reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁Październikowe kreski ! 🍎

Jak miałam drożność w poniedziałek i pęcherzyk 20mm w lewym, a we wtorek napierdzielał mnie lewy jajnik… to myślicie że owu? a nie podrażnienie jeszcze po drożności? Bo niestety kończę późno a mąż idzie wcześnie rano do pracy. Udało się we wtorek i liczę, że to bóle owulacyjne były i złoty strzał 😅🫣🫣
Może głupie ale myślę tak od wtorku 🤦🏻‍♀️😅

reklama
Jak miałam drożność w poniedziałek i pęcherzyk 20mm w lewym, a we wtorek napierdzielał mnie lewy jajnik… to myślicie że owu? a nie podrażnienie jeszcze po drożności? Bo niestety kończę późno a mąż idzie wcześnie rano do pracy. Udało się we wtorek i liczę, że to bóle owulacyjne były i złoty strzał 😅🫣🫣
Hmm mam nadzieję,że się udało:) nie miałam takiego zabiegu,więc nie wiem ile godzin/dni są bóle ale trzymam kciuki,żeby to była piękna ,silna owulka:)

Ja dziewczyny dzisiaj poszłam zrobić badania które zleciła mi edykrynolog na wizyte kontrolna : TSH , FT3, FT4, wit.d , Wit. B12 , ferrytyna , żelazo i kwas foliowy. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam betę i progesteron . No zobaczymy dzisiaj jestem 9-11 dni po owulacji więc może jak ma coś być to w krwi już wyjdzie co ? 🤔

Ja dziewczyny dzisiaj poszłam zrobić badania które zleciła mi edykrynolog na wizyte kontrolna : TSH , FT3, FT4, wit.d , Wit. B12 , ferrytyna , żelazo i kwas foliowy. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam betę i progesteron . No zobaczymy dzisiaj jestem 9-11 dni po owulacji więc może jak ma coś być to w krwi już wyjdzie co ? 🤔
myślę, że jak wyjdzie to duże prawdopodobieństwo i trzymam 🤞

Mnie po drożności tak pobolewalo z tydzień i plamilam z 3-4 dni, ale u mnie też były problemy z wprowadzeniem kontrastu ze względu na moja budowę macicy ("ekstremalnie przodozgietą") więc może dlatego.
A tak z ciekawości, lekarz powiedział Ci, że możecie się starać w tym cyklu? Bo mam wrażenie, że co jeden to mówi inaczej i mi np i ten w szpitalu i mój prywatny do którego chodzę mówili żeby ten cykl z drożnością odpuścić z uwagi na promieniowanie (miałam zwykłe hsg)

Mnie po drożności tak pobolewalo z tydzień i plamilam z 3-4 dni, ale u mnie też były problemy z wprowadzeniem kontrastu ze względu na moja budowę macicy ("ekstremalnie przodozgietą") więc może dlatego.
A tak z ciekawości, lekarz powiedział Ci, że możecie się starać w tym cyklu? Bo mam wrażenie, że co jeden to mówi inaczej i mi np i ten w szpitalu i mój prywatny do którego chodzę mówili żeby ten cykl z drożnością odpuścić z uwagi na promieniowanie (miałam zwykłe hsg)
Nie miałam nic nawet plamien. Powiedział że owu będzie jutro albo za 2 dni i pytam czy mogę już się jutro starać a on, pewnie że możemy 🤔

teoretycznie jeśli nie ma plamień / krwawień to można się starać.
Są lekarze, którzy mówią, że ze względu na rtg lepiej nie ale większość mówi, że spoko.

Są dziewczyny, które w cyklu z drożnością zaszły 🤞
Niby pisze, że jest szybkie wchłanianie a minęło trochę ponad 24h od badania do współżycia. Teraz będę się bać, że mogłam odpuścić… a lekarz powiedział że można

reklama
Do góry