reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Współczuję takich strasznych snów i powiem Wam, że ja niestety też czasem takie mam :-( Teraz dużo mniej, ale na początku ciąży to co noc śniły mi się jakieś głupoty.

Co do ruchów, to mam tak samo. Raz czuję Małą bardzo często i mocno, a czasami schizuję bo jest dużo mniej aktywna.

Właśnie wróciliśmy z kościoła i Oluś zaczepiał dzisiaj wszystkie małe dzieci jakie tylko spotkał. Podchodził do nich, witał się z nimi i był tak nimi zafascynowany, że chciał wszystkie zaprosić do siebie do domu. A te maluszki (takie ponad roczne, bo już chodziły) aż piszczały z radości na jego widok. Fajnie było tak popatrzeć na to :-)

reklama
Malinowa tez wzięłaś udział w M jak mama? :-)
mimii wasza córa będzie miała fantastycznego brata :tak:;-)

To mnie uspokoiłyście z tymi ruchami gdyby nie wy to bym wariowała już kompletnie :tak:
I nigdy więcej takich snów życzę nam wszystkim ;-)

Hej
My juz po weselu :-) najadlam się za wszystkie czasy ( szkoda że na zapas się nie da najeść tak na tydzień;-)) wytańczylam w granicach rozsądku. Mikolaj u babci i dziadka S śpi a ja już dawno na nogach.

Idę was nadrobić na szczęście aż tyle czytania nie ma :-p
Postaram też wstawić się jakieś fotki później :tak:

Hejka .
Ja mam 6par pajaców,1śpiochy,5par body na krótki rękaw,3par body na długi rękaw ,5półśpiochów,2pary na krótki rękaw body. Na 62cm mam malutko,ale na 68cm dużo ciuszków.
Muszę coś dokupić na 56 i głównie na 62.Mój synek urodził się duży i w tych na 56cm mało chodził,ale jednak trzeba coś kupić bo jak się posiusia czy uleje to od razu do przebrania.

Pogoda piękna,siedzimy właśnie przed domkiem,pod parasolem i odpoczywamy,a po obiadku do teściów jedziemy.

Miłej niedzieli życzę

witajcie niedzielnie,
przez weekend mało piszecie,mam nadzieje ze to przerwa przed tygodniem pełnym postów:-)
Ja miałam w zeszłym tygodniu sen ze poroniłam,ale staram sie nie przejmowac bo ostatnio mam tak chore sny ze po każdej nocy musiałabym sie zamartwiać,mam nadzieje ze to minie po porodzie :szok:
mimii twój synuś jest przesłodki :)
Pogoda sie psuje w krakowie,jakies chmury sie pokazały i czekam co z nich bedzie:-)

u mnie tez sie pogoda popsula, wieje wiatr i jest chlodno
obiad juz pachnie z kuchni, niby glodna nie jestem ale jak tak pachnie to juz mam ochote

Ptyska mi w pierwszej ciązy sie śniło kilka razy ze poroniłam ale wszyscy mi mówili ze na sny to sie przeciwnie patrzy i ze dziecko napewno zdrowe bedzie i tego sie trzymałam.&&&&&&&&&&& za wygrana.

Nasza mala ma dnie ze wciąż kopie ale ma tez takie wyciszone ze od rana cisza i dopero na wieczór daje o sobie znać.A czasem zwija sie tak smiesznie w kulke na jednej stronie brzucha i taki twardy jest a druga strona mieciutka jakby nic nie było.Za to coraz częsciej czuje wszelkiego rodzaju kłucia i rozciągania, brzuch zacząl twardnieć więc wszystko tam sie na maxa rozciąga z synkiem tez tak miałam.

Patrycja super ze wesele udane.Ja zdezygnowalam z jednego wesela pod koniec czerwca bo jakoś nie czułam sie na silach ale to z dalszej rodziny i mi nie zalezało ale za to wykroiła nam się 18-tka szwagierki i nie wiem jak wyrobie bo ma być normalna impreza na sali.

U nas pogoda cudowna z synkiem całe dnie na dworze spedzamy, mam nadzieje ze jeszcze troche sie tak utrzyma.

Witajcie niedzielnie:)

Sandy gratuluje wygranej -farciaro!!

Patrycja super ze wesele udane ,szkoda że u mnie taka posucha z weselami bo pobawiłabym :)

Malami -brak słów co do opieki lekarskiej,tez nie zotsawoilabym tego w spokoju!! Zdrówka dla córci,mam nadzieje ze juz lepiej.

Co do ciuszków to ja 56 mam bardzo mało,Miś miał 57cm i prawie wszystko było dla niego za małe.

Mysmy dzis chcieli spędzić niedziele na przystani niestety ledwo przyjechalismy to zaraz nas burza wygoniła...szkoda bo tak fajnie się zapowiadało:((

Boże jutro ide na glukozę chuba siatkę cytryn zabiorę ze sobą żeby to świństwo połknąć.

reklama
no przeczytalam, na szczęście jakiejś mega produkcji nie było

malami zdrówka dla córki

sandy może w totolotka zagraj?

co do snów to moje są totalnie chore, raz dotyczą dziecka kiedy indziej rodziny. Ostatnio śniło mi się, że mój brat zaginął, poszedł do szkoły i nie wrócił cały dzień miałam potem doła.

byłam wczoraj na tym pikniku na 2 wykladach

pierwszy prowadził lekarz immunolog - oto co mówił:
dzieko, które od przynajmniej 6 msc życia wychowuje się w domu z 2 zwierzakami (mogą być tego samego gatunku) dużo rzadziej ma alergię, astmę bądź atopię
jeszcze rzadziej na te choroby zapadają dzieci mające kontakt z koniem
powiedział też, że odchodzi się pomału od twierdzenia, że dane substancje wywołują alergię a stwierdza się, iż u osób podanych na alergię dany czynnik może ją wywołać. Nie wiem czy to jasno napisałam? Np uważa się, że sierść kota jest alergenem, ale przecież nie wszyscy mamy na nią alergię a jedynie osoby na to podatne.

drugi wykład był o tym co wziąć do szpitala

pani radziła 3 koszule do karmienia plus jedną do porodu, którą po nim wyrzucimy
20 tetrowych pieluch (jakoś dużo)
jakaś jest teraz moda na olejki i aromterapię ale o tym muszę doczytać
a dalej to takie standardy

Do góry