reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

no na grilowanko to i ja mam ochpte ale jeszcze nie ma takiej pogody ciezko sie wstrzelic. ja mieszkam w bloku (6 mieszkan tylko) i mam maly ogrodek niby dla wszystkich nas i sasiadow ale na grilla nam tam pozwalaja wiec tylko zniesc graty i mozemy biesiadowac do wieczora:-D

ja dzis na obiad mam watrobke wlasnie dochodzi:-) jakos ostatnio mnie trzesie jak widze (czoje) surowe miesko...jak panierowalam te cholerna watrobke to malo brakowalo zebym do zlewu w kuchni zwrocila zawartosc zoladka:szok: jak mam juz przyzadzone to jest ok ale takie surowe mnie muli na maksa

reklama
lori ja jestem w centralnej irlandii i u siebie bede tez rodzic [kolo athlone]
wizyty co miesiac, pierwsza wizyta w szpitalu wypada mi troche pozniej niz 12 tydzien [chyba 14] ale musialam zmienic bo jade do polski. 
Ja moze mam inaczej troche bo mam problemy z tarczyca i lekarka mowila ze moze bede czesciej chodzic. Teraz na wizycie napewno mam usg, dostalam list ze szpitalaco i jak bedzie. A moja kolezanka ktora jest w ciazy - miesiac przedemna z terminem - moze nie ma wizyt tak czesto jak ja, ale tez GP co miesiac a szpital co 2 miesiace. 

Z tym plamieniem to nie przydazylo sie mi, tylko wlasnie kolezance, ona zglosila sie na izbe przyjec do szpitala - bo gdzie indziej? tu nie ma ginekologow prywatnie gdzie ja mieszkam i z takimi sprawami w szpital odrazu - tam sa odpowiedni lekarze-a jak co to to specjalistow z oddzialu sciagaja. I tak jej powiedzieli - tez pozniej jechala do polskiego na najblizszy mozliwy termin, po tym co uslyszala w szpitalu.

ja żeby się oderwać od dentysty pozmieniałam suwaczki a teraz idę się zbierać jak nic nie bezie bolało to zajrze wieczorkiem na razie
buziaki

Emotion to bardzo dziwne, ze nie dali jej namiarow do Early Pregnancy Unit, hmm moze nie za bardzo ja zrozumieli? Ogolnie na pogotowiu to tak jakby sie wybrac do lekarza ogolnego, ktory potem kieruje dalej do specjalistow, oni na pogotowiu maja sie upewnic, ze Twoje zycie nie jest zagrozone (np w czasie krwotoku)
Twoja znajoma powinna sie zglosic do EPU jesli ma jakiekolwiek obawy dotyczace ciazy, prosze znalazlam nawet linka, mam nadzieje, ze sie przyda
http://www.earlypregnancy.org.uk/Making_Sure.asp?ID1=10

W calym UK maja bardzo dobrze rozwinieta opieke nad ciezarnymi, przykro mi, ze Twoja kolezanka musiala sie nastresowac

krak8686 ze zrozumieniem to niewiem raczej problemow nie mielki bo zna angielski a jej chlopak jeszcze lepiej, wiec niewiem, zrobili jej usg i powiedzieli ze moze isc do domu ze to 'normalne' dlatego pojechala do polskiego lekarza, i tam okazalo sie ze ma krwiaka? Tak to sie chyba nazywa - teraz mi wypadlo slowo z glowy.

lori niewiem jeszcze jak u ciebie, ale ja na kazdej wizycie poza waga i cisnieniem mam badany mocz i krew?! 
A wlasnie kolezanka  - ona chodzi do innej przychodni strasznie narzeka - zero badan, mowi ze maja wszystko w dupie. 
A ja w sumie tak nie narzekam. 

azorek ja na szczęście nie mam takich problemów. Mieszkamy u teściów w domku duży ogródek i nawet w złą pogodę przenosimy się do garażu. Więc koniec kropka grill musi być w sobotę :-D

a ja zniknęłam na parę godzin bo mnie teściowa nawiedziła, dobrze że chociaż obiadu miałam więcej i dom zdążyłam ogarnąć za nim przyjechała (mąż dał mi cynk pól godziny wcześniej, a sam do dentysty pojechał) no ale już po wszystkim

dzięki za wypowiedzi odnośnie depilacji:-D, z nogami uporałam się w poniedziałek, ale jeszcze zostały pachy i nie mogę się przybrać:confused2:

co do tego testu na płeć to tez uważam że szkoda kasy, nawet ja dawałby 100% pewności to nie wiem czy bym się skusiła, to moje pierwsze maleństwo więc nie mam parcia ani na chłopca ani na dziewczynkę, mężowi wydaje się że będzie córa, a mi że syn, a podświadomie wolimy odwrotnie:-)

A dla zepsucia humorkow... ;) to Wam powiem, ze mnie juz tak nie mdli (w ogole nie mialam wymiotow, mdlilo mnie przez jakies 2-3 tygodnie, ale dalo sie przezyc), za to zaczela mnie bolec glowa mocno z tylu, z tego co wiem, to to mozliwy objaw pod koniec pierwszego trymestru :( wina szalejacych hormonow

A tak w ogole to jakich doswiadczylyscie objawow jak do tej pory?
U mnie byly:
- mdlosci w 6-8 tyg, lepiej mi sie robilo jak cos zjadlam
- brak ochoty na jedzenie, nie to, ze mnie "odrzucalo", po prostu nie mialam na nic ochoty,
- bole podbrzusza, czasem jeszcze mam, a wsrod boli wszystkie mozliwe: bol jak na okres, klucie, ciagniecie, raz z prawej, raz z lewej, raz posrodku,
- bardzo sucha skora na piersiach, brzuchu i lydkach,
- widoczne zyly na piersiach, pobolewanie, klucie piersi, nabrzmiale piersi, ten objaw akurat pojawia sie i znika i tak w kolko
- zaparcia, zdarzylo mi sie kilka razy, i nie mialo nic wspolnego z dieta, po prostu raz z gorki raz pod gorke,
- wydety brzuch, e tam wydety, powinnam napisac brzuch jak w 7 miesiacu ciazy, czasem bylo naprawde zle, myslalam, ze pekne
- plamienie i brudzenie (raz mocniejsze raz slabsze, brazowe, raz tylko mialam zywoczerwona krew)
- bieganie na siusiu co godzina, w nocy obowiazkowo wstaje tez raz ;)
- bole krzyza, czasem delikatniejsze, czasem mocniejsze (ale to mozebyc tez spowodowane moja siedzaca praca)

Coz, dobrze, ze lasagne wstawiona, teraz ide sie troche polozyc, moze bol glowy przejdzie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja też nie jestem przekonana do takich testów. Lekarz nie jest wiarygodny na 100% a co dopiero taki test. Jakbym się już zdecydowała go zrobić a przy urodzeniu okazało by się że kłamał to byłabym wściekła na siebie że dałam im tyle pieniędzy za kłamstwo zamiast przeznaczyć je na jakieś słodkie bodziaki, skarpeteczki czy inne bajery. Oczywiście lekarza się zapytam co tam widzi :-D ale on to mi powie w ramach wizyty. Będzie co ma być byle zdrowe. :-)

Ostatnia edycja:
Do góry