Sysia dziwne? ,bo wg prawa o sprawach dotyczących opieki nad dziećmi, w razie śmierci rodzica decyduje wyłącznie Sąd Rodzinny. Nie można ustanowić ewentualnego opiekuna na wypadek własnej śmierci.-notarianie[testament]-można tylko go wskazać ,a decyzja i tak należy do sądu ,zwłaszcza w przypadku osoby niespokrewnionej
reklama
sysia ale u nas to nie jest takie proste chyba jeśli chodzi o stronę prawną tym bardziej jak nie jesteś spowinowacona czasem takie oświadczenia woli nie są dla sądu rodzinnego istotne..... musiałaś przechodzić chyba całą procedurę adopcyjną ?????
sandy właśnie ja też z tego co wiem niestety to wcale takie proste to nie usa u nas zawsze ostatnie słowo należy do sadu rodzinnego i najczęściej bez względu na dobro dziecka opiekę dostaje najbliżej spokrewniony członek rodziny
sandy właśnie ja też z tego co wiem niestety to wcale takie proste to nie usa u nas zawsze ostatnie słowo należy do sadu rodzinnego i najczęściej bez względu na dobro dziecka opiekę dostaje najbliżej spokrewniony członek rodziny
Ostatnia edycja:
Witam serdecznie :-)
Z czysta przyjemnością dołączam do październikowych Mam , termin mam na 18 października. Czytam Was namiętnie od kilku ładnych dni...miło wiedzieć, iż ktoś przezywa podobne rozterki i radości. Ja od początku jestem na L4 (płacą mi 100% podstawy wypłaty-tak nawiązując do tematu powyżej). Ciąża była zagrożona a i praca niestety niesprzyjająca ciężarnej. Dziś odebrałam wyniki z instytutu mikrobiologii i na szczęście po 3 tygodniowym braniu 6 ogromnych tabletek antybiotyku dziennie udało mi się pozbyć bakterii ureaplazmy :-)...także wszystko miejmy nadzieję zmierza w dobrym kierunku. Aaa...na 60% u mnie będzie dziewczynka...mówią, że babek więcej na świecie się rodzi ale z tego co widzę na forum to chłopaki się też nie dają . Gratuluję wszystkim pięknym mamom z całej Polski, mam nadzieję, że te nasze październikowe brzdące będą zdrowe i śliczne a każda z nas niezmiernie dumna już za kilka miesięcy. Pozdrawiam wszystkie Was serdecznie i cieszę się, że trafiłam na to forum. Info od was zdobyte jest niezmiernie pomocne zwłaszcza dla mam początkujących takich jak ja. Duuużo zdrówka dla wszystkich!!:-)
Z czysta przyjemnością dołączam do październikowych Mam , termin mam na 18 października. Czytam Was namiętnie od kilku ładnych dni...miło wiedzieć, iż ktoś przezywa podobne rozterki i radości. Ja od początku jestem na L4 (płacą mi 100% podstawy wypłaty-tak nawiązując do tematu powyżej). Ciąża była zagrożona a i praca niestety niesprzyjająca ciężarnej. Dziś odebrałam wyniki z instytutu mikrobiologii i na szczęście po 3 tygodniowym braniu 6 ogromnych tabletek antybiotyku dziennie udało mi się pozbyć bakterii ureaplazmy :-)...także wszystko miejmy nadzieję zmierza w dobrym kierunku. Aaa...na 60% u mnie będzie dziewczynka...mówią, że babek więcej na świecie się rodzi ale z tego co widzę na forum to chłopaki się też nie dają . Gratuluję wszystkim pięknym mamom z całej Polski, mam nadzieję, że te nasze październikowe brzdące będą zdrowe i śliczne a każda z nas niezmiernie dumna już za kilka miesięcy. Pozdrawiam wszystkie Was serdecznie i cieszę się, że trafiłam na to forum. Info od was zdobyte jest niezmiernie pomocne zwłaszcza dla mam początkujących takich jak ja. Duuużo zdrówka dla wszystkich!!:-)
no wiadomo że jak nie wiadomo o co chodzi to o kasę! teraz wszystko jasne.. walcz o te premie bo potem one ci się do zwolnienia wliczają..-mamy premie UZNANIOWE, które nie beda mi sie nalezaly jak bede na L4.. .
a jak szefowa ci premii nie da za to zwolnienie? ups.. będzie na mnie
witaj misza...oo kolejna z Krakowa..Ja od początku jestem na L4 (płacą mi 100% podstawy wypłaty-tak nawiązując do tematu powyżej). Ciąża była zagrożona a i praca niestety niesprzyjająca ciężarnej.
grzeczna dziewczynka
misza witaj ja tez miałam w pierwszej ciąży tą bakterie na poczatku odrazu mi się upławy zaczęły i z wymazów wyszło że właśnie ją miałam....ale dzięki temu że ja wyleczyłam odeszły w niepamięć moje problemy z ciągle nawracającymi zapaleniami pęcherza a powiedz mi przed ciążą miewałaś zapalenia pęcherza????
na kiedy masz termin????
na kiedy masz termin????
Mallinowa_Paula
Fanka BB :)
reklama
M
malenstwo20
Gość
Witaj Misza