reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Jesli chodzi o witaminki i tabsy rozne to ja biore tylko kwas foliowy i omega3 - ale to zawsze bralam - obydwa.Pytalam lekarki, mowilam ze wielu rzeczy nie jem, czasem kilka dni same jogurty naprzyklad - czasem naprzyklad nie jadlam 2- 3 dni, ale lekarka pwoiedziala zeby nic nie brac suplementowzadnych, bo jak bedzie organizm czegos potrzebowal to po prosu 'zachce mi sie tego' .. ? belka, malinova, nikola, marti to ja sie dopisuje do waszej wizytkowej listy :DDobrze ze nas tyle to przynajmniej bede myslala jak wam sie powodzi na wizytach i nie bede o swojej myslec:):)

Ostatnia edycja:
reklama
zagladam po pracy na chwilke bo juz padam na pyszczek:zawstydzona/y:
zycze udanych wizyt na jutro
malami ciesze sie ze zadzwonilas do gina i trzymam kciuki zeby obylo sie bez szpitala. wiem jak jest ciezko jak sie pomocy znikad nie ma:zawstydzona/y:
marteczka no widzisz mnie tez troche zajelo zanim sama do tego doszlam z tymi cytatami heheh
pati.b witaj:-) ja mysle ze beda ozywione rozmowy na temat szczepien i sama szczepie amelkowne choc nie bardzo podoba mi sie fakt ze czesto sa szczepiebnia na poczatku i spore dawki bo te szczepienia skojarzone czy jak im tam to jednak mnie troche przeraza:sorry:wiec z jednej str cie rozumiem i nie neguje absolutnie kazdy ma prawo do swoich przekonan:tak:z drugiej str tak jak goka pisze to pozbylismy sie na przestrzeni wiekow i lat pewnych bardzo niefajnych chorob wlasnie dzieki szczepieniom:sorry::tak:

Dziewczyny pytanie z innej beczki!Czeka mnie teraz zakup pralki możecie pomóc?Powiedzcie jakie macie i czy jesteście z nich zadowolone albo z czego niezadowolone itd?Myślałam,o takiej Samsunga z serii ecobubble SAMSUNG WF0702WJV Pralki ładowane od frontu - Zadowolenie.pl ,będzie nas 4 więc co najmniej na 6kg prania by się przydało no i koniecznie ładowana od frontu ma być.

azorek jesli masz obawy ze szczepienia sa zbyt czesto to wystarczy je samemu odwlekac i tyle, dziecku nic sie nie stanie jak dostanie szczepienie poźniej niż w kalendarzu szczepień a jego organizm tzn układ immunologiczny bedzie lepiej wykształcony i lepiej bedzie reagował.. takze to tez glowny powod ze nie szczepilam michała bo szczepienia co 6 tygodni dla mnie to pomyłka tym bardziej ze dla porownania uklad pokarmowy dziecka rozwija sie powoli i dopiero w ok4-5 mies podajemy stale posilki, a uklad immunologiczny w pełni rozwiniety jest w ok 3 roku zycia dziecka i dla mnie taka ingerencja przez szczepienia jest zbyt wczesna i zbyt ostra.. za duzo na raz i tyle.. po co np tezec skoro niemowle i tak w piaskownicy bawic sie nie bedzie, po co rozyczka skoro w ciaze niemowle nie zajdzie po co krztusiec skoro szczepionka jest na stary rodzaj krztuscia ktory od lat nie wystepuje a w tej chwili zachorowania sa na zmutowany krztusiec w dodatku trudny do wyleczenia na ktory ani szczenia ani leki nie dzialaja, po co polio skoro juz dawno nie istnieje a zachorowania na polio sa tylko wynikiem skutków poszczepiennych (porażenie po szczepionce)... jak dla mnie temat ma w sobie tyle ALE ze poki co ja sie wstrzymuje bo sprawa jest zbyt nie jasna a w dodatku dwoch pediatrow ktorych znam (jedna to pediatra michała a druga to kobieta po 60stce w tej chwili jest kierowniczką rehabilitacji dzieci... ma stycznosc z dziecmi poszkodawanymi przez szczepionki wiec chyba wie co mów) popiera nasze zdanie Ze po prostu zbyt wiele tu niejasnosci i najprawdopodobniej ściemy i kłamstwa, tak jak mówie NIE MA dowodów badań medycznych potwierdzających skuteczność tych wszystkich szczepionek...

pralak ja z czystym sumieniem polecam markę elektrolux. moja mama ma pralke juz dobre 8 lat i nic sie nie psuje, ja mam 4 lata i tez ładnie chodzi, nie rdzewieje ma dobrą blache ponoć ;-) no i ja nie wiem czy mialabym odwage kupic pralke z duzym wejsciem z przodu bo dzieci lubia do pralek wchodzi... a dwoje to wiadomo dwie głowy do kombinowania... michał mi do elektroluxa nie wlezie (już próbował....:-p)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pytanie z innej beczki!Czeka mnie teraz zakup pralki możecie pomóc?Powiedzcie jakie macie i czy jesteście z nich zadowolone albo z czego niezadowolone itd?Myślałam,o takiej Samsunga z serii ecobubble SAMSUNG WF0702WJV Pralki ładowane od frontu - Zadowolenie.pl ,będzie nas 4 więc co najmniej na 6kg prania by się przydało no i koniecznie ładowana od frontu ma być.

jeśli chodzi o pralkę to tez mam samsunga SAMSUNG WF8502NGV Pralki ładowane od frontu - Zadowolenie.pl i jestem bardzo zadowolona, oprócz tego że ładnie wygląda to jak dla mnie ma prawie wszystko co chciałam
a mianowicie: ładowanie od frontu, nie jest głęboka bo tylko 45 cm a wsad na 5 kg, nie chciałam pralki z "wielką" elektroniką tz. wielkim wyświetlaczem, masą przycisków i zbędnych opcji, za to zależało mi na możliwości regulacji temperatury prania oraz szybkości odwirowywania, i ta pralka właśnie to ma, na różnych programach mogę dowolnie wybierać temp i obroty, ma fajny program 29minutowy, który sprawdza się latem do odświeżenia bluzeczek a także pranie ręczne, które używam np. do prania żakietów, marynarek
jest jeszcze program bawełna dziecięce gdzie można ustawić 95 st. - prawie jak gotowanie, ale nie miałam okazji jeszcze przetestować

gdzie te wizytujące dziewczyny, ja czekam i czekam i nic, a już ledwo żyje, chyba idę spać, mam nadzieję ze jutro z rana poczytam dobre wiadomości

Ostatnia edycja:
Może Ty jesteś w tak komfortowej sytuacji, że masz co zrobić z dziećmi przez te 7 dni, ja niestety nie. Mąż i tak już całe gospodarstwo ogarnia praktycznie sam, nie ma szans żeby jeszcze Natalką się zajął, bo w tej chwili w domu tylko je i śpi. Teściowie nam nie pomagają i wiem, że nie pomogą, mój tata pracuje od 7 do 17 a mama ostatnio podupadła na zdrowiu i teraz jeździ po lekarzach. Widzisz ja wolę w domu poleżeć, bo chociaż Nati dopilnuje.

wybacz ze w ogóle wyraziłam swoje zdanie - następnym razem przemilczę i przeminę te posty bo widzę że wielka obraza...

I kończę ten temat bo sensu nie ma wypowiadanie się a w wyliczanki bawić się nie będę bo sama mam obłożnie chorą i nie ukrywając śmiertelnie mamę a co za tym idzie zero pomocy i doskonale wiem z czym się to je - nie mam życia miodkiem płynącego.

I proszę nie ciągnąć tematu z tym postem - ja się wyłączam z takich opinii. Pogadamy o pogodzie.

Ostatnia edycja:
Silene jesteś!Będzie dobrze,musi być:tak:leż i odpoczywaj
Pati no też myślałam o Electroluxie,jak kupowałam poprzednią,a potrzebowałam wersji slim,to akurat niestety Electrolux takich nie produkował kupiłam Aristona funkcje miała ok tak cicho wirowała i obracała ale jak czasami pranie było cięższe(pościel,ręczniki,swetry) a bęben nie był odpowiednio załadowany to stukała bębnem o obudowę:crazy:.A Zuzi do głowy nie przychodziło,żeby tam włazić i raczej by się nie zmieściła ew coś wrzuciła i wciskała guziki ale była blokada.Także fajnie by było,żeby tak pralka też ja posiadała i nie była hałaśliwa.

Ja mam pralkę
[h=1]Pralka INDESIT PWE 7128 W.[/h]
Jestem z niej b. zadowolona
info.png
Ilość programów
16
Rodzaje
info.png
379.jpg
Program do bawełny

info.png
Program koszule

info.png
2830.jpg
Program Paint

info.png
53.jpg
Program prania jedwabiu i tkanin delikatnych

info.png
916.jpg
Program Sport

info.png
Program szybki - 30 min.

Program prania jeansu, Program Outwear, Program Mix Cool 30
-ma też program do prania butów

reklama
azorek- dzięki za informacje o multicytatach. Od razu lepiej:)

hej. ja dziś tylko na moment wpadam, bo od rana dość silnie plamię:-:)-( na szczęście na ciemnoczerwono więc pewnie to tylko jakieś naczynko mi pękło.
Malami- wszystko będzie ok, trzymam kciuki, odpoczywaj.

Marteczka- ja polecam Beco z systemem babycare i pupil. Cicha, dobrze pierze i płucze. Przy zwierzakach w domu super oczyszcza z sierści.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

Co do suplementów ja łykam Folik a od wczoraj Pregna 250 DHA i Pregna Plus- dostałam od lekarza na przetestowanie:) On poleca Femibion od 13 tyg.

Witam nowe mamy:)

Do góry