reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Nikola - jak juz sie bedziesz znajdować pod opieką lekarzy, na pewno bedzie wszystko dobrze! wracaj do nas z dobrymi wieściami ;-)

Sandy - widzę, że wciąż poranne wstawanie Cię męczy..

emotion - moli nigdy nie miałam, ale wiem, że są do kupienia specyfiki na to ustrojstwo - wkłada sie je do szaf i tam gdzie masz ubrania, rozejrzyj sie, bo szkoda i Twoich nerwów i ewentualnych dziur w ciuchach :tak:

ja też juz na nogach od jakiejś chwili - brzuch mnie bolał ze stresu przed wizytą.. normalnie keidyś sie wykończe tym.. ale najwazniejsze ze za 1,5h bede wszystko widzieć i wiedzieć, I hope so.. poproszę o trzymanie kciukasów :zawstydzona/y:

reklama
Majeczka trzymam kciuki za wizytę:-)

Emotion -w twoim przypadku polecam coś naturalnego na mole -bo po zawieszkach typu chemicznego możesz mieć nudności od ich zapachu.
Dobrą alternatywą jest mydło, najlepiej o zapachu lawendowym. Pokrojone i poumieszczane w różnych miejscach szafy skutecznie odstrasza szkodniki. Mole nie lubią też zapachu wielu ziół i roślin - począwszy od kasztanów, lawendy poprzez goździki, chmiel, piołun, miętę, szałwię i ziele angielskie.

Ostatnia edycja:
Majeczka mocno trzymam kciuki za wizytę:)

Emotion na mole to chyba lawenda najlepsza poustawiaj ją w różnych katach mieszkania (może byc naturalna ale sa tez zapachy lawendowe) wiemze mole ich nie cierpią bo tez walczyłam z tym świństwem w jesieni,przynosłam je do domu ze sklepu w kaszy !!!

debi witaj
ja się wczoraj nasprzątałam w mieszkaniu a wieczorem już nie znać, tak moje chłopaki rządzą.. więc dzisiaj dzień dziecka i nie robię nic.. wielkie NIC.. oprócz forum oczywiście :-D

emotion, przeglądnij ciuchy i szafkę z produktami spożywczymi. Mole spożywcze i ubraniowe to chyba dwa różne rodzaje. Na ubraniowe to pewnie jakieś zawieszki ale pilnuj, jeśli będą jaja, żeby gdzieś Ci nie pospadały w jakieś zakamarki. W szafce ze spożywką zaglądnij w każde pudełko, wszędzie powycieraj a jak gdzieś będziesz je widziała, to produkt wywal. Ja też chyba nie raz przyniosłam ze sklepu, ale na razie mam z nimi spokój:-) Z ubraniowymi jeszcze w panieńskim domu mieliśmy przejścia i jak sobie przypomnę, to brrr.... A grzybka już przerabialiście?
Mina, i tak trzymać:-)
Majeczka, dawaj znać jak po wizycie:-) Kciuki trzymam oczywiście;-)
Nikolaa, będzie dobrze, przebadają Cię wzdłuż i wszerz w tym szpitalu, ustawią leczenie i wytrzymasz do terminu. Mocno przytulam i przesyłam pozytywne fluidki!
debi, witaj :-)

Zjedliśmy śniadanko, Młody miskę truskawek i się biorę za jakieś porządki bo mam masakrę w domu... Jak ja nie lubię jak się tak zapuścimy.... A jeszcze dziś nawiedza mnie 11 plaga egipska (jak to wczoraj stwierdziła moja koleżanka) - teściowa:wściekła/y:

Majeczka, trzymam kciuki za wizytę :-)

Debi, witaj :-)

Mi się dzisiaj całą noc śniły jakieś głupoty, nie pamiętam już dokładnie jakie ale na pewno nie były to przyjemne sny :-( Oluś też coś nie w humorze poszedł do przedszkola bo w ogóle nie chciał się ode mnie odkleić. Wczoraj wieczorem myślałam, że mózg to mi wyparuje. Miałam do napisania parę zaległych prac na zajęcia z twórczego pisania i tak wczoraj na biegu tworzyłam wiersz 11zgłoskowcem (z tymi wszystkimi wymogami) i parę drobniejszych pracek. Powiem Wam, że lubię swoje studia, ale ilość prac jakie musimy "wyprodukować" czasami mnie przerastaja. Jak by tak zebrać wszystko z 5 lat wyszło by ogromne tomisko.

Nikola, trzymam kciuki, wracaj do nas jak najszybciej, śniło mi się, ze odwiedziłam Cię w szpitalu i byłaś szczęśliwa, niech więc to się spełni!!
Debi, witamy :)

no i stało się jutro szpital na 8 mam się stawić na Ujastku na szczęście prawdopodobnie tylko na kilka dni..... spakowałam się ...ogólnie fatalnie się czuje .......
Trzymaj się cieplutko i pamiętaj, że wizyta w szpitalu to nie koniec świata. Myśl pozytywnie dla maluszka:tak:

Witajcie dziewczyny,
nieśmiało się przyłącze do Was. Podczytuje Was kilka dni ale dziś dopiero pisze,przyjemnie sie was czyta,fajny wątek:-)
Jestem w 15 tygodniu ciąży i w poniedziałek na kolejną wizyte,jak dotąd wszystko z dzidzią dobrze.
Aha i jestem z Krakowa:) pozdrawiam wszystkie i gratuluje dobrych wieści o dzieciaczkach:-)
Witamy na watku:-)

Ja dzisiaj też miałam sen jakiś zwariowany. Najpierw śnił mi się Janek z Julii, tłumaczyłam mu że Julia nie mogłą inaczej postapić :eek::-D A potem Anglia piekny most szeroka rzeka Ja mój mąż, teściowa, szwagier z córką plus mój tata.Co myśmy tam robili nie mam pojęcia:no:

Witam wszystkie mamusie :-)

A mi się śniło że teściu zafundowal mi wycieczkę w cieple kraje i tak sobie jechałam autokarem i tak bardzo chciałam dojechać nad to może że aż zaspałam i wraz nie dojechałam :-D

Mina ja też wczoraj chatkę wysprzątalam podlogi pomylam a tu wystarczyła godzina po powrocie młodego z przedszkola a M z pracy i znowu to samo:zawstydzona/y:
Więc dzisiaj zrobie tylko kopytka na obiad i więcej nic.

Emotion ja tez mam chyba mole. Takie małe latające to to ? Jakie to są spożywcze czy ubraniowe ? I skąd one się wzieły w nowym domu ?????

Sandy ty to masz powera, dla mnie 4.46 to środek nocy

Kurka wodna u was też tak zimno i deszczowo ? Miło sie robić cieplutko a tu lipa :sorry:

reklama
Do góry