reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

.........kłucia czy rozpierania w pochwie? :szok: od wczoraj coś takiego czuje, ...

Ja mam takie cosik ale to raczej jakby nie rozpieranie ale kurczenie, czasem to nic tylko pasc na ziemie by trza bylo, bede musiala spytac lekarza teraz - tak na wszelki wypadek - bo naprawde bopli i unieruchamia :/

Kiedy zazwyczaj widac ta kreseczke? Linea nigra? Kazdy ja musi miec?

Ja wlasnie skonczylam pozadkowac kuchnie i salon, wszystko dodatkowo spsikanie lawenda + odswierzacz lawendowy + mieta w szafka porozwieszana :D:D                                                                                                           
Dawno tak u mnie nie pachnialo :D:DGniazdek ani larw nie znalazlam zadnych, musze jeszcze szafami sie w sobote zajac i poszukac,

Ale niewiem czy nie lepiej bedzie sie poprostu wyprowadzic stad :///// Bo pozbylam sie myszy, mrowek - teraz mam mole - ale i mroki spotkalam juz 2 - 3 dzis, do tego jakas stonoga mi po lazience lazila wczoraj.. Niewiem, to stare budownictwo drewniane podlogi, i nawet mamuska mi mowila ze teraz to moze ok, ale pozniej jak mi cale robacwto na jesien zacznie wychodzic to dopiero bedzie problem.. Jakos nie widze dziecka siedzacego na kocyku i bawiacego sie stonoga :////

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.
Linea nigra pojawia się w drugim trymestrze ciąży. Jest wyraźniejsza u kobiet o ciemnej karnacji, bo u nich pigmentacja jest silniejsza..

A ja mam dziś mojego R . w domu ,pogonię go więc zrobić warzywne rabatki.
Nie pamiętam kiedy byliśmy w kinie [ostatni raz chyba w ciąży Alą] .:confused:
Wspólne wyjście było jedynie na wakacjach na pokaz rodeo .

Miłego dnia

Jesteście naprawdę CUUUUUUDOWNĄ grupą wsparcia, :-) od razu człowiekowi lżej na serduchu gdy czyta że te kłucia, ciągnięcia i inne dziwne odczucia to norma, są po prostu nieodłączną częścią ciąży i towarzyszą większości przyszłych mamuś.To bardzo ważne szczególnie w pierwszej ciąży gdy wszystko jest nowe.
Malinowa jeśli chodzi o zwiększoną ilość śluzu, to tez tak mam podczas stosowania luteiny było go więcej, teraz po odstawieniu też wcale nie jest go znacznie mniej ale moja gin. powiedziała że to normalne:confused:

U mnie dziś wkoncu poranek wiosenny, wychodząc rano z domku nie mogłam się nadziwić jak rozkosznie cieplutkie powietrze, pachnie wiosną!!!!!!! aż sie chce żyć:happy2:

Dzień dobry :-)

Wczoraj wieczorem poczułam pierwsze ruchy :-) Jestem pewna więc się cieszę :-D

Szymon dziś się obudził we wstrętnym humorze, ciekawe jak przetrzymamy ten dzień... A pogoda za oknem cuuudna! Słonecznie, niebo błękitne, drzewa się zielenią, cholera taka szkoda, że jesteśmy teraz uziemieni.... :wściekła/y:

Azorek miłego lotu i udanych wakacji:-) ja chcę lecieć czerwiec lipiec
Dziewczyny wiem, że pisałyście juz o tym ale nie wiem gdzie, czy jecie fete, ja jem z mlekowity, bo jest robiona z pasteryzowanego mleka.
Mam pytanko, czy was też tak pobolewa brzuch jak przed @, bo mnie co jakiś czas, mówiłam o tym jak byłam na USG, ale nic na ten temat nie powiedzieli, do tego co jakiś czas jakieś plamienia w różnych odcieniach - też niby tak może być :baffled:, bo na USG powiedzieli, że ok.
U nas ładnie świeci słoneczko, ale nie za fajnie jest.
Pozdrawiam i mykam szykować małego do przedszkola, a siebie do szkoły ;-)

Kobitki bądzcie tak mile i podeślijcie trochę tego sloneczka do mnie bo u nas mega mgła i bez slońca :baffled:

Witam się z rana :-)

emotion co do robactwa to ja się troche znam na tym poniewaz mimo że mieszkamy w mieście to dom pobudowaliśmy na obrzeżach pół km od lasu i wkoło same pola więc chciał nie chciał zawsze coś tam wlwzie ale też bardzo nie lubie tych poskudztw ale miejsca zamieszkania bym nie zamienila:-)

netika gratki !!! to wspaniałe uczucie, sama nie mogę się doczekać ale ja jeszcze mam czas dzisiaj zaczynam 2 trymestr

Sandy zazdroszcze grzebania w ziemi :tak: ja dopiero w poniedziałek będe się brała za sianie mojego wrzywniaczka

Miłego dnia i w końcu prawie weekend
Podeślijcie trochę sloneczka ;-)

A jeszcze zapomniałam powiedzcie dziewczyny gdzie warto pojechać w góry oprócz Zakopanego ? Znacie jakieś fajne magiczne miejsca ?

Ostatnia edycja:
Witam się o poranku.

U nas pięknie słoneczko cieplutko aż chce się żyć. Muszę szybciutko posprzątać i na dwór trzeba korzystać :-). Jestem troszeczkę niewyspana. Mąż wstawał o 4.30:szok: i nie umiałam już zasnąć :-(. Teraz pewnie fruwa gdzieś nad Krakowem hehe. Tak mu zazdroszczę, chociaż mam paniczny lęk wysokości to też bym kiedyś chciała tak sobie skoczyć z samolotu i szybować w chmurkach :tak:.

Witam dziewczyny, potrzebującym mogę podesłać trochę słoneczka :-)

Mi zdarza się, że brzuch pobolewa jak na @, tylko trochę delikatniej

Dzisiaj idę z Majką do lekarza coby ja wykurować do wtorku (urodzinki), a potem chyba pochodze po ogrodzie, bo taka pogoda, jak marzenie

reklama
celka bol tai jak przed okresem jest normalny - moja gin mi tak mowila bo ciagle mnie bolalo do prawie 10-12 tygodnia

patrycja ja akurat wynajmuje do w irlandii nie jakos na stale iec nie zalezy mi gdzie mieszkam tak do konca.
A wszelkiego rodzaju robactwa sie brzydze. NIENAWIDZE samego widoku ćmy, a mole sa takie same obrzydliwe - choc ich boje sie juz mniej - ale dosc mam skakania z gazeta za nimi - zreszta takie zrywanie sie nie jest za bardzo wskazane.

U nas tez dosc ladnie poki co ale w kazdej chwili moze sie zmienic :p Zobaczymy :) 

Do góry