reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

czesc mamuchny:)
poki co pracuje normalnie, ale jestem jako tako niezalezna, a pacjentow po prostu mobilizuje w sposob nie wymagajacy ichy dzwigania. Wiadomo, ze czasem trzeba chocby u sparalizowanych podnosic bezwladna noge z 10 razy pod rzad, ale w dobrej pozycji sie nie czuje ciezaru.
Juz za miesiac bede miala skrocony czas pracy o godzine, wiec na jeszcze wiekszym luzie bede:)
emotion - nie macie pasow na biodra zby pacjent mogl sie podciagnac do wstania? i u nas do osob ktore nie trzymaja sie jako tako na wlasnych nogach opiekunowie uzywaja... takie podnosnika z hamakiem (nie wiem jak to sie nazywa po polsku)
Karola - mi ostatnio 6 ampulek pobrali i tutaj tak co miesiac. Ale mi to nic nie robi, jak jest jakas nowa pigula to sie dziwi, ze ja zawsze patrze jak sie wbija i dopoki igly nie wyciagnie to z reki wzroku nie spuszczam

reklama
Dokładnie nie pamiętam, ale na pewno przed połową ciąży. I właściwie tylko w nocy, przynajmniej w ciągu dnia tego nie zauważałam, a po nocy na piżamie miałam plamy, częściej z prawej piersi.

Ja mogłam sobie zrobić po macierzyńskim przerwę od szpitala ,przychodni.
Od października miałam mieć etat w szkole rodzenia ale teraz się zastanawiam ,bo może załatwię i tak etat po porodzie -bo w grę wchodzi praca 2x w tygodniu od 17 -21-a to by była odskocznia od domu

Dzięki dziweczyny,już mi lepiej,poleżałam,powyłam w poduchę i trochę przeszło,jak się ból nasili,jutro pędzę do szpitala.

Szok ,że niektórym już się produkcja siary zaczęla,u mnie ni widu,ni słychu :-D.

też bym tak chciała ale niestety - pobieranie krwi nie robi mi zbyt dobrze (może dlatego że jestem chuda i nieźle to potem odczuwam)
a to gdzie Wy dziewczyny pracujecie?
pracuje w szpitalu na oddziale rehabilitacyjnym i czesciowo na pobycie dlugim (to jest cos w rodzaju medycznego domu starcow, bo nalezy do szpitala, a staruszkowie tu mieszkaja tacy, ktorych stan zdrowia jest stabilny, ale jednak na tyle schorowani, ze dla bezpieczenstwa musi byc pielegrniarka 24/24, czego nie ma w zwyklych domach starcow)

Ja mogłam sobie zrobić po macierzyńskim przerwę od szpitala ,przychodni.
Od października miałam mieć etat w szkole rodzenia ale teraz się zastanawiam ,bo może załatwię i tak etat po porodzie -bo w grę wchodzi praca 2x w tygodniu od 17 -21-a to by była odskocznia od domu
to ja sie zastanawiam czy po macierzynskim nie przejsc na 80% i miec srody wolne. Tutaj w srody nie ma szkol ani przedszkoli, mozna zapisac do swietlicy. Wiktoria jak pojdzie do podstawowki to bede ja wozic w srody do polskiej szkoly, a maluchy wtedy by zostawaly ze mna. Praktycznie rok bym byla w srody z trojka.

hm... nie przypominam sobie, aby mi z piersi cieklo przed porodami... pod goracym prysznicem pod koniec ciazy to owszem, ale wczesniej lub w ciagu dnia nigdy...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasiorzyca bombowe opisy cyców i podwozia z poczatku czytam i mysle sobie "o co kaman" i za chwilke mnie oświeciło.Ach to zaćmienie umyśłu w ciąży czasem ostro dokucza :)
Antylkopka ja tez zawsze musze mieć igle na oku i patrze co mi tam piguła grzebie.Gorzej bym sie czuła jakbym patrzyła w bok.

U mnie w pierwszej ciąży produkcja ruszyła dopiero po porodzie, nawet siary wczesniej nie było juz sie martwiłam ze mleka nie bedzie a po porodzie jakby tama sie otworzyła.

KarolaM ja pracowalam w pierwszej ciąży na stojąco często i często trzeba bylo jakieś kartony poprzenosic raz cięższe a raz lżejsze więc nie przesadzałam i nie raz prosiłam o pomoc a na zwolnienie poszłam 2 tyg przed porodem.

Ostatnia edycja:
Jak tu się cicho zrobiło.

Padam na twarz.

Nie zrobiłam nic wielkiego dzisiaj a czuje się jakbym cały dzien worki z cementem nosiła.

lori ja tak pisze
przyzwyczaisz się :-)

reklama
witam mamusie

ja jako kobieta pracująca mam malo czasu na net. Poczytuje Wam ale nie mam sily juz pisac.

W domu mam sajgon, robimy pokoj dla Kuby, juz pomalowane, teraz panele bedzie R kladl. Meble juz zamowione, beda po swietach.
Kuba juz sie nie moze doczekac, ja zreszta tez nie.
dzis mu w Lidlu kupilam komplet poscieli Disney z Autami i sie do niej przytulam tak sie cieszy

powiedzcie mi czy Wy dalej wymiotujecie???
Ja rano zawsze, w dzien lepiej. Do tego ciagle mi sie nic nie chce, nie mam weny do sprzatania, najlepiej bym lezala.
Wg kalendarza dopiero 8 kwietnia zacznie mi sie II trym. to moze mi sie wtedy poprawi

poczytam co u Was i cos wiecej skrobne

pozdraiwam

Do góry