reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

No któraś z was się postarala bo słoneczko nieśmiało zaczyna wyglądać :tak:
Idę trochę posprzatać bo juz się zasiedzialam ;-)

reklama
Witam w ten piękny wiosenny ciepły dzień :-) od razu się pucha cieszy :-D

Chętnie bym poszła do pracy w domu już się nudzi jak pomyślę ,że jeszcze w nim trochę posiedzę to...wrrrr

Większośc z was ma już dzieci to pewnie nudy nie brakuje :-) a ja już nie wiem co z sobą zrobić dobrze że pogoda się robi to odwiedzę kogoś hehehe :-D

Miłego dnia dziewczyny :-)

Cześć dziewczyny :) U mnie dziś pięknie za oknem wiec od razu też się pyszczek cieszy :)

Ja też nie mam jeszcze tej kreseczki ale wypatruje jej z niecierpliwością :) Ruchów niestety też raczej nie czuje albo nie potrafie ich poznac. Często coś czuje w podbrzuszu ale nie wiem czy to dzidziek:) Łaskocze mnie, bulgotnie ale nie wiem czy to nie jelitko :baffled:

Ja mam kolejną wizyte we wtorek 24.04 a na USG 4D jestem umówiona na 15 czerwca więc to będzie 22 tydzień. Kupiłam sobie kupon na grouponie na to badanie za 100zł wiec o połowe taniej:) Z tym że to jest samo badanie bez pomiarów i badania dzidzi. Zrobione tylko po to żebym miała dzidzie na płytce i mogła je sobie zobaczyć:)

Życzę wszystkim milutkiego i cieplutkiego dzionka :)

oj to wymęczysz się bidulko, ale najważniejsze, że z dzieciolkiem wszystko ok..

sandy, przeszło już? ale to dziwne że po ostatniej dawce takie cyrki...

witaj w klubie.. ja ciągle na luteinie (chociaż pomalutku w odstawce) to też ciągle mokro..

P.S
zauważyłam dzisiaj że pręga mi się na brzuchu pojawiła.. troszkę wcześnie ale to pewnie efekt brania końskich dawek leków od początku ciąży..
ma któraś z was już "linea nigra"?
Ja już mam od jakiegoś czasu ale jak Sandy pisała mam ciemną karnację :tak:
Witam w ten piękny wiosenny ciepły dzień :-) od razu się pucha cieszy :-D

Chętnie bym poszła do pracy w domu już się nudzi jak pomyślę ,że jeszcze w nim trochę posiedzę to...wrrrr

Większośc z was ma już dzieci to pewnie nudy nie brakuje :-) a ja już nie wiem co z sobą zrobić dobrze że pogoda się robi to odwiedzę kogoś hehehe :-D

Miłego dnia dziewczyny :-)

Może mnie odwiedzisz???;-)

Witam się.Piękny dziś dzień mamy,posiedziałam na słonku przed domem,aż człowiek ma lepsze samopoczucie. :-D
Ja taką linię mam już długo ,ale bladziutka.Dzidziołka czuję jak przesuwa mi się na lewą stronę i mam wtedy taki uciska na pęcherz ,że szok :-)

Sandy, bardzo dobry pomysł :-) Na pewno zrobi jej się miło, że myślimy o niej :-)

Ja z rana już pranie porobiłam, obiadek, kurze powycierałam i jeszcze muszę poodkurzać, ale muszę trochę odpocząć. A potem idziemy z Olusiem na spacer bo słoneczko ładnie wyszło i ciepło się zrobiło :-) Ale nie mogę doczekać się już takiej ciepłej wiosny, żeby wychodzić bez kurtek, w cienkich ubrankach i wygrzewać się na słoneczku :-)

Hej, dziewczyny. Dawno tu nie zaglądałam.

Czy wy znacie płeć swoich maluszków? Mi wczoraj lekarz powiedział w 16 tc że najprawdopodobniej chłopiec. Z córką tak miałam że w 12 tygodniu powiedziano mi że chłopak a potem okazało się że dziewczynka w 20 tc, a tamto to była pępowina między nogami no i w ogóle za wcześnie na tego typu osądy. Ciekawe czy teraz zostanie już chłopiec. Lekarz mi powiedział że dziewczynki na tym etapie już wyglądają inaczej, chyba że w wypadku zaburzeń hormonalnych. Fajnie by było gdyby się nie mylił :)

Miałyście mierzoną długość szyjki macicy na usg? Ile u was było? Mi wyszło ok 35mm i mam skontrolować za miesiąc, bo to troche mało. I w poprzedniej ciąży miałam dużo dłuższą bo koło 50mm na tym etapie.

Pozdrawiam

reklama
Sandy, dziękuję, że jesteś taka wspaniałomyślna:-) Mam nadzieję, ze u Nikoli już lepiej.

Według mnie Groupon wcale nie ma jakiejś super oferty, u mnie w mieście za 150zł jest badanie 4D u dobrego lekarza, a czytałam też cennik gabinetu z Wrocławia i tam była cena 180zł. Myślę, że jak już płacić to warto dodać te "kilka" złotych i mieć pełne badanie. Ale to tylko moje zdanie.

Do góry