja akurat trafiam na takich którzy wypisują mi heparyne i każą brać acard już od owulacji, inni przy pozytywnym teście, a jeszcze inni w ogóle twierdzą, że nie ma potrzeby
To może się źle wyraziłam, chodziło mi o to, że w wyniku PAI- 1 najgorszym wariantem jest 4G/4G, czyli ten który koleżanka ma. A nie, że jest to w ogóle najgorsza mutacja przez którą nie ma szans na zajście.to trochę mi się kłóci z wcześniejszym określeniem „najgorszy wariant mutacji”… przepraszam za głupie pytania, dopiero się w tym wszystkim rozeznaję
Mam syna. W tamtej ciąży było wszystko ok, bez leków. Tylko syn urodzony przedwczesnie przez zawaly lozyska.To może się źle wyraziłam, chodziło mi o to, że w wyniku PAI- 1 najgorszym wariantem jest 4G/4G, czyli ten który koleżanka ma. A nie, że jest to w ogóle najgorsza mutacja przez którą nie ma szans na zajście.
Tym bardziej, że @Waska0393 masz już dziecko, tak? I obyło się w ciąży bez dodatkowych leków?
A jaka jest tam teraz temperatura ?Dzień dobry laleczki! Ja wykorzystuje ostatnie godziny w Turcji. Okres był ale jakby go nie było i mąż "karze mi" się testować po powrocie