reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Aaa zapomnialam dopisac na temat tych testow na plec: moim zdaniem super zabawa, tylko raczej bym tego nie brala na powaznie ;) jak kogos stac to czemu nie - rozrywka gwarantowana, ale scian na rozowo albo niebiesko bym po takim tescie nie malowala :) chociaz....zawsze to 50% szans :)
Tak na powaznie to gdyby to byla taka pewna metoda to bylaby o wiele bardziej rozpowszechniona i polecana przez lekarzy :)
Pozdrawiam

reklama
a ja czytając o tych waszych grillach jakoś zgłodniałam i postanowiłam zrobić kopytka bo ziemniaków trochę z obiadu zostało i teraz się zajadam

mniam,mniam:tak:

Tallka zrobilam kiedys identycznie!! Hehe, prawie sie rozplakalam, bo nie moglam podjac decyzji (hormonki), i w koncu zjadlam pol porcji na slodko, a pol z boczkiem i kapusta kiszona :)

krak jak bym czytała o swoich objawach :-D różnica tylko taka że mdłości męczyły mnie do 10 tygodnia, i jak tylko pomyślałam o jedzeniu to się nasilały, więc przez miesiąc nie jadłam prawie nic :zawstydzona/y: bo jak się już zmusiłam do jedzenia to lądowałam w toalecie.

Ale mi smaka na kopytka narobiłyście! Jutro będę musiała zrobić. Jak musiałam leżeć to namówiłam męża żeby mi zrobił, no ale na kucharza to on się nie bardzo nadaje :-D

Ja na obiadek miałam kopytka.. sama nie wiedziałam jak chcę je zjeść czy na słodko czy z cebulką i boczkiem... zjadłam I TAKIE I TAKIE :-D

ja miałam ochotę na takie z cebulką smażoną, ale chęci na krojenie cebuli mi zabrakło więc zjadłam z masełkiem

A tak w ogole to jakich doswiadczylyscie objawow jak do tej pory?
U mnie byly:
- mdlosci w 6-8 tyg, lepiej mi sie robilo jak cos zjadlam
- brak ochoty na jedzenie, nie to, ze mnie "odrzucalo", po prostu nie mialam na nic ochoty,
- bole podbrzusza, czasem jeszcze mam, a wsrod boli wszystkie mozliwe: bol jak na okres, klucie, ciagniecie, raz z prawej, raz z lewej, raz posrodku,
- bardzo sucha skora na piersiach, brzuchu i lydkach,
- widoczne zyly na piersiach, pobolewanie, klucie piersi, nabrzmiale piersi, ten objaw akurat pojawia sie i znika i tak w kolko
- zaparcia, zdarzylo mi sie kilka razy, i nie mialo nic wspolnego z dieta, po prostu raz z gorki raz pod gorke,
- wydety brzuch, e tam wydety, powinnam napisac brzuch jak w 7 miesiacu ciazy, czasem bylo naprawde zle, myslalam, ze pekne
- bole krzyza, czasem delikatniejsze, czasem mocniejsze (ale to mozebyc tez spowodowane moja siedzaca praca)

u mnie wystąpiły punkty 1, 2, 3 i 5 oraz plamienie, bezsenność, przez jakiś czas częste oddawanie moczu oraz lenistwo
z objawów które mi nadal towarzyszą to: od czasu do czasu mdłości np.dzisiaj, czasem bóle podbrzusza oraz lenistwo no i ogólne zmęczenie

Ale mi smaka na kopytka narobiłyście! Jutro będę musiała zrobić. Jak musiałam leżeć to namówiłam męża żeby mi zrobił, no ale na kucharza to on się nie bardzo nadaje :-D

jeszcze parę mi zostało więc wpadaj;-)
bo inaczej je wcisnę i będę później zdychała

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bellka ale chociaż próbował. Ja mojego jakbym miała namówić żeby coś zrobił do jedzonka to by musiało być jakieś święto. Wiem że coś by tam zrobił sam ale niestety u niego wygrywa brak chęci. :angry:
Ostatni raz to przed ślubem zrobił mi kolację tak sam od siebie. Po ślubie też raz ale go do tego troszkę musiałam zmusić hehehe :-).

Belka to juz dzis sie zacznij zastanawiac czy zjesz na slodko czy nie :)

Marand no oczywiscie, przypomnialas mi o jeszcze kilku objawach, juz dopisuje do listy :)

Oj zmęczona to ja też ciągle jestem i męża ciągne codziennie spać o 21 :sorry: Chciała bym żeby to się już skończyło bo nawet nie możemy wyjść do znajomych, a wcześniej wychodziliśmy w każdy piątek i sobotę. A tak mi brakuje ich towarzystwa :-( No ale nie jestem w stanie, wcześniejsze ciągłe leżenie, mdłosći 24h na dobę no i teraz to zmęczenie. Mam nadzieję że niedługo mi przejdzie.

reklama
Witajcie,Anć witaj.
Zapominajka,trzymam kciuki za wizytę,wszystko będzie dobrze!
Ja na basen chodzę,nawet w aqua parku byłam kilka razy.
Dziewczyny posiadające już dzieciaczki,nie macie wrażenia,że czasami już czujecie ruchy maluszka.Tak mi się czasami wydaje,albo omamy czuciowe mam:eek:

Do góry