reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

reklama
Lorelain ty używasz Musteli? Bo ja dziś zauważyłam że po tym kremie jak by mi się skóra strasznie sypała, ale to nie skóra, tylko ten wysuszony krem :eek:

- no ja używam mustelli i nic takiego nie zaobserowowałam...jakis czas smarowałam brzuch z 5 razy dziennie i tez nic takiego nie mialam. Teraz smaruje raz wieczorem, uda, pośladki, brzuch i piersi i normlanie jak taki krem to jest . Wchłania się ładnie w skóre i nie zostają mi żadne ślady, nic się nie sypie. Może za grubo smarujesz no albo to nie od Mustelli? ... używam mustelli teraz raz dziennie bo jak sie kąpie to kupiłam sobie z nivea oliwke w żelu do mycia.

No własnie smaruje dosyć cieńko, wieczorem, no i nad ranem czuje że jest jeszcze nawilżony a już pod wieczór mi się cały brzuch sypie :szok: i nie wiem od czego, a nic innego nie stosuje, a skóry nigdy raczej suchej nie miałam

Zapominajka jest jeden plus że z reguły nie trwają długo. Tzn wymioty. Mdłości to i cały dzień jak np zjem coś smażonego albo barszcz czerwony (hmm kiedyś go uwielbiałam).
Mam cały zestaw objawów ciążowych. Komu, komu? Brzuch boli prawie bez przerwy, no ale rozciąga się i da się to wytrzymać, tak sobie to tłumaczę. Piersi mam już jak silikonowe takie twarde i hmm dziwne. :-) Wymioty, mdłości. Zachcianki. Uwielbiam ogórki kiszone i wszystko co ostre i kwaśne (chłopak?). A dziś ten nagły spadek nastroju. Czasem mam power a czasem cały dzień nie ruszałabym się z łóżka gdybym nie musiała. Nie da się ukryć będzie dziecko. :)

Bellka - autentycznie ja nie mam nic takiego, mam ładną nawilżoną gładziutką skórę :sorry: .... może jestes uczulona na ten krem?

a ja wam opowiem jeszcze cos dziwnego .... patrze ktos dzwoni na komórke, ale nie znam numeru. Odbieram i odezwał się jakis facet że chce rozmawiać z Panem Leszkiem. Ładnie powiedziałam że to pomyłka i się rozłączyłam, ale cały czas podczas rozmowy nie dawąło mi spokoju skąd ja znam ten głos. No i juz wiem! ... miał głos TUSKA :laugh2::laugh2::laugh2:

Na mdłości poczatkowo pomagały tablety diphergan. Ktoś wspominał o czopkach Torecan. Witamina B6 niektórym pomaga. No i naturalnie imbir i migdały. U mnie zdaje egzamin tylko regularne jedzenie. Jak już nie mogę niczego to sucha bułka zawsze zdaje egzamin.

.
mi lekarka powiedziala ze na mdłosci nic nie ma. Jem tylko chleb lub bulke z masłem i nic wiecej sie nie. na obiad tylko zupe zjadłam dzis. a teraz jem jablko. Normalnie koszmar. W pierwszej ciazy to ciagle mialam smaka na fasoke, bigos kebaba a teraz ja se pomyslw to mi sie niedobrze robi

hmm nie wiem, zobaczymy czy jutro też się tak zrobi, no ale uczulenie to wątpie, odrazu by coś wyskoczyło

Bellka - jakby to było faktycznie po kremie to przecież nikt by go nie używał zwłaszcza że pierońsko drogi, a jednak jest często polecany. Może wysusza cie jakis płyn do kąpieli?

reklama
Do góry