reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

To muszę się przejść do h&m, te moje są sprzed prawie 5 lat to i inne fasony wtedy były. No i na pewno porozciągały już się. A też dostałam je od b.szczupłej znajomej. W przyszłym tyg. przed zajęciami skoczę pooglądać, gdzieś na pewno będą :-)

reklama
Witam i ja, u nas tak samo wietrznie ale czasami słonko wyjrzy zza chmur. Mam dzisiaj koszmarnego lenia i nic kompletnie mi się nie chce. Co do spodni to ja cały czas śmigam w spodniach-legginsach. Bo normalne też zawsze miałam (32-34) i teraz uściskają a w ciążowych póki co "pływam". Mamba, gdzie kupiłaś malutkie spodnie ciążowe?? Są z tym pasem bawełnianym czy inne?? Ja mam z h&m z pasem, mały rozmiar ale okropnie w nich wyglądam bo wiszą mi wszędzie.
Hej ja kupiłam na allegro rozmiar xs z panelem bawełnianym właśnie. Są na mnie dobre zaraz po praniu później się trochę naciągają i troszkę lecą ale lubię w nich chodzić. Zamierzam po wypłacie kupić u tego samego sprzedawcy jeszcze z dwie pary tylko w innym fasonie

Dzięki dziewczyny:-) połażę po sklepach, przejrzę allegro bo same się nie znajdą hehe. A teraz zmykam na pociąg i jadę na zajęcia. Aleeee mi się nie chce. Miłego dnia kochane :-)

Kaka - właśnie ten róż mnie przeraża, no i wiem że w pewnym wieku nie uniknę mody na hello kitty ;). Może mam takie lęki bo pamiętam jaką małą księżniczką jak byłam, wieczne strojenie się i zawsze upierałam się że biorę na spacer wózek i lalkę no a potem wiadomo kto ten wózek pchał:-D.

Dziś sagi sennej ciąg dalszy, pojechałam rodzić do szpitala okazało się że nie ma tam schodów a windy przerobili na pokoje. Na porodówkę trzeba było wejść na 10 piętro po drabinie.
Znowu mnie mdli, a już kilka dni był spokój. Kupiłam sobie plastikową kanwę i wszyszywam cudeńka na święta, zaraz biorę się za robotę bo czasu już mało.
Miłego dzionka

Ostatnia edycja:
Ja zasiałam sobie rzeżuszkę i owies na Wielkanoc :) mam nadzieję że mi pięknie wyrośnie, w tamtym roku wsiałam rzeżuchę 2 tyg przed i jeszcze tydzień przed świętami siałam drugi raz bo ta pierwsza była za wielka.
Mi dziś się śniło że niby to było normalnie, niby byłam aktorką i grałam w filmie, ale to takie realne wszystko było, no i ogólnie to się działo na morzu, czy oceanie, coś się stało, nie było sztormu, ale niby był hahaha no i wylądowałam z kilkoma osobami na bezludnej wyspie. Oczywiście wyspa nie była bezludna był tam mały murzynek. Pamiętam że trzymałam go na kolanach i tłumaczyłam że ja też chcę wrócić do domu bo tam jest mój synek co ma 9 lat (mój syn na prawdę ma 7). No i obudził mnie budzik..... Szkoda że nie pamiętam wszystkiego, tylko mam migawki, niezły film z tego by był haha

Tak w ogóle coś dziwnego czuję w brzuchu, nie ból i nie takie skurcze na dole, ale tak jakby całego brzucha, może to ze stresu przed wizytą.

Mam znajomą co ukończyła kierunek "grafika komputerowa" a nie potrafi obsłużyć podstawowego programu do obróbki zdjęć. :/ i tyle z moich doświadczeń.

tez znam takich fachowców...

A co do ciuszków na brzuszki...
Chyba też muszę się przejść.
Tylko, że na tej mojej wsi nie bardzo jest gdzie :/
Na razie, tak jak z Sebkiem, wchodzę w swoje normalne ubrania i mi nie przeszkadzają.
Ale mam tylko jedne ciążowe spodnie i to raczej cienkie wiec na jesienne miesiące nie bardzo się nadadzą.
Póki co nie panikuje, bo lato przed nami :-)
a akurat letnich bluzek mam kilka :-)

U mnie też zimno, pochmurno i czasem kropi.
Byłam w UP po zaświadczenie o ubezpieczeniu bo jutro te badania i w szpitalu będą wymagać.
Już nie mogę się doczekać smyrania, kłucia itd.
Eh....
Uroczo :laugh2:

Ja również się zastanawiałam nad czarym wózkiem ale wiedziałam, że tesciowa i mama się skrzywią...potem się bałam ze latem będzie w nim barzo gorąco jak słonko przypiecze. Myślę, że na ciemnym nie widać tak może śladów po butach ale wszystko inne widać o wiele lepiej. Tak jak ktoś wspominał; chrupki, biszkopty - masakra:-D

A my kupujemy czarny w białe kwiaty.
Jest piękny.
Widziałam inne kolory ale nie ma takiego efektu.
Sebek miał bordo, więc ta dzidzia może mieć czarny.

maked_speed_ecoline_32_05.jpg

Myślałam że po Sebku zostanie.
Niestety moje dziecko zepsuje nawet metalową kulkę.

Ostatnia edycja:
Ale dziewczyny, tak jest we wszystkich zawodach i dziedzinach. Jak sobie przypomnę, jak koleżanka na fizyce medycznej zdawała egzaminy, to włos się na głowie jeży... Na poprawkowy chodziła w kołnierzu ortopedycznym, na pisemne potrafiła przynieść kilkanaście gotowców, wmawiała prowadzącym że zgubili jej kolokwia które pisała po prostu nieprzygotowana... I traf sobie potem na takiego specjalistę w szpitalu... To są na pewno wyjątki, ale je się długo pamięta i niestety często potem mierzy się resztę jedną miarą...

malinova, hahaha :)

Moja kuzynka ma taką córcię strojnisie :) To jest słodkie, chociaż pewnie czasem potrafi mamy doprowadzić do szewskiej pasji;-) Mój czterolatek też nieraz sobie w szafie grzebie i wybiera, tego nie ubierze, tego nie ubierze... I potem ma na sobie paski do kratki i kropek:-D

Ja dziś tak źle spałam, nie mogłam zasnąć a potem się budziłam co chwilę... a o 6 pobudka na upuszczenie krwi a potem wycieczka do szpitala na badania. Strzeliłam sobie małą fusiarę i trochę mi lepiej ale i tak mam piach pod powiekami... Byle do wieczora :-)

no moja okres strojenia się ma od 2,5 lat i nic nie zapowiada się żeby cokolwiek się w tej kwestii zmieniło jak pani przy zapisywaniu zapytała się co lubi robić to na pierwszym miejscu było przebieranie się za księżniczki:-D:-D:-D

zrobiłam sobie zdjęcie brzuszka wrzuciłam do galerii ale jestem normalnie przełamana jak ja będę wyglądać w 9 miesiącu:eek::baffled: chodzący wieloryb z Wiki miłam duży brzuch ale tej wielkości to miałam gdzieś koło 5 miesiąca jak nie dalejchoć w tedy przytyłam więcej a teraz 2 kg na plusie a brzuch gigant

reklama
Witam sie na szybko bo pewnie synek za chwilke sie obudzi a dziś jakiś strasznie nie w humorze.Lecę doczytać 10 stron z wczoraj coscie naskrobały.

Trzymam kciuki za dzisiaj wizytujace:-)

Do góry