reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

moja malenstwo dzis na echo dokazywało. aż lekarka powiedziała "dziecko nie wierć się tak"
wszystko czulam jakby chciał od brzucha odepchnac te sluchawke od usg z echem :-D:-D

reklama
o rany ale jestem pelna

zjadlam caly obiad a potem jeszcze calego kotleta juz praktycznie zimnego ale wyszly mi takie pyszne ze nie moglam sie oprzec

powinnam prasowac ale nie chce mi sie

Mimi wspolczuje, oby lagodnie maly to przeszedl. Zdrowka zycze

Mimii no to teraz dużo tłumaczenia przed toba i chronienia krostek jakkolwiek by to nie brzmiało. Ja miałam ospę w wieku chyba 13 lat a i tak drapałam bo swędziało jak nigdy w życiu. Oby przeszła jak najmniej objawowo tzn gorączki itp.

Polcia ja też mam smaka na twoje ciasto.

Tyle było o zębach przyszła faza na moje. A konkretnie zaczęła mi wychodzić 8. Pół nocy nie spałam, rano dziąsło spuchnięte i no cóż wdał się stan zapalny. To nie pierwszy mój ząb mądrości ale pierwszy który sprawia tyle problemów. Boli jak nie wiem co... Byłam na pogotowiu dentystycznym i dostałam recepte na antybiotyk. Ząb za dwa tygodnie do wyrwania.
Widzę, że ty Kaka wyrywałaś. I jak to znieczulenie dla ciężarnych? Podobno jest słabsze niż normalne. Odczuwałaś jakaś różnicę?

Ja póki co cierpiąca. Leżę i marzę by ten ból jak najszybciej się skończył bo apap pomaga na chwile.

Na razie krostki są tylko dwie, ale pewnie jeszcze wszystko przed nami. Już mu tłumaczyłam, że nie wolno drapać i póki co nie robi tego. Ale przy takiej ilości to w sumie nie trudno, no i jedną ma na plecach, to nawet nie ma jak. A jak tylko zaswędzi go gdzie indziej, od razu pyta, czy może się tu podrapać, czy tu ma ospę. W razie co kupiłam już syrop przeciwgorączkowy i będziemy obserwować.

Maleństwo, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i Maluszek urodził się bez żadnych wad &&&

mimi -zdrówka dla synka i oby ciebie nie padło;-)
malenstwo - kciuki zaciśnięte aby nie było to nic poważnego i maluszek zdrowo rósł;-)

a ja dziś skusiłam się też na truskawki i mąż zrobił pyszny koktajl truskawkowo-bananowy, mmm pycha:-), niestety już się skończył:sorry2:

Mimii oby nie to:no: Trzymam kciuki.

U nas truskawki tez dziś zaliczone.

Znieczulenie zeszło całkiem i póki co mnie nic nie boli po zębie, którego nie mam. Oby tak dalej;-)

reklama
mimi to życzę żeby przeszło Olusiowi jak najszybciej no i jak najłagodniej. Ja ospę przechodziłam w wieku 18 lat, to spędziłam tydzień w szpitalu wysmarowana cała na fioletowo :dry: No ale dzieci o wiele łagodniej przechodzą! Zaraziłam moją wtedy 4 letnią siostrę, to wyskoczyło jej dosłownie kilka kropek.

Dziewczyny a wy znowu o jedzeniu. Ja narobiłam krokietów z serem i pieczarkami i jem 3 właśnie :-) A zachciało mi się truskawek znowu, ale o tej godzinie już nigdzie nie kupię :-(

Do góry