reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

dziewuszki skrobiecie jak najete:-D ja ide poprasowac koszule i spodnie mezastemu bo idzie dzis na rozmowe o prace. nie napalam sie zbytnio bo to firma marketingowa juz tak pracowal: sprzedaze od drzwi do drzwi:zawstydzona/y:po 12-14h poza domem byl i do tego czasem w plecy z kasa wychodzil. placa za sprzedane umowy np po 20Ł od papierka i raz podpisal ze w tyg mial 200L raz nie mial wcale:-( a dojazd do miejsca pracy na wlasn areke trzeba sobie placic wtedy i tez jest lipa bo wychodzilismy czeciej na minus niz plus. idzie tylko po to zeby sie dowiedziec co i jak bo czesc tych marketingowych firm daje np jakas podstawe plus kasa za sprzedaze i chce sie wiecej o nich dowiedziec.

reklama
Witajcie mamuski,
sonkaa po raz kolejny zaplanowałas mi popołudnie,jak zobaczyłam ciasto to było już jasne że popołudnie spędze na pieczeniu:-)
apropos jedzenia to jestem załamana swoja waga,mam wrażenie że puchne w oczach:shocked2:brzuch rośnie powolutku za to dupa i nogi osiągnęły prędkość światła w podwajaniu obwodu.

ja też już czuję kopniaki. a pierwsze ruchy w majówkę poczułam. po majówce pierwsze kopy. ale na razie b. mocno nie kopie mnie. często w żebro dostane.

mi przybyło na razie 6kg a jak patrze na siebie wydaje mi sie ze wiecej.

widzę że niektóre MAMY z października 2012 też są na przełomie wrzesień-październik. ja na 1 października więc jakby przełom tych miesiecy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gratuluję pierwszych kopniaków!! :-)
Nie było mnie 2h w domu, a nadrabiania jak po tygodniu :szok: Szybko Wam idzie! ;-)

Ostatnia edycja:
sandrik - gratuluję koniaczków :-)

debi - uśmiałam się :-D:-D:-D,

ciesze się, że się trochę ochłodziło, bo dwa dni temu, nie dało się wyjść z domu, nie wiem jak to będzie latem, Majkę urodziłam w kwietniu i temat upałów w ciąży jest i obcy - tzn. Majka powstała :-) w wakacje, ale wtedy zapylałam na kajaku i nic mi nie przeszkadzało :-),
a tu powoli zaczynam zbierać wodę, już usiałam zdjąć biżuterię, mam nadzieję, że to jeszcze się unormuje, ale te wakacje będą chyba trudne :-)

Dzięki sonkaa :) Niezła z Ciebie gospocha&kucharka :) podziwiam!
Jeśli chodzi o domek, to muszę sprostować, że też marzę o nim i chciałabym mieć taki mały raj na ziemi. Ale narazie sie nie łudzę ;)
Jeśli chodzi o lato, to się szykuję na noszenie sukienek - choć przed ciążą za często ich nie nosiłam.
Pytanie: w którym tygodniu dowiedziałyście się o płci? I czy to był prywatny gabinet czy NFZ?
bo mi w 16 tc lekarz nfz nie była w stanie powiedzieć (tzn. dziecko było dobrze ułożone), ale cytuje" coś tam widać, ale narazie za wcześnie by określić" :confused:

sandrik - ja się dowiedziałam bardzo szybko, bo chyba w 13-tym tygodniu powiedział mi gin (chodzę prywatnie, ma bardzo dobry sprzęt 3/4D, ale wtedy robił normalnie 2D, bo lepiej było widać), z tym, że zaznaczył, że "raczej chłopiec", ale już trzy tygodnie później powiedział bardzo kategorycznie "znam płeć "

No zostalo mi jeszcze odkurzyć i pomyć podłogi no i prasowanko zrobić ale już bliżej końca :tak:
Jutro nic nie robie tylko fryzjer, kosmetyczka, kiecka i nareszcie będe wyglądała jak człowiek , planuje nawet malą sesje zdjęciową sobie zrobić z brzuszkiem jak się doprowadze do porządku :-D

Poczytałam i idę dalej kończyć sprzątanie

reklama
Mam wygodnickiego męża -trzecie dziecko jak najbardziej ,ale chyba odchowane ,żeby czasem nie musiał przewijać ,karmić:-)

no nie.. a może jeszcze żeby kto inny w ciąży chodził żebyś nie musiała się męczyć? :-p sorki Sandy ale tok myślenia tych naszych chłopów mnie rozwala

mina to tak a propo twojego wibratora :-D:-D:-D

Reklama IKA z wibratorem - YouTube
ja mam inny .. fioletowy z koralikami i motylkiem
http://allegro.pl/wibrator-rotacyjny-z-7-rzedami-metalowych-kulek-i2304211277.html
najfajniejszy to motylek :happy2:

byłam w Lidlu po te ciuszki, ale kurcze te legginsy w rozmiarze M wiszą na mnie ale trudno, a był przy tych rzeczach taki kocioł, że nawet nie patrzyłam jak to wygląda i co najlepsze były ze 3 kobitki w ciąży a reszta jakieś emerytki!!!!
ja również kiedy w Lidlu kupowałam to najwięcej emerytek przy tych koszach było.. ale same spasione co te getry im na brzuchy wchodzą a tuniki brały "na plażę".. tja.. nic innego nie wchodzi normalnego na nie to się w ciążowe ubierają

dostałam info od siostry że starszy ma ospę i mógł już zarażać w niedzielę jak się widzieliśmy:( Moja mama twierdzi że chorowałam na ospę, ja też coś tam pamiętam. Jeszcze nic mi nigdzie nie wyskoczyło ale się boję.
kochana spokojnie. doktorek mi mówił że dzieciątka bezpieczne, ja miałam półpaśca jak się ta ospą zaraziłam i jest OK

dziewczynki powiem Wam, że wczoraj jeszcze wahałam sie czy isc od poniedzialku na ten tydzien L4.. Mina coś znów mi sie na mózg rzuciło i juz sie prawie rozmyśliłam żeby iść, ale dzis jak sie zdenerwowałam z 2 razy (ot tak.. ktos mnie wkurzyl chociazby przez telefon), to stwierdzilam ze odpoczynek sie przyda..
nareszcie!!:rofl:

mina no wibrator mnie rozwalił :-D:-D:-D:-D:-D:-D ale ty się tu nie tłumacz nam że nie wiesz czy baterie działają i dlatego małemu nie dałaś :-D:-D:-D:-D:-D (żarcik mam nadzieje że się ni obrazisz;-))....swoją droga chciałabym zobaczyć miny twoje i koleżanki:-D:-D:-D:-D:-D
spokojnie.. miny nasze nic nie wskazywały tylko uśmiałyśmy się że dobrze, że żadne pytania nie padły.. my z psiapsiułą o seksie rozmawiamy jak o zakupach..nie ma w nas fałszywej pruderyjności. jak jest jakaś zabawka to można sprawdzić a co! A z tym "przyjacielem" to zaprzyjaźniłam się kiedy małża nie było 13 miesięcy (był za granicą). Teraz wolę delikatność mojego małżowinka :-D

A teraz coś pozytywnego: dziś rano poczułam (już na 100%) pierwsze ruchy-małe kopnięcia. Jupi! W sumie od 2 tygodni po przyłożeniu ręki do brzucha je czułam, ale nie miałam pewności...Nie to co teraz ;) pozdr
super wiadomości.. gratulacje :-)
apropos jedzenia to jestem załamana swoja waga,mam wrażenie że puchne w oczach:shocked2:brzuch rośnie powolutku za to dupa i nogi osiągnęły prędkość światła w podwajaniu obwodu.
ojtam, ojtam.. a pomyśl jak za to mięciutko i milutko dziecku w takim "opakowaniu' puszystym.. hihihihihi.. a co chłopina na to? raczej nie marudzi chyba? bo faceci lubią troszkę ciałka..

Do góry