reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Ja przy ostatniej wizycie u ginekologa, a był to 8 tydz. pytałam o farbowanie włosów i powiedział, że nie widzi żadnych przeciwwskazań.

reklama
Nie muszę w dzień odsypiać ,tylko nagle ogarnia mnie słabość -więc szybko na sofę ,nóżki w górę -tak na 10 minut ,potem szklanka soku i jest ok.

Następny problem to to ,iż z biedą mieszczę się teraz jak chłodniej w aucie za kierownicą -bo nogi krótkie[mam 164 cm wzrostu] ,fotel przesunięty do przodu i jak mocniej odsunę to nie dostane do gazu ,hamulca ,sprzęgła:no:.
Jak R przejdzie temperatura ,to spróbujemy podnieść kierownicę i zobaczymy ,czy to zda egzamin...
Zakupy robię na raty -idę do sklepu -wybieram towar ,płacę i potem zanoszę go na 2-3x do domu-dobrze ,że sklep po drugiej stronie ulicy-gdyby był zwykły chodnik ,to bym wózkiem ze sklepu zawiozła do domu ,ale są nierówne puzle

Ja mam wizytę na 12.45-idę sama ,a jak by coś to R podjedzie po mnie[dwie ulice do gabinetu]

Ostatnia edycja:
sandy wiec ja sie ciesze ze unas dowoza zakupy ze sklepow do domu i wnosza na pietro tak robilam zakupy juz pod koniec ciazy z amelkowna:tak: widze co zamawiam i w jakiej ilosci place karta i "wuala" zakupy w domku. tez jak bylo zimno iwialo i lalo nie mialam ochoty ciagac mlodej i siebie na ziab do sklepu to tez zamawialam z dostawa...minus taki ze warzywa i owoce nie dadza sie pomacac przez laptopa:confused2:ael jak cos mi nie pasuje to pan zabiera i zwracaja kase.
trzymam kciukaski za wizytujace dzis bedzie sporo fotek :-D

azorek84 wiem co czujesz bo moja taki popis dała wczoraj 2 razy, też wczoraj darłam się na nią i jeszcze klapy zarobiła,co juz dawno zapomniałam jak to jest,dać w tyłek.Masakra.Mam wrażenie jakby się cofała w rozwoju czasami ze swoim zachowaniem w stosunku do mnie...
twoja Amela jeszcze mniejsza,ale moja to juz perfidnie,dobrze wie,co robi i jak na mnie to działa...
współczuje Ci i łaczę w wyrzutach sumienia :zawstydzona/y:

Ja sie wczoraj też nie popisałam względem mojego dziecka:zawstydzona/y:
M mi kupił w aptece *spam* i tantum verde. Gardło mnie tak juz bolało, ze nawet miałam wrażenie ze uszy bolą. Efekt po tatum verde taki ze zaraz z porcelanąbłam gadać, rano to samo...tyle ze faktycznie mnie juz nie boli. Za to czuję się fatalnie.
Gdzie Wy macie słoneczko. U mnie szaro i mży. łeb mi chyba pęknie. I chyba z łóżka dzis wogóle nie wstane.

Sandy pewnie męczaca taka bezsenność. Ja dziś też jakoś zasnać nie mogłam., za to nadrobiłam z rana:sorry:

Witam nową mamusię. Trzymamkciuki za wizytujace.

Witam dziewczyny,

emotion, fasolek, sandy, polcia -
trzymam kciuki za wizyty :-)

nikolaa - super, że z Wikunią lepiej

ja też mam dzisiaj noc w plecy, przez ten durny pęcherz, który postanowił mnie katować i od 4.00 ganiałam jak ten kot, aż wreszcie przeniosłam się do łazienki, jak wróciłam do łóżka ok. 6.00, to za chwile trzeba było wyprawić Majkę do przedszkola (włosy do pasa, a tata nie potrafi czesać :-))

no, ale dzisiaj piękny dzień, pełne słonko, a ja idę do fryzjera i cieszy mnie to ogromnie
wczoraj polałam babę polewą i wyrobiłam ciasto do orzechowca, które musi 24h czekać przed upieczeniem, rzeżucha zasiana, święta czuć powoli w domu

azorek84 wiem co czujesz bo moja taki popis dała wczoraj 2 razy, też wczoraj darłam się na nią i jeszcze klapy zarobiła,co juz dawno zapomniałam jak to jest,dać w tyłek.Masakra.Mam wrażenie jakby się cofała w rozwoju czasami ze swoim zachowaniem w stosunku do mnie...
twoja Amela jeszcze mniejsza,ale moja to juz perfidnie,dobrze wie,co robi i jak na mnie to działa...
współczuje Ci i łaczę w wyrzutach sumienia :zawstydzona/y:
wiesz ja sie wlasnie boje ze jak maluch sie pojawi to ona osiagnie epicentrum tego 3 latkowego buntu:zawstydzona/y: ja co prawda robie wszystkoz eby jej klapsa nie dac bo dla mnie to objaw mojej bezsilnosci i daje upust emocjom ...nie zebym specjalnie byla za bezstresowym wychowaniem bo pozniej dzieci rosna i wchodza na glowe rodzicom. tylko ona jeszcze mala jest i wiele rzeczy nie jest w stanie zrozumiec jeszcze ale raz zarobila klapsa nie mocnego tylko klapnelam w pampka mimo wszystko nadal zle sie z tym czuje bo mloda niezbyt byla swiadoma co sie dzieje:zawstydzona/y::-(niestety takich sytuacji sie nie uniknie a teraz dodatkowo nosi przez hormony:confused2:tak sie dzisiaj splakalam normalnie oczy mam nadal zapuchniete....dolek bo sobie nie radze a co bedzie jak drugie sie pojawi??nieprzspane nocki plus amelkowna zazdrosna o rodzenstwo ehhh az sie boje na zapas normalnie:sorry:

reklama
Witajcie
Azorek nie martw się na zapas.Początek może być trudny,ale nie musi,Amelka będzie Ci pomagać jako starsza siostra.
Sandy to faktycznie z tym spaniem masz przerąbane. Ja od 4dni budzę się 2 razy w nocy o stałych porach i mam problem z ponownym zaśnięciem.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Mi dzisiaj doszedł ten detektor i za cholerę nie mogę odszukać serduszka.Słyszę przelewanie,ruszanie i jak we flakach mi jeździ ,ale serduszka nie słyszałam tzn wydawało mi się ,że coś pika ,ale to chyba nie to. Gdzie go w ogóle szukać??

Do góry