M
malenstwo20
Gość
sonkaa smakowicie wyglądające ciasto. jak ja dawno nie piekłam. troszkę jak pleśniak wygląda
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Majeczka- mówimy o kasie za L4. Ja od początku ciąży jestem na zwolnieniu lekarskim. Pierwszy miesiąc płacił mi pracodawca a następne już ZUS.
majeczka - chodzi o zasiłek chorobowy jak jesteś na L4 w ciąży, to należy się w pełnej wysokości (100% pensji, a na macierzyńskim nawet więcej, bo nie pobierają chyba składki zdrowotnej) :-) ) - nie płaci pracodawca (najczęściej) tylko ZUS
no ja wlasnie w tym kontekscie pisalam ze mialam krotko wiec i mlod alysa a za ciasto powinnam ci skopac wirtualnie tyleczek hehehehe takie pysznosci z rana!azorek - co do zgagi i włosów - może 2 tygodnie zgagi z Amelkówna, to było za mało, by wyrosły włosy
j
Dziewczynki, a ja Wam na dobry poranek wrzucam ciasto drożdżowe z owocami, żeby się Wam miło dzień rozpoczynał :-)
No łatwo powiedzieć... ja też nie chciałam mieć kredytu na 30 lat, ale niestety jeśli rodzina moja czy męża nie jest majętna to niestety kredyt trzeba było wziąć...Witam piątkowo :-)
Nadrobila was wczoraj ale dzisiaj znowu nie będe miała czasu muszę domek wysprzątać bo jutro na wesele idziemy to nie będzie mi się chcialo nic robić.
Już nie mogę się doczekać tych pyszności weselnych będe chyba tylko siedziała i jadla;-)
Co do wlasnych mieszkań i domków to ja sobie nie wyobrażam mieszkania w bloku w wielkim mieście. My mieszkamy na obrzeżach malego miasteczka we własnym domku gdzie jest mało sąsiadów a 500m od nas jest piękny las. My na swoim mieszkamy 2 lata na szczęście udało się bez kredytu bo nie wyobrażam sobie 25 lat spłacac i myśleć czy jest na ratę kredytu.
Lece szykować ubrania na wesele i sprzątać, postaram się jeszcze wpaść do was
Ale zdarza sie, czasem do porodu nie wiadomo ze sa blizniaki, u kolezanki w rodzinie tak bylo.Jakos sobie nie wyobrażam żeby lekarz na tym etapie ciazy nie zauwazyl bliźniąt.....
Majeczka a ja mam obydwie strony Zawsze bylam nadwrazlwa i szybko sie zloscilam, a teraz na maksaco do hormonów, powiem Wam, ze mi chyba w drugą stronę one idą.. w tę gorszą.. zamiast płakać ze wzruszenia, to często płaczę ze złości, nerwów, bardzo szybko sie teraz denerwuje, wszystko mnie irytuje..
GratulujeA teraz coś pozytywnego: dziś rano poczułam (już na 100%) pierwsze ruchy-małe kopnięcia. Jupi! W sumie od 2 tygodni po przyłożeniu ręki do brzucha je czułam, ale nie miałam pewności...Nie to co teraz pozdr