reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Nikola - jak juz sie bedziesz znajdować pod opieką lekarzy, na pewno bedzie wszystko dobrze! wracaj do nas z dobrymi wieściami ;-)

Sandy - widzę, że wciąż poranne wstawanie Cię męczy..

emotion - moli nigdy nie miałam, ale wiem, że są do kupienia specyfiki na to ustrojstwo - wkłada sie je do szaf i tam gdzie masz ubrania, rozejrzyj sie, bo szkoda i Twoich nerwów i ewentualnych dziur w ciuchach :tak:

ja też juz na nogach od jakiejś chwili - brzuch mnie bolał ze stresu przed wizytą.. normalnie keidyś sie wykończe tym.. ale najwazniejsze ze za 1,5h bede wszystko widzieć i wiedzieć, I hope so.. poproszę o trzymanie kciukasów :zawstydzona/y:

reklama
Majeczka trzymam kciuki za wizytę:-)

Emotion -w twoim przypadku polecam coś naturalnego na mole -bo po zawieszkach typu chemicznego możesz mieć nudności od ich zapachu.
Dobrą alternatywą jest mydło, najlepiej o zapachu lawendowym. Pokrojone i poumieszczane w różnych miejscach szafy skutecznie odstrasza szkodniki. Mole nie lubią też zapachu wielu ziół i roślin - począwszy od kasztanów, lawendy poprzez goździki, chmiel, piołun, miętę, szałwię i ziele angielskie.

Ostatnia edycja:
Majeczka mocno trzymam kciuki za wizytę:)

Emotion na mole to chyba lawenda najlepsza poustawiaj ją w różnych katach mieszkania (może byc naturalna ale sa tez zapachy lawendowe) wiemze mole ich nie cierpią bo tez walczyłam z tym świństwem w jesieni,przynosłam je do domu ze sklepu w kaszy !!!

debi witaj
ja się wczoraj nasprzątałam w mieszkaniu a wieczorem już nie znać, tak moje chłopaki rządzą.. więc dzisiaj dzień dziecka i nie robię nic.. wielkie NIC.. oprócz forum oczywiście :-D

emotion, przeglądnij ciuchy i szafkę z produktami spożywczymi. Mole spożywcze i ubraniowe to chyba dwa różne rodzaje. Na ubraniowe to pewnie jakieś zawieszki ale pilnuj, jeśli będą jaja, żeby gdzieś Ci nie pospadały w jakieś zakamarki. W szafce ze spożywką zaglądnij w każde pudełko, wszędzie powycieraj a jak gdzieś będziesz je widziała, to produkt wywal. Ja też chyba nie raz przyniosłam ze sklepu, ale na razie mam z nimi spokój:-) Z ubraniowymi jeszcze w panieńskim domu mieliśmy przejścia i jak sobie przypomnę, to brrr.... A grzybka już przerabialiście?
Mina, i tak trzymać:-)
Majeczka, dawaj znać jak po wizycie:-) Kciuki trzymam oczywiście;-)
Nikolaa, będzie dobrze, przebadają Cię wzdłuż i wszerz w tym szpitalu, ustawią leczenie i wytrzymasz do terminu. Mocno przytulam i przesyłam pozytywne fluidki!
debi, witaj :-)

Zjedliśmy śniadanko, Młody miskę truskawek i się biorę za jakieś porządki bo mam masakrę w domu... Jak ja nie lubię jak się tak zapuścimy.... A jeszcze dziś nawiedza mnie 11 plaga egipska (jak to wczoraj stwierdziła moja koleżanka) - teściowa:wściekła/y:

Majeczka, trzymam kciuki za wizytę :-)

Debi, witaj :-)

Mi się dzisiaj całą noc śniły jakieś głupoty, nie pamiętam już dokładnie jakie ale na pewno nie były to przyjemne sny :-( Oluś też coś nie w humorze poszedł do przedszkola bo w ogóle nie chciał się ode mnie odkleić. Wczoraj wieczorem myślałam, że mózg to mi wyparuje. Miałam do napisania parę zaległych prac na zajęcia z twórczego pisania i tak wczoraj na biegu tworzyłam wiersz 11zgłoskowcem (z tymi wszystkimi wymogami) i parę drobniejszych pracek. Powiem Wam, że lubię swoje studia, ale ilość prac jakie musimy "wyprodukować" czasami mnie przerastaja. Jak by tak zebrać wszystko z 5 lat wyszło by ogromne tomisko.

Nikola, trzymam kciuki, wracaj do nas jak najszybciej, śniło mi się, ze odwiedziłam Cię w szpitalu i byłaś szczęśliwa, niech więc to się spełni!!
Debi, witamy :)

no i stało się jutro szpital na 8 mam się stawić na Ujastku na szczęście prawdopodobnie tylko na kilka dni..... spakowałam się ...ogólnie fatalnie się czuje .......
Trzymaj się cieplutko i pamiętaj, że wizyta w szpitalu to nie koniec świata. Myśl pozytywnie dla maluszka:tak:

Witajcie dziewczyny,
nieśmiało się przyłącze do Was. Podczytuje Was kilka dni ale dziś dopiero pisze,przyjemnie sie was czyta,fajny wątek:-)
Jestem w 15 tygodniu ciąży i w poniedziałek na kolejną wizyte,jak dotąd wszystko z dzidzią dobrze.
Aha i jestem z Krakowa:) pozdrawiam wszystkie i gratuluje dobrych wieści o dzieciaczkach:-)
Witamy na watku:-)

Ja dzisiaj też miałam sen jakiś zwariowany. Najpierw śnił mi się Janek z Julii, tłumaczyłam mu że Julia nie mogłą inaczej postapić :eek::-D A potem Anglia piekny most szeroka rzeka Ja mój mąż, teściowa, szwagier z córką plus mój tata.Co myśmy tam robili nie mam pojęcia:no:

Witam wszystkie mamusie :-)

A mi się śniło że teściu zafundowal mi wycieczkę w cieple kraje i tak sobie jechałam autokarem i tak bardzo chciałam dojechać nad to może że aż zaspałam i wraz nie dojechałam :-D

Mina ja też wczoraj chatkę wysprzątalam podlogi pomylam a tu wystarczyła godzina po powrocie młodego z przedszkola a M z pracy i znowu to samo:zawstydzona/y:
Więc dzisiaj zrobie tylko kopytka na obiad i więcej nic.

Emotion ja tez mam chyba mole. Takie małe latające to to ? Jakie to są spożywcze czy ubraniowe ? I skąd one się wzieły w nowym domu ?????

Sandy ty to masz powera, dla mnie 4.46 to środek nocy

Kurka wodna u was też tak zimno i deszczowo ? Miło sie robić cieplutko a tu lipa :sorry:

reklama
Do góry