reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Co do rozmiarówki ciuszków to ja dla synka mialam chyba z 5-6 pajacyków rozmiar 50 bo malutki był i 10 bodziaków, no i pewnie po 10 szt w dalszych rozmiarówkach do 68 rozmiaru bo potem juz normalne ciuszki ubierałam i miałam tylko po 5 spiochów do spania a bodziaki do teraz uzywam.

Malami zdrówka dla córki a zapalenie ucha to dość często ostatnio wystepuje, chyba jakis wirus panuje.

reklama
A to wszystko to w jednym rozmiarze masz? Czy w różnych?
To są głównie rozmiary 0-3m (chociaż niektóre takie duże jak 3-6m), jak by to "przetłumaczyć" na nasze to od 52 do tak około 70cm (2 pary body są takie maleńkie, że chyba nawet mniej niż 50cm). Większe też już jakieś mam, bo jak jest okazja kupić za parę groszy to kupuję ;-)
Taki ze mnie chomik od zawsze :tak:

Czasami moja niewiedza i brak doświadczenia mnie przeraża, ale pocieszam się tym, że jak większość mam daje radę to i ja sobie poradzę, najważniejsze, że nie będę sama :happy2:. Jednak lęk przed nieznanym coraz częściej zagląda mi w oczy..

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny :-) Ale naskrobałyście. My wczoraj pojechaliśmy do Wa-wy na zakupy :-) Spotkałam się przy okazji (spontanicznie) z koleżanką ze wcześniejszych studiów, naplotkowałyśmy się i ogólnie super było :-) Nakupiliśmy rzeczy dla Olusia i dla Małej, akurat na dzień dziecka będą :-) Zabawek tylko nie pokazywaliśmy Olusiowi żeby jakąś niespodziankę miał. Dałam mu tylko książkę, akurat była nowa czytanka na wieczór. Zdjęcia ciuszków wstawię w odpowiednim wątku :-) Dzień Mamy oczywiście też świętowaliśmy :-)

Malami, strasznie współczuję takiej okropnej wizyty z Natalką, mam nadzieję, że ta skarga pomoże. I oczywiście dużo, dużo zdrówka dla córeczki.

Sandy, gratuluję udanego dnia i wygranych :-)

I oczywiście gratuluję dziewczynom, które dostały się na usg (te piknikowe). Ja byłam w Wawie ale już jakoś sobie odpuściłam, za to tak jak pisałam zakupy zaliczone :-)

Miłego dnia Mamuśki :-)

Witam niedzielnie..
wczorajszy dzień był pod znakiem lenia po południu.. może dzisiaj się ruszę...
na razie leżę w łóżeczku, laptop na stoliczku...ech.. lenistwo. jakby małż był to kawkę by mi do łóżeczka przyniósł a tak muszę sama.. bu.

Sandy gratuluję wygranej..przydatne gadżeciki

Witam

jaki mialam sen:no: śniło mi się że poroniłam :no::no::no::no::-:)-( jak tylko się obudziłam złapałam za brzuch a tam poczułam małą ulżyło jak fiks ,od 3 dni jakos tak słabiej mi tak puka i kopie i mam schizy pewnie stąd ten sen masakra :no:

Ja wzięłam udział w konkursie gazety M jak mama zobaczymy w lipcu czy coś wygrałam :-D fajne tam mieli nagrody :tak:

Dziś kolejny dzień słonka w miare możliwości bedę zgladać bo tak szkrobiecie że o ludzie :szok::-D

Witam

jaki mialam sen:no: śniło mi się że poroniłam :no::no::no::no::-:)-( jak tylko się obudziłam złapałam za brzuch a tam poczułam małą ulżyło jak fiks ,od 3 dni jakos tak słabiej mi tak puka i kopie i mam schizy pewnie stąd ten sen masakra :no:

Ja wzięłam udział w konkursie gazety M jak mama zobaczymy w lipcu czy coś wygrałam :-D fajne tam mieli nagrody :tak:

Dziś kolejny dzień słonka w miare możliwości bedę zgladać bo tak szkrobiecie że o ludzie :szok::-D

Też wzięłam udział, teraz przysyłają mi ciągle smsy z pierdołami :-D

Nie życzę więcej takich snów, ani nawet podobnych! ... nie wiem co mi się śniło, ale obudziłam się z myślą "świeć Panie nad (?) duszą". Strasznie się przestraszyłam i też pierwsze co to złapałam za brzuch.
Czytałam, że prawdziwe horrory to dopiero w 3 trymestrze są :-(

Ostatnia edycja:
hejka

to trzymamy kciuki

Czasami moja niewiedza i brak doświadczenia mnie przeraża, ale pocieszam się tym, że jak większość mam daje radę to i ja sobie poradzę, najważniejsze, że nie będę sama :happy2:. Jednak lęk przed nieznanym coraz częściej zagląda mi w oczy..

spoko kobieto, ja tez sie bardzo balam, czy bede umiala dziecko wziac, ubrac. Po porodzie to po prostu musisz i robisz. Mi najwiecej problemow sprawilo karmienie piersią i niestety szybko sie to skonczylo.
A reszta ok, moj R tez nie mial zadnego stresu ani problemu, wrecz byl pewniejszyc na poczatku niz ja, moze dlatego ze mezczyzna ma wieksze i silniejsze rece. Zawsze on trzymal na poczatku maluszka przy kapaniu.

A POZA TYM MASZ NAS !!!!! PO TO TU WSZYSTKIE JESTESMY ZEBY SOBIE POMAGAC, PODPOWIADAC, RADZIC.

takze zle mysli precz

ja tez dzis mialam dziwne sny i to kilka, co sie na siusiu obudzilam to cos znow mi sie przysniolo innego ale juz nie pamietam co.

sniadanie zjadam, kawke dopijam i zamierzam sie za prasowanie wziac zeby nie wyschlo za bardzo.

Dzis R robi obiad bo sobie fajita z frytkami zazyczylam :-D

milej niedzieli

Ostatnia edycja:
....od 3 dni jakos tak słabiej mi tak puka i kopie i mam schizy pewnie stąd ten sen masakra :no:

Ja czesto czuje ruchy cale dnie, a zdarza sie ze calutki dzien nic i sie smieje ze dzidzia odsypia..
Lekarz powiedzial ze to takie cos jest normalne, dziecko nie jest jeszcze na tyle duze zeby czuc je caly czas.
Np. Wczoraj na USG dzidzia machala nogami jak wariatka, a ja nie czulam nic.

reklama
Do góry