reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Witam się i ja :tak:
Silene odpoczywaj dużo dla Maleństwa! Będzie dobrze ;-)
Malami jak dzisiaj u Ciebie?
Pati witaj!

Co do suplementów to ja oprócz Folika nie biorę nic, mój gin nic o tym nie wspominał, ale to może ze względu na to że morfologię miałam dobrą, no ale dzisiaj mam zamiar się zapytać bo jednak dzidzia coraz większa i coraz więcej składników potrzebuje, a ja raczej nie jestem w stanie jej wszystkiego zapewnić.

Szczepienia- jeszcze się nad tym jakoś głębiej nie zastanawiałam, ale narazie jestem za tym żeby szczepić. Ja jestem zdania że zawsze lepiej zapobiegać, niż później mieć sobie za złe że można było czegoś uniknąć a się tego nie zrobiło. No ale każdy ma prawo do własnego zdania i własnych decyzji.

A ja się stresuję wizytą, przez cała noc śniły mi się takie pierdoły, raz dobrze, raz źle. Ale jeszcze 2,5 godziny muszę się pomęczyć.

reklama
malami co do wizyty w szpitalu to wiesz nikt nie mam prawa ci zatrzymać na siłe po prostu podpisujesz papierek że wychodzisz na własne żądanie nikt do niczego nie może cię zmusić .... wiesz ja cię np podziwiam za spokój po prostu niektóre z nas by nie wytrzymały takiego stresu np ja to zależy od osoby... ja bym pojechała tylko sprawdzić czy dzidzia żyje i wszystko z nią oki....
w każdym razie dobrze że plamienie ustało....

Malami ,,cieszę się ,że już lepiej :-).Czasem taka jest uroda co niektórych ciąż ,że są plamienia ,nawet jak się leży i nic nie robi nawet wtedy są plamienia ,a potem finał i super wagowo bobas.

Ja wlasnie sie zbieram na swoja wizyte za kilka i nie wiem czy z nerwow czy czego heftalam wczoraj ze masakra, 

Na poczatku ciazy zdarzalo mi sie wieczorami czasem hefftnac ale to nie bylo tak zle a teraz od jakiegos tygodia praktycznie codziennie, 
w niedziele kichlam [doslownie] i to psowodowalo ze zaczelam hefftac :/
Jestem ciekawa jak lugo to potrwa, nie mowie zeby mi przeszkadzalo, ale dziwne troche ze w 11 tyg tak sie zaczelo ;)

Ja wlasnie sie zbieram na swoja wizyte za kilka i nie wiem czy z nerwow czy czego heftalam wczoraj ze masakra,

Na poczatku ciazy zdarzalo mi sie wieczorami czasem hefftnac ale to nie bylo tak zle a teraz od jakiegos tygodia praktycznie codziennie,
w niedziele kichlam [doslownie] i to psowodowalo ze zaczelam hefftac :/
Jestem ciekawa jak lugo to potrwa, nie mowie zeby mi przeszkadzalo, ale dziwne troche ze w 11 tyg tak sie zaczelo ;)
wiesz ja wymiotuje falowo tak po kilka dni 4 dni przytulania z kobelkiem potem spokój i tak od nowa wiec różne bywa każda ciąża każda kobieta inaczej
no i trzymam kciuki za wizytę

witam sie i ja:-)u mnie dzis sloneczko za oknem i przyjemnie calkiem jest jak na razie choc tyu sie zmienia z godziny na godzine czasem wiec nie zapeszam z ta pogoda;-):-)
azorek jesli masz obawy ze szczepienia sa zbyt czesto to wystarczy je samemu odwlekac i tyle,
widzis zja tu srednio mam taka mozliwosc odwlekania bo u nas opieka po porodzie wyglada tak ze polozna zwana health visitor przychodzi przez 6 tyg do domu regularnie i pierwsze szczepienie mielismy w domku tak naprawde (przez moje komplikacje po porodzie do mnie przychodzial w sumie przez 2 mce) a ja chcialam szczepionke jedna czy dwie rozdzielic to moge tylko i wylacznie w glasgow(najblizej) i to tylko w jednym szpitalu za dodatkowa oplata co mi sie nie kalkuluje dojazd +oplata +czas prawie caly dzien w doopke trzasniety:zawstydzona/y:wkurzylam sie wtedy bpo mloda 3x byla klota dwa uda i lapke jescze a ja chcialam je te szczepienia rodzielic i lipa w tym kraju ciezko cokolwiek wywalczyc u lekarzy po swojemu:dry:
Nikola mnie swędzi skóra tam gdzie są nerki ,ale to pewnie,że się rozciąga.Czasami łydki mnie tak swędzą ,że mało co skóry nie zdrapię
a wiesz ze i ja od paru dni drapie sie po nogach jak oszalala:baffled:ale ja zawse mialam sucha skore i to baaardzo teraz dorwalam dobry balsam do ciala i myslalam ze bedzie git ale jak pamietam o smarowaniu brzucha to juz nieoniecznie o nogach:sorry2: nie zawsze chce mi sie schylac;-)wiec u mnie to kwestia wysuszonej skory:tak:ale jak mialay mi wyjsc rozstepy na brzuchu to tez swedzialo strasznie wiec moze smaruj sie wszedzie dla pewnosci hihi ja po poprzedniej ciazy mam rozstepy nawet na tylku bo nigdy sie nie spodziewalam ze tam tez moga wyjsc:szok:

silene kochana ty juz wiesz bo Ci pisalam mocno kciukam za Ciebie i bedzie dobrze:tak:wiem ze ta opieka tutajj do doopy jest w takich momentach ale jak poleysz to zobaczysz ze bedzie lepiej i wszystko sie unormuje:tak:musi wyjscia nie ma!

Ja nie mogę się smarować prawie w ogóle ,tyko ewentualnie stopy i to też nic z preparatów typu rozgrzewającego.-tyko złuszczający ew. lekko nawilżający
Jak posmaruje twarz ,dekolt nogi ,czy też brzuch to zaraz mi jest gorąco .
Z reguły to zawsze jest mi b. ciepło -nawet teraz tą ciąże kojarzyłam bardziej z uderzeniami gorąca w klimakterium ,niż z dwoma krechami na teście ciążowym.

azorek no nie wiem na suchą skórę to nie wygląda ale wiesz tak sobie pomyślałam że Nikomo może mieć racje i to z nerwów bo zaczęło mnie swędzieć zaraz po kłótni z moim wiec może hormony ciąża i nerwy zrobiły swoje

reklama
Do góry