reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Lori masz tak jak ja:-D
Tyle, że u nas Iggy jest jedynym wnukiem dla obu stron.
Wszyscy wróżą mi dziewczynkę (choć moim zdaniem nie wyglądam źle:-(), a ja mam wrażenie, że to jednak chłopaczek drugi będzie.

reklama
Z mojej strony pierwsze wnuczątko więc co będzie to będzie. Ze strony narzeczonego dwóch chłopców więc fajnie jakby była dziewczynka. Chciałabym małą panienkę bo mamy dla niej imię i w sumie wysypało mnie jakimiś pryszczami, wyglądam ogólnie "na dziewczynkę".
Chłopak też byłby fajny, zawsze chciałam mieć pierwszego syna (marzenie z dzieciństwa o starszym bracie).

u mnie po stronie meza chyba roznicy nie ma, tam juz jest 21 wnuczat, moje jest 22gie :p A juz jeden prawnuk w drodze dla tesciow :) 

W irlandii jest tak ze opieka ciezarnej za darmo i faktycznie wizyty mam automatycznie praktycznie,
co miesiac lekarza a od 3ciego miesiaca co miesiac w szpitalu [w szpitalu usg i ginekolog, a 'lekarz' to lekarz pierwszego kontaktu - tak to wyglada w irlandii wogule]
dlatego prywatnie chodze do polskiego, 
Bo tutaj wogule do 12 tyg ciaza to wcale nie ciaza, a jak z krwawieniem/plamieniem by sie poszlo do szpitala wczesniej to powiedza 'to normalne' i kaza czekac na rozwoj wydarzen 'naturalna selekcja' - jak to mowia. 

Dla mnie nie ważne jaka płeć, ważne żeby było zdrowe, chociaż wydaje mi się że będzie dziewczynka.
A moi rodzice jak i teściowie dziadkami zostaną po raz pierwszy :tak:

netika i zapominajka kciuki mocno zaciśnięte :-)

nikolaa kciuki za dentystę :rofl2:

emotnion_sickness i Bellka ooooooooooooo jak ja Wam zazdroszczę :szok:

jutrzenka nie rób już smaka bo jęzora mam już do samej ziemi. Chyba nawet jak będzie 0 stopni to będzie musiał być gril w weekend. Od czego mamy garaże :-D

aguga06 ja to też robie niekiedy w piekarniku takie grzanki. Rozpuszczam margaryne dodaje dużoo bardzo dużo czosnku jakieś zioła wegeta szczypiorek w lato i smaruje bułeczki. Jeśli chodzi o bułeczki
z grila to mam dwa sposoby albo daje bułeczki na grila i po upieczeniu smaruje czosnkiem i ewentualnie posypuje szczypiorkiem lub tak jak dziewczyny robię masełko. Gniotę masełko dodaje czosnek zioła wegetę paprykę ostrą itd i smaruję. :-) mniammmm

Emotion to nieciekawa ta opieka w Irlandii...a myslalam, ze jest podobnie jak w UK, a czy plamienie/krwawienie konsultowalas tylko z lekarzem pierwszego kontaktu czy kontaktowalas sie z ludzmi zajmujacymi sie wczesna ciaza?

Dziewczyny ach a Wy o tych grillach!! Alez zazdroszcze! My w mieszkaniu i zero ogrodka, takze na grilla to tylko jak ktos znajomy robi :)

A, ze na grillowana kielbaske jeszcze troche przyjdzie nam poczekac...co dzisiaj na obiad/kolacje serwujecie?

Ja sie zaraz z kanapy zbieram i lasagne robic bede, juz mi slinka cieknie, szkoda tylko, ze sie samo nie zrobi ;) mega lenistwo mnie dzis dopadlo

Emotion to nieciekawa ta opieka w Irlandii...a myslalam, ze jest podobnie jak w UK, a czy plamienie/krwawienie konsultowalas tylko z lekarzem pierwszego kontaktu czy kontaktowalas sie z ludzmi zajmujacymi sie wczesna ciaza?

Dziewczyny ach a Wy o tych grillach!! Alez zazdroszcze! My w mieszkaniu i zero ogrodka, takze na grilla to tylko jak ktos znajomy robi :)

A, ze na grillowana kielbaske jeszcze troche przyjdzie nam poczekac...co dzisiaj na obiad/kolacje serwujecie?

Ja sie zaraz z kanapy zbieram i lasagne robic bede, juz mi slinka cieknie, szkoda tylko, ze sie samo nie zrobi ;) mega lenistwo mnie dzis dopadlo

Ja na obiadek miałam kopytka mniam mniam a na kolację nie wiem może naleśniki z parówką i serem :tak:

No nie!! aale mi narobiłyście smaka na grilla,że mój M już dzwonił do tesciów że w sobotę przyjezdzamy. Ja kiełbasy nie lubię ale za karkówke to dam się pokroić!! :)

Anć witaj . Osobiście nie wierze w te wszystkie testy prognozujące płeć ,poczekam niecierpliwie do wizyty u gina .

Pesca ja tez tak mam ze strasznie mnie pryszczami wysypało, cera tragiczna (wciąż sie świece i tłuszcz mi sie z czoła leje), gorzej sie czuję niz w pierwszej ciązy, zmeczona, spiąca, jakbym byla juz przy koncówce a nie dopiero przy koncówce I trymestru.Poza tym wg moich obliczen przytulalismy sie z mężem na 2,3 dni przez owulką wiec wszystko wskazuje na dziewczynką, ale to sie okaze pewnie za kilka dobrych tygodni jak dzidzia zechce sie ujawnic.
emotion-sickness ja tez z irl,nie wiem gdzie mieszkasz w irl i w jakim szpitalu bedziesz rodzic bo ja w Dublinie
ale ja pierwsza wizyte ogólnie w szpitalu na usg mam dopiero w 5 m-cu (i prawdopodobnie jak było w pierwszej ciazy to bedzie jedyne)a wczesniej 28 marca tylko z połozna mam spotkanie i ide na badania, moze jak trafie bede mogła posłuchac serduszka czy bije.A tak od 8 tc mam co miesiac wizyty u GP-czyli ogólnego.

reklama
anć, daj mi dwie stówy, też Ci powiem czy będzie chłopak czy dziewczyna a skuteczność będę miała taką samą jak ten test:-D:-p

Mnie jest zupełnie obojętna płeć Małego, nawet zastanawiam się czy nie wolę w tej ciąży mieć niespodzianki:-p Ale ja mam taki problem, że chyba bym i tak wypatrzyła na usg - jakby oczywiście było dosyć dobrze widać:-D

Jeeej, mi też zrobiłyście smaka na grilla, nikamo - też uwielbiam karkówkę, mniam:-D I masło czosnkowe - zawsze robię do grilla, a teraz jeszcze muszę spróbować z papryką:-)

Do góry