reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

ceśka witamy:-)mam nadzieje ze przylaczysz sie do watku przyda sie mama ktora ma kolejny bagaz doswiadczen:tak: mysle ze o szczepieniach to sie tu dopiero rozkreci na maxa po porodach jak przyjdzie czas na podawanie pierwszych szczepien. rozumiem w pelni Twoje podejscie do tego tematu i wiem ze sa dzieci ktore maja spore powiklania wlascie po szczepieniu...najgorzej mnie to boli ze nikt mnie np przed szczepieniem nie uprzedzil o powoklaniach mowia tylkom ze moze byc temperatura czy np wysypka ale nikt nie mowi jakie inne zagrozenia niesie to ze soba:-(i tak na prawde czesc osob niestety smutno sie przekonala na tzw doswiadczeniu wlasnym:zawstydzona/y: mysle jednak ze kazda z nas zrobi wg wlasnego uznania i sumienia wiec wolala bym uniknac na forum nachalnego przkomarzania sie ui namawiania do zmiany zdania w tym temacie. wiadomo ile mam tyle opinii wiec prosze dziewuszki zeby tu bez chaosu sie obeszlo:tak:jestesmy tu poto zeby sei dzielic swoimi smutkami i radosciami i doswiadczeniami ale bez przepychanek;-):tak:

reklama
Hej dziewczyny

Pati.b witamy :-)

Goka80 też mam wizytę w czwartek. Mam nadzieję że ten czas szybko zleci. :szok:

Silene będzie dobrze :tak:

Malami dobrze że już lepiej. Odpoczywaj ile tylko możesz. :tak:

Ceśka witaj :-)

Co do szczepień jest to indywidualna sprawa. Ja na pewno będę szczepić i więcej się nie rozpisuję na ten temat :-)

Pogoda piękna .... zachciało mi się porządków kurtki płaszcze itd trzeba odstawić ja już czuję wiosnę i mam nadzieję że nie będą mi już potrzebne te grubaśne kożuchy :tak:

Hej dziewczyny

Pati.b witamy :-)

Goka80 też mam wizytę w czwartek. Mam nadzieję że ten czas szybko zleci. :szok:

Silene będzie dobrze :tak:

Malami dobrze że już lepiej. Odpoczywaj ile tylko możesz. :tak:

Ceśka witaj :-)

Co do szczepień jest to indywidualna sprawa. Ja na pewno będę szczepić i więcej się nie rozpisuję na ten temat :-)

Pogoda piękna .... zachciało mi się porządków kurtki płaszcze itd trzeba odstawić ja już czuję wiosnę i mam nadzieję że nie będą mi już potrzebne te grubaśne kożuchy :tak:
Gdzie wy mieszkacie że macie ładną pogode? U mnie szaro choć bez deszczu

azorek no w tak dużym gronie i na forum zawsze są drażliwe tym bardziej w takiej kwestii jak dzieci czy ich wychowanie ciąża poród .... niestety każda jest inna każda ma innych charakter ważne tylko żeby się nie obrażać na kogoś za odmienne zdanie czy też skrytykowanie naszego zdania a dzielenie się nawet drażliwymi tematami zawsze może komuś pomóc np czegoś się dowiedzieć ...... a tych drażliwych tematów jeszcze mnóstwo przed nami....

Dziękuję! Postaram się w miarę wolnego czasu. I absolutnie nie chcę nikogo przekonywać:-) ( choć to chyba nie było do mnie tylko ogólnie ;-)) - np. ja nie wiem, co zrobię - czy będę szczepić czy nie, jeśli w ogóle będzie taka możliwość. Jeśli tak, to na pewno tylko podstawowymi szczepionkami i nie skojarzonymi, ponieważ na ich temat nasłuchaliśmy się od lekarzy, że hoho.

Ceśka witaj
Każda ma prawo do swojej opinii jednak nie przeciągajmy jej za bardzo-proszę.
U nas ciepło nawet ,ale pochmurno.Musiałam zanieść synkowi inne buty i czapkę cieńszą do p-kola bo myślałam,że jest zimno

hej mamuski;)
dochodze do siebie po grypie zoladkowej... wczoraj musial maz wrocic do mnie z pracy, bo bylam w fatalnym stanie. Rzygalam jak kot za przeproszeniem, dwa razy mu zemdlalam (dobrze, ze juz byl w domu - dopoki nie przyjechal to tylko kibel - lozko). Ugotowal mi ryz i zjadlam polowe woreczka przez caly dzien... Dzis troche lepiej, bo nie wymiotuje, ale ciagle mnie kreci i nie moge jesc. Dzieciaki juz zdrowe - Wiktoria sie zle czula w weekend a Adas wymiotowal w nocy z niedzieli na poniedzialek. Teraz maz w najgorszym stanie...

Azorek no jakoś mi też nie po drodze z tymi nogami żeby codziennie po kąpieli je smarować.Zgniać mi się nie chce :-D:-D:-D,no ale pewnie będę musiała bo faktycznie lekko przesuszone są.
ja mam od zawsze sucha skore i po kazdej kapieli obowiazkowe nawilzanie. Teraz zmienilam kosmetyki na Mustella dla mam w ciazy

mamba mimo że to moja druga ciąża to dla mnie i tak wiele nowości jest:-D każda ciąża inna np w poprzedniej nie wiedziałam co to mdłości wymioty
u mnie przez pierwsze dwie ciaze nie wiedzialam co do nudnosci i wymioty, a w trzeciej... mieciac przyjazni z kibelkiem...

Szczepienia- jeszcze się nad tym jakoś głębiej nie zastanawiałam, ale narazie jestem za tym żeby szczepić. Ja jestem zdania że zawsze lepiej zapobiegać, niż później mieć sobie za złe że można było czegoś uniknąć a się tego nie zrobiło. No ale każdy ma prawo do własnego zdania i własnych decyzji.
Mam takie samo zdanie. Szczepie na obowiazkowe i tak np. Wiktoria jest szczepiona na gruzlice, Adam nie a z pneumokokami odwrotnie... Tutaj nie ma w ogole jakiegos dokupowanie szczepionek czy to skojarzonych, czy jakichs dodatkowych - jesli trzeba na cos doatkowo zaszczepic to lekarz poprosru na to szczepii, rodzic nie moze sam sobie wyboerac, ze chce dodatkowo rota czy cos tam innego.

Nikola wiem ze bedzie pelno mocnych tematow:tak::-)ja tylko juz z gory uprzedzam zeby klotni mi tu nie bylo bo kapcia zdejme i przez doopinke przyleje;-):-D
ceśka nie no do wszystkich ogiolnei pisalam i jesli ja zaczne kogos nachalnie tam lajac o zmiane toku myslenia to prosze sie nie krepowac i mnie tez z kapcia przylozyc;-):-) zhormonami roznie bedzie i wiem ze bedziemy tu jeszcze szalec ostro hehehe

Ceska - w Polsce tez nie szczepilismy skojarzonymi - rozbijalismy szczepienia co 6-8 tygodni i tyle, w jeden dzien bylo jedno szczepienie podstawowa szczepionka. Tutaj nie mam wyboru, ale jest inny kalendarz szczepien, co 8-10 tygodni i zawsze jedno szczepienie(ale skojarzone...)

reklama
azorek no drugi trymestr nadchodzi wielkim krokami :-):-D wiec bez kija nie podchodź ja mam nadzieje że w tej ciązy nie bedę miała takiej kur...y jak w poprzedniej bo normalnie zwariuje chyba:-);-)...a ten kapeć to niezły pomysł:-D:-D:-D:-D

Do góry