reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Moja waga stoi w miejscu ,ale brzusio widoczny. Ewi widzę ,że po ciążach też dorobiłaś się kamyczków i jesteś po cholecystektomi -ja też w pierwszej ciąży wyhodowałam piękną kolię.
zeberka -super ,że wszystko ok.
Ja ide w kimonko ,bo boli mnie brzuch ze śmiechu -tatusiowie w mini w rolach z kopciuszka -szło się posikać ze śmiechu -pantofelek to kalosz

reklama
Witaj EWI! Ja na początku schudłam 2kg, bo przez mdłości prawie nic nie jadłam ale od tygodnia, półtora mdłości prawie przeszły więc już nadrobiłam 1,5 kg. A i brzuszek już mam spory ( jak dla mnie i męża :-D)

Ja jestem zalamana bo juz przytylam 4kilo! :crazy: Przez ostatnie poltora roku bylam non stop na diecie, a ostatnio sobie pozwolilam ze slodyczami i niesety efekt widoczny. Pocieszam sie tym ze to woda na pewno mi sie zatrzymala:-) No i brzuch mam duzy chyba tez 4 cm na plusie, az boje sie pomyslec jak bede wygladala w pazdzierniku, a celowalam tak zeby przytyc 10-12kilo:no:

moja waga a więc przez z moje problemy z prolaktyną ostatni rok upłynął mi pod znakiem chudnięcia i tycia gigantycznych zastojów wodnych waga ogólnie mi się wahała 10kg to w tą to w tą np w listopadzie ważyłam 64 kg a w grudniu 74kg ciążę zaczęłam niestety z dość wysoką wagą bo właśnie ok 74 jak do tej pory przybyło 3kg z czego się ciesze bo w pierwszej ciąży przytyłam 7 kg w pierwszym trymestrze.... ogólnie staram się jeść nie tłusto i jak najmniej słodyczy.... ale ogólnie wagą staram się nie przejmować po pierwszej ciąży musiałam mnóstwo zrzucić bo bardzo dużo przytyłam i udało się wiem że i tym razem się uda i będę znów laska :-D:-D:-D a ciągłe myślenie o tym jak wyglądam tylko mnie przygnębia mnie ciąża nie służy na urodę ani od strony wagowej ani od strony cery ani od żadnej innej;-).....
zeberka super wieści!!!!

Mendi ja tak miałam w pierwszej ciązy.Całe życie na dietach a tu popuściłam Sobie totalnie -efekt prawie 30 kg na plusie .
Teraz o dziwno nie przytyłam nic ale apetytu nie mam szczególnie na slodycze.

Ja teraz ważę 55,5 schudłam prawie 3kg od początku ciąży. Pierwszą ciążę zaczynałam z waga 49kg ,a przytyłam 27kg.Teraz lekarz mówił,że w drugiej ciąży nie mogę tyle przytyć bo to nie bezpieczne .

Mendi ja tak miałam w pierwszej ciązy.Całe życie na dietach a tu popuściłam Sobie totalnie -efekt prawie 30 kg na plusie .
Teraz o dziwno nie przytyłam nic ale apetytu nie mam szczególnie na slodycze.

Ja mam non stop mdlosci, i poki cos jem czuje sie ok, najgorzej jak juz skoncze jesc albo pic. Okropne uczucie, i wtedy siegam po cos innego zeby przegryzc i taki oto efekt. Ja juz nie jem nic slodkiego, chociaz wczesniej tez znow tak nie przesadzalam ze slodkim, ale ja tyje juz od samego patrzenia:wściekła/y:

mendi, mam dokładnie tak samo:/ Zjem, pół godziny spokoju i znowu...W poprzedniej ciąży wystartowałam z 65 i przytyłam 30 kg...
W tej od 70 zaczynam i już sporo do przodu, chociaż wcale nie powinno tak byc:/ Staram się ograniczac, oczywiście w granicach rozsądku:)

Lolerain​, właśnie doczytałam...trzymaj się jakoś:*

oglądam właśnie na TLC "Niesforne przyszłe mamy" a za pół godziny będzie "Porodówka" lubię oglądać takie programy o ciąży szczególnie jak jestem w ciąży :-)

ja spadam katarzsko daje w kość jak nie wiem

miłego wieczorku dobranoc dziewczyny

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Nikola :)

A ja wlasnie odwrotnie, od kiedy jestem w ciazy przestalam ogladac moj ulubiony program One born every minute, mimo tego, ze nawet rodzic bede dokladnie w tym szpitalu, w ktorym krecili odcinki tej serii, jakos wole nic nie wiedziec, przynajmniej narazie, obejrze sobie wszystkie odcinki jak juz bede blizej porodu :)

Milego wieczoru dziewczyny

Do góry