reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Sysia dziwne? ,bo wg prawa o sprawach dotyczących opieki nad dziećmi, w razie śmierci rodzica decyduje wyłącznie Sąd Rodzinny. Nie można ustanowić ewentualnego opiekuna na wypadek własnej śmierci.-notarianie[testament]-można tylko go wskazać ,a decyzja i tak należy do sądu ,zwłaszcza w przypadku osoby niespokrewnionej

reklama
sysia ale u nas to nie jest takie proste chyba jeśli chodzi o stronę prawną tym bardziej jak nie jesteś spowinowacona czasem takie oświadczenia woli nie są dla sądu rodzinnego istotne..... musiałaś przechodzić chyba całą procedurę adopcyjną ?????
sandy właśnie ja też z tego co wiem niestety to wcale takie proste to nie usa u nas zawsze ostatnie słowo należy do sadu rodzinnego i najczęściej bez względu na dobro dziecka opiekę dostaje najbliżej spokrewniony członek rodziny

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie :-)
Z czysta przyjemnością dołączam do październikowych Mam :-D, termin mam na 18 października. Czytam Was namiętnie od kilku ładnych dni...miło wiedzieć, iż ktoś przezywa podobne rozterki i radości. Ja od początku jestem na L4 (płacą mi 100% podstawy wypłaty-tak nawiązując do tematu powyżej). Ciąża była zagrożona a i praca niestety niesprzyjająca ciężarnej. Dziś odebrałam wyniki z instytutu mikrobiologii i na szczęście po 3 tygodniowym braniu 6 ogromnych tabletek antybiotyku dziennie udało mi się pozbyć bakterii ureaplazmy :-)...także wszystko miejmy nadzieję zmierza w dobrym kierunku. Aaa...na 60% u mnie będzie dziewczynka...mówią, że babek więcej na świecie się rodzi ale z tego co widzę na forum to chłopaki się też nie dają :-p. Gratuluję wszystkim pięknym mamom z całej Polski, mam nadzieję, że te nasze październikowe brzdące będą zdrowe i śliczne a każda z nas niezmiernie dumna już za kilka miesięcy. Pozdrawiam wszystkie Was serdecznie i cieszę się, że trafiłam na to forum. Info od was zdobyte jest niezmiernie pomocne zwłaszcza dla mam początkujących takich jak ja. Duuużo zdrówka dla wszystkich!!:-)

-mamy premie UZNANIOWE, które nie beda mi sie nalezaly jak bede na L4.. .
no wiadomo że jak nie wiadomo o co chodzi to o kasę! teraz wszystko jasne.. walcz o te premie bo potem one ci się do zwolnienia wliczają..
a jak szefowa ci premii nie da za to zwolnienie? ups.. będzie na mnie :no::szok:

Ja od początku jestem na L4 (płacą mi 100% podstawy wypłaty-tak nawiązując do tematu powyżej). Ciąża była zagrożona a i praca niestety niesprzyjająca ciężarnej.
witaj misza...oo kolejna z Krakowa..
grzeczna dziewczynka :-D

misza witaj ja tez miałam w pierwszej ciąży tą bakterie na poczatku odrazu mi się upławy zaczęły i z wymazów wyszło że właśnie ją miałam....ale dzięki temu że ja wyleczyłam odeszły w niepamięć moje problemy z ciągle nawracającymi zapaleniami pęcherza a powiedz mi przed ciążą miewałaś zapalenia pęcherza????
na kiedy masz termin????

Sysia.. a co z łokciem Kajetana? zapamiętałam bo mój też Kaj :-)

a Misza ma termin na 18 października.. pisała w poście Nikolaa gapusiu :-D

reklama
Do góry