reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Mina hehe mówią że w drugim trymestrze kobiety myślą o seksie częściej niż kiedykolwiek,to może dobrze że wibrator sie znalazł :-D co do wagi to dzidziuś pewnie sie cieszy że ma mięciutko,a chłopina nie narzeka ale ja sama sie czuje tak średnio,dobrze ze balony też urosły,to jedyny plus tego tycia:-Dchociaż jeszcze chwile i przestane widziec własne stopy a stanik bede musiala zamienic na rozmiar H

reklama
Cześć dziewczyny!
Jeśli o mnie chodzi to coraz częściej czuję się ciężka i ślamazarna. Szybko się męczę, częściej boli brzuch od wydawałoby się wcale nie takich ciężkich czynności. Trochę to dołujące. :-(
Ale poza tym przyszedł mi kombinezonik zamówiony na allegro i ubranka z 5-10-15 (dzięki za info Polcia) tak że patrząc na te maleńkie ciuszki twarz sama się uśmiecha.
Wczoraj zrobiłam naleśników i okazało się, że w mojej nowej rodzinie nie bardzo lubią naleśniki na słodko. Chyba będę je jadła cały dzień bo szkoda by się zmarnowały.
Jeśli chodzi o puchnięcie to wybrzuszyło mnie bardzo i kiepsko mi się śpi. Poza tym to nocne wstawanie na siku - masakra. Chyba chodzi o to by przyzwyczaić mnie do wstawania w nocy. Przyda się przy dziecku.
A w lidlu też nakupiłam kilka rzeczy i oceniając: leginsy są najgorsze. Wziełam S a wiszą na mnie od kolan.

Dziewczyny co za produkcja, skąd te sily na koniec tygodnia:szok:Ja ledwo na oczy widze i czytam.

Mina padłam ze smiechu jak przeczytałam o tych "bateriach"
Sandy niezle mezastego pogoniłaś, to teraz chłop mam nadzieje przemysli zanim pacnie kolejna głupote.

Ja tez marze o swoim domku, nie musi byc duzy ale wolałabym z ogródkiem.Ale na razie tylko pomarzyc sobie moge.W bloku nigdy nie mieszkałam wiec dla mnie to by była tragedia.

Sandrik1 mi lekarz na sprzecie 2/3D juz w 12tc powiedział ze prawdopodobnie bedzie dziewczynka, w 18 potwierdził ze jest napewno.

No nic wy konczycie sprzatac a ja lece dopiero się zabrac bo od rana synka nosiło i nie zdążyłam jeszcze się zabrać.Teraz mam nadzieje ze troszke pospi.

czytam już któryś raz o tych waszych balonach i jestem w szoku, u mnie urosły z miseczki B do C - więc szału nie ma:-D ale może to dobrze bo brzuchol puchnie i martwie się czy dam rady go dźwigać jak tak dalej pójdzie......tak wiec za dodatkowy balast dziękuję, bo będą mnie musieli wózkiem towarowym wozić:-D:-D:-D choć z drugiej strony chyba jeszcze wszystko przede mna, ale pocieszam sie ze moja mamcia i siostry mało - cycaste

czytam już któryś raz o tych waszych balonach i jestem w szoku, u mnie urosły z miseczki B do C - więc szału nie ma:-D ale może to dobrze bo brzuchol puchnie i martwie się czy dam rady go dźwigać jak tak dalej pójdzie......tak wiec za dodatkowy balast dziękuję, bo będą mnie musieli wózkiem towarowym wozić:-D:-D:-D choć z drugiej strony chyba jeszcze wszystko przede mna, ale pocieszam sie ze moja mamcia i siostry mało - cycaste

Tobie z B na C a mi z 75B na 80D/E
dodatkowy ciężar dla kręgosłupa. już czuję częste bóle w krzyżu lub całych pleców. a co to bedzie potem.

jutrzenka ja też czekam na pierwsze pieniądze na l4 i ciekawa jestem jak to co dostanę będzie się miało do mojej normalnej pensji - ale u mnie to dopiero pewnie po weekendzie się dowiem. U mnie też (podobno) pracodawca wypłaca.
Majeczka26 jak masz taką nerwową atmosferę w pacy to szkoda zdrowia twojego i dzidziusia - ja też na początku się wahałam iść czy nie iść, miałam wyrzuty sumienia jak sobie w pracy beze mnie dadzą radę, ale z drugiej strony na szali jest zdrowie i bezpieczeństwo moich dzieci, i one są najważniejsze w tej chwili a nie praca. Pewnie, że jakby się dało to chciałabym jeszcze popracować, ale ja nie potrafiłam zwolnić obrotów i wyluzować trochę przez co zaczęły mi się twardnienia brzucha, więc od początku maja jestem na zwolnieniu.

a to jak to jest przy tym macierzyńskim? jest mniej czy wiecej niz pensja?

vibeke - tak, masz racje, ale chyba człowiek musi dojrzeć do tej myśli.. a ja na pewno.. przez weekend zmienie jeszcze pewnie z 5 razy zdanie co do wolnego, ale Mina mam nadzieje ze pojawie sie w poniedzialek na umówionej wizycie u dr :tak:

Majeczka a ja mam obydwie strony :p Zawsze bylam nadwrazlwa i szybko sie zloscilam, a teraz na maksa :)
Moje klotnie z infolinia w gazowni albo elektrowni - to jak puszczaja teraz 'w celach treningowych' to pewnie w niezlym szoku sa:D
A ostatnio ogladalam np. pogrzeb Huberta z Pierwszej Milosci - to siostra jak przyjechala na chwile to nie mogla uwierzyc ze 'tylko' z takiego powodu rycze :D
HeH, zdarza sie tak w ciazy i nic nie poradzimy na to :D

emotion - no urzędowe sprawy to w ogóle hardcore - zrobiłam sie ostra i nieugięta, choć nigdy asertywności mi nie brakowało, to teraz doszedł jeszcze cięty język.. zwariuje chyba i mam nadzieje ze to kiedys minie, bo nikt ze mna nie wytrzyma :szok:

sonkaa - dom to moje marzenie ktore raczej sie nie spełni - w totka nie gramy, a kredyt na mieszkanie bedziemy spłacac jezcze kilkanaście lat.. wiec musi mi wystarczyc moje mieszkanko - staram sie je jak najbardziej funkcjonalnie urządzić

co do ruchów - ja ich nie czuje jeszcze i czekam z niecierpliwością, a jezeli chodzi o płeć - znam - dwie wersje dziewczynka bądź chłopak - dwóch lekarzy nie było zgodnych wiec czekam :tak:

reklama
majeczka - o takie wersje co do płci , to mogłaś zapytać nas, to samo byśmy powiedziały :-), jeszcze się kobieto wahasz nad L-4? lepiej nie denerwuj Miny :-)

Do góry