reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Hej:)

Pati witaj u Nas!
Co do dyskusji o szczepieniach to trwa od jakiegoś czasu i kazda ze stron ma trochę racji. Ja Michałka szczepiłam na wszystko ,drugie dziecko tez będe i wydaje mi się że to sparawa sumienia kazdej matki. Ja w moim otoczeniu nie spotkałam jeszcze dziecka z powikłaniami poszczepiennymi może wtedy dało by mi do myślenia .Jednak zupełne nie szczepienie dziecka to dla mnie lekki hardcore ale to moje zdanie ! A kazda mama zrobi tak jak uważa. Najbardziej mnie wkurza jak ktos na siłe przekonuje do swoich racji dlatego więcej tematu nie poruszam :)

Co do pralki to my tez mamy Beko i bardzo z niej zadowolona jestem.

Dziewczyny czekamy na dobre wieści z dzisiejszych wizyt .Trzymam kciuki &&&&&&!

reklama
Witam.
Miło powitać nowe mamy.
Co do szczepień-szczepiłam ,i będę szczepić .Jest to wolny wybór każdego rodzica ,przyznam ,że przez całe lata pracy [a pracowałam tez w punkcie szczepień nie spotkałam się z powikłaniami poszczepiennymi.
Dziś mam dzień szopa pracza-piorę koce ,czyszczę obicia.
Starsza ma na 11.30 wiec obiadek wcześniej.
Zajrzę później ,jak będą już dziewczyny po wizytach

Dziewczyny pytanie z innej beczki!Czeka mnie teraz zakup pralki możecie pomóc?Powiedzcie jakie macie i czy jesteście z nich zadowolone albo z czego niezadowolone itd?Myślałam,o takiej Samsunga z serii ecobubble SAMSUNG WF0702WJV Pralki ładowane od frontu - Zadowolenie.pl ,będzie nas 4 więc co najmniej na 6kg prania by się przydało no i koniecznie ładowana od frontu ma być.
Hej ja jestem na świeżo z pralką w zeszłym roku kupiłam na 6 kg i długo szukaliśmy tej najlepszej. Okazało się że Electrolux to jak na razie najlepsza marka w klasie średniej. Bo oczywiście Miele i Bosch za 4-5 tyś są nie do pobicia no ale trzeba było patrzeć na kieszeń

Dziewczyny pytanie z innej beczki!Czeka mnie teraz zakup pralki możecie pomóc?Powiedzcie jakie macie i czy jesteście z nich zadowolone albo z czego niezadowolone itd?Myślałam,o takiej Samsunga z serii ecobubble SAMSUNG WF0702WJV Pralki ładowane od frontu - Zadowolenie.pl ,będzie nas 4 więc co najmniej na 6kg prania by się przydało no i koniecznie ładowana od frontu ma być.

Witam.
Miło powitać nowe mamy.
Co do szczepień-szczepiłam ,i będę szczepić .Jest to wolny wybór każdego rodzica ,przyznam ,że przez całe lata pracy [a pracowałam tez w punkcie szczepień nie spotkałam się z powikłaniami poszczepiennymi.
Dziś mam dzień szopa pracza-piorę koce ,czyszczę obicia.
Starsza ma na 11.30 wiec obiadek wcześniej.
Zajrzę później ,jak będą już dziewczyny po wizytach

U mnie rownież wszystkie dzieciaki były szczepione i tez nie było żadnych powikłań. Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, ale raczej będę szczepić swoje dziecko

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja również mam beko z systemem pupil i babycare (tak jak kasikd) i jestem bardzo zadowolona. wcześniej mieliśmy bosh'a 6-kilogramowego ale jakoś nagle przestał współpracować;-)

kciuki za wszystkie wizytujące :tak: zwijam się bo córa od rana marudzi o Peppę więc będzie laptopa okupowała zanim jej się nie znudzi ;-) a ja sama zaczynam się szykować,bo lecę do fryzjera .
Miłego dnia

Witajcie
Co do szczepień do temat rzeka .Ja szczepiłam płatnymi ,ale o szczepieniu na rotawirusa nikt mi nie wspomniał i żałuję.Drugie dziecko zaszczepię też płatnymi i na rotawirusa.
Malami i jak dzisiaj?
Marteczka ja mam Boscha na 6kg i już 5rok na działa.A pierzemy codziennie albo 2razy dziennie.

ja wczoraj miałam koszmarny wieczór pokłóciłam się strasznie z mężem czasem jest super a innym razem potrafi tak mnie wyprowadzić z równowagi że szok .... no i pół nocy spędziłam wymiotując do tego wszystkiego zaczęła mnie mega swędzieć skóra podeszew stóp i rąk przedramion i łydek i brzucha dobrze że idę dziś do gina bo bym oszalała ciekawe co to jest bo na cholestaze za wcześnie chyba

malami
wiesz ja też jestem zupełnie sama i nie mam znikąd pomocy mąż pracuje a jak nie pójdzie do pracy to nie będziemy mieć z czego żyć ale chyba wolałabym się położyć do szpitala bo zawsze się da jakoś rozwiązać sytuacje ale to moje zdanie ... w każdym razie mocno trzymam kciuki żeby było oki.......
hejka. pocichutku sie do was dołączam :-)
Mam na imię Patrycja, mam już troje dzieci ( dwoje aniołków i prawie 16sto miesiecznego synka Michałka), czekamy na rodzeństwo i nie ukrywam że ze strachem ale i z nadzieją że wszystko będzie dobrze :tak: będę mało się odzywać bo po prostu czasu mi brak, pracuje do 16stej a potem buszuje z Michałem a o 21 to już padam na pysk :rofl2:

aha i jeszcze jedno, moze odrazu napiszę bo potem różnie na mnie ludzie patrzą i różnie mnie postrzegają, jestem mamą przeciwną szczepieniom i nie szczepię swojego dziecka, jeśli ktoś będzie chciał ten temat poruszyc to nie ma problemu ale nie chciałabym też tutaj nikogo zrazic do siebie czy też wywołać jakieś kłótnie w tym temacie.
witaj .....a co do szczepień to twoja decyzja ja będę szczepić mimo możliwych powikłań większe powikłania mogą być po przebytych chorobach ale to moje zdanie

z tym że goKa nie ma dowodów na to że to szczepienia wyeliminowały te choroby bo były wprowadzone nawet kilka pokoleń po tym jak chorby zaczynały same zanikać ze względu na poprawe warunków higienicznych i uświadomienie ludzi (wystarczy poprzeglądać sobie konkretne wykresy dotyczące spadku zachorowań i momentu wprowadzenia szczepień,) a niektóre choroby występują sezonowo np odra co jakiś czas ludzie na nią chorują bez wzgledu na to czy byli szczepieni czy nie..... no ale moze nie bede zasmiecac tu watku, bo jest inny watek poswiecony temu tematowi.

i też życzę powodzenia na wizytach, żeby serudszka biły a dzieci rosły zdrowo :happy: ja wizyte mam 12 kwietnia a potem usg 16 kwietnia... do tego czasu chyba zwarjuje :-(
no tu się z tobą nie zgodzę podam za przykład choćby heine medina w Indiach gdzie te warunki bytowe nie poprawiły się wsród szczeinych dzieci nie ma tej choroby natomiast wśród nie szczepionych bardzo czesto wystepuje i tu nie ma dysusji że jedne żyją lepiej bo wszyscy żyją w równie podłych warunkach poprostu do do tych do których dotarała szczepionka sa zdrowe a pozostałe niestety choruja.... po za tym weź pod uwagę że niektóre szczepionki nie chronią przed zachorowaniem tylko łagodzą przebieg choroby np. szczepionka przeciw ospie wiec twoje argumenty nie przekonują mnie zupełnie.....

marteczka na pewno mogę ci odradzić zakup pralki candy po pierwsze rdzewieje obudowa po drugie programator siada moja ma 4 lata i już jest na wykończeniu

Ostatnia edycja:
Nikola może to jakaś alergia .Powiem Ci szczerze to ja takie swedzenie skóry parę lat temu miałam na tle nerwowym...

Malami daj znaka jak się czujesz!

Nikola mnie swędzi skóra tam gdzie są nerki ,ale to pewnie,że się rozciąga.Czasami łydki mnie tak swędzą ,że mało co skóry nie zdrapię

nikomo a wiesz może to z nerwów bo na cholestazę (choć niby słyszałam ze są takie przypadki) za wcześnie
aguga wiesz mnie na podeszwach stup czy wewnątrz dłoni chyba skóra sie chyba nie naciąga:-D ani też nie popuchłam bo to by wyjaśniało sprawę ....

Ostatnia edycja:
reklama
aguga06 Dziś już na szczęście plamienie ustało:-D czyli nie było to nic strasznego. Pamiętam jak plamiłam w ciąży z Natalką i te moje wczorajsze plamienie to był pryszcz:-D Jutro wizyta i zobaczymy co u dzidzi słychać.

Ardhara nie krytykuj mojej decyzji jeśli nie znasz sytuacji. Ja nie mieszkam w Warszawie i moimi jedynymi obowiązkami nie jest zajęcie się domem, a mąż nie może sobie wolnego wziąć. Widzisz my mamy 2 razy dziennie po 20 krów do wydojenia, obrządzenia i do tego 15 cielaczków i 10 jałówek o które trzeba zadbać. Nie narzekam na naszą pracę, bo pieniążki są z tego bardzo dobre jednak minusem jest brak jakichkolwiek dni wolnych, czy to w mojej sytuacji czy męża. Mąż nie może zostawić wszystkiego i przyjść zajmować się Natalką. W każdej sytuacji trzeba znaleźć wyjście bezpieczne dla wszystkich. Jeśli ja byłabym w szpitalu Nati po przedszkolu siedziałaby sama w domu bez żadnej opieki, a tego swojemu dziecku zrobić nie mogę. Nie bronię Ci wyrażać opinii, bo przecież po to tu piszemy, tylko jak widać każda z nas jest w innej sytuacji i nie da się wszystkich jedną miarą mierzyć.

Do góry