reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Antylopka- gratuluję udanej wizyty.

Mi najbardziej przeszkadza to, że nic mi się nie chce, a że nic nie muszę (Ukochany zrobiłby za mnie wszystko, dzieci nie mam i jestem na zwolnieniu) to do niczego nie umiem się zmobilizować:( Mogłabym spać cały dzień. Na razie z tym nie walczę bo mam nadzieję ze to kwestia jeszcze 2-3 tygodni i wróci mi chęć na wszystko:)
Pralki mi się nie chce włączyć a na obiad zupka chińska:zawstydzona/y:

reklama
Hej!

Ja dziś odwiedziłam lekarkę w związku z moim i synka przeziębieniem. Mi oczywiście nic nie zapisała bo nie mam na szczęście żadnego zapalenia, kazała leczyć się domowymi sposobami, chyba że się nic nie poprawi to wrócić na wizytę. Synek ma zapalenie krtani, ale łagodne bo na kaszlu się właściwie kończy. Dostał tylko syrop. Mam nadzieję że przejdzie nam jakoś.

Ja jestem taka jakaś słaba, nie mam w ogóle mobilizacji, taki leń mnie dopadł że szok. Mam do napisania kawał pracy magisterskiej i utknęłam w martwym punckie i zero do przodu. Nie umiem się nawet skupić :( Już mam czasem myśli żeby odłożyć obronę na przyszły rok bo jak nie wroci mi entuzjazm i energia to będzie słabo.

anć ja ani do grupy nie przyjeta ani na liste zaciagnieta :p Nie ma tragedii :p 

Ja chcialam tylko mamie powiedziec/i tesciowe + siostrze. Ale moja siostra juz zadbala o to ze wszyscy znajomi wiedzieli w przeciagu 24 godzin :D [mieszkamy w miescince, a plotki wsrod polakow predkoscia swiatla sie roznosza]
W pracy nie mowilam dziewczynom, nie chcialam, ale jak powiedzialam ze 'nie dzwigam' [pracuje w nursingu i podnosimy pacjentow b. czesto] to juz sie domyslaly i usmiechaly, potem zwolnienie, wiec ciezko bylo utrzymac to w tajemnicy :p 

Obraczki nie nosilam prawie nigdy - w pracy nie moge, wiec przyzwyczailam sie ze jej nie mam. Nosze tylko w polsce na urlopie bo mama czy tesciowa by pytaly, wiec dla swietego spokoju :p Ale i tak jest dziwnie za duza teraz wiec nie ubieram :D

Ja na chwilkę,próbowałam coś tam nadrobić łatwiej mi to idzie na innych wątkach:-pTyle dziergacie,że już jeden dzień do tyłu jest dla mnie problemem, ja to w ogóle nie lubię i nigdy nie lubiłam czytać książek i też jak widzę tyle tekstu to mi się odechciewa albo zacznę a zaraz mnie coś odrywa i już później nawet nie pamiętam kto co napisał:-D
Ale zdążyłam przeczytać post od Zapominajki no k...!po historii Lolerain nie sądziłam,że jeszcze którąkolwiek z nas spotka tak przykra sytuacja!Będzie już tego 3 istnienia to zdecydowanie już za dużo:wściekła/y:!
Sandy no niezła agentka z tej Twojej córy:-p!
Mina chyba to Ty mnie pytałaś o mieszkanie?No więc rozeszłam się z mężem on wziął mieszkanie z kredytem i ja mieszkam obecnie u mamy z córką,teraz jestem w ciąży z innym partnerem(on też mieszka w mieszkaniu u rodziców) i chcemy razem zamieszkać bo widzimy się tylko w weekendy a to gdy się razem nie mieszka to nie jest wiadomo cały weekend.No i będziemy uczyć się takiego życia codziennego razem;-) No i właśnie byliśmy wczoraj oglądać,spodobało się i zaraz jadę zadatkować i omówić pewne rzeczy:tak:.Także od kwietnia już byśmy się wprowadzali.

A ja chyba znikam na trochę. Za bardzo się przywiązuję i bardzo źle znoszę rozstania. Trudno będzie nie podczytywać ale chyba spokojniejsza będę.
kaka daj spokój.. aż tak ci źle z nami? czy to przez stres i przejścia dziewczyn ze stratą dzieciaczków?

,nie nie mama żartuje ,bobasa sobie zmajstrowali na stare lata....
to jest dobry tekst.. kurcze, niedługo to zamiast wózków będziemy balkoniki musiały prowadzić.. hihihihihi

Okazało się że tamta zapisała dziecku 4 letniemu dawkę antybiotyku jak dla dorosłego czlowieka:szok: i z tego te wymioty, ból pleców i brzucha.
( chyba matczyna intuicja i podpowiedziala żeby rano mu nie dawać leków)
tyle dobrego w złym że się wyjaśniło.. a laryngolog to by się ode mnie nasłuchał..

No i będziemy uczyć się takiego życia codziennego razem .
to będzie rzeczywiście sprawdzian dla was wszystkich, ciąża, nowe mieszkanie, zupełnie nowe życie w sumie.. czyli idzie ku dobremu.. oby tak dalej.

U mnie super wiadomosci :) kolezanka, u ktorej bylam w sobote na baby shower urodzila dzis rano pieknego, zdrowego synka!! A w sobote nic jeszcze nie zapowiadalo, ze bedzie z nami na swiecie tak wczesnie :) to jej pierwszy dzidzius i miala termin na 1 kwietnia :) porod sn, maluszek wazy 2,58kg

Dobre wiesci, wiec i lepszy humorek dzisiaj :)

Pozdrawiam

ja w końcu dotarłam do domu - kocham swojego gina normalnie - ani razu mnie jeszcze nie badał macankowo :) a ja zawsze się paskudnie czułam po takich badaniach więc jestem mu wdzięczna :) teraz muszę się na usg zapisać i zobaczę czy wszystko ok

antylopka dobrze że wszystko ok

Ja też chciałabym mieć za sobą już wizytę. Czeka mnie w czwartek ....

A co do osłabienia to nie wiem czy to ciąża czy przesilenie wiosenne ale mam ogólnie rzecz biorąc wszystko w du... to czy jest posprzątane ugotowane itd. Boli mnie głowa chce mi się spać... ahhhhh mogłoby to już wszystko odejść dalekooooooooooooooo

reklama
Ja już dzisiaj padnięta:-( wczoraj późno poszłam spać,dzisiaj wstałam o 7 bo byłam z młodą u okulisty,no i jeszcze się okazało(komisja z 3 lekarzy,każdy ma inną teorię,widzi co innego i stwierdza co inne)że musimy przyjść i tak w czerwcu.:crazy:.Mieszkanie zaklepane,w sobotę podpiszemy umowę i dostaniemy klucze.Uciekam bo padam.Dobrej spokojnej nocy dziewczynki!

Do góry