reklama
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
kochane ja z malym pytaniem - jak wygladaja ugryzniscia komara u dziecka? tak samo jak u doroslego? mloda oierw miala z 2_3 chrostki /plamki ciemno czerwone dzis po nocy pojawily sie kolejne? bedzie to od komara? bo wyglada zupelnie inaczej ? niewiem sama co to moze byc?
gratuluje mamusi :-) :-)
wpadne pozniej nadrobic troch, jak mloda pojdzie spac na noc :-)
gratuluje mamusi :-) :-)
wpadne pozniej nadrobic troch, jak mloda pojdzie spac na noc :-)
vinga89
mamusia syneczków
hmmm ugryzienia po komarach nawet u dorosłych różnie wyglądają. ja np. mam wielkie górki w ich miejscach, a Nataniel mały czerwony placyk... może być i komar..
a gdzie dokładnie wyskoczyły??
a gdzie dokładnie wyskoczyły??
ja dzsiaj z małym byłam na pogotowiu...najprawdopodobniej go coś użarło. Wczoraj po kąpieli miał małe zaczerwienienie nad okiem,ale myślałam że mu mydełko wpadło czy coś i zatarł...rano było tk już troszkę większe-pomyślałam, że coś ugryzło i dałam calcium. Po południowej drzemce obudził się z mega napuchniętym oczkiem...strasznie to wyglądało. Na pogotowiu stwierdzili, że albo alergia na coś albo jakiś owad użarł. Mam podawać calcium i kropelki fenistil i obserwować...oby jutro było mniejsze.
Kasia_P'85
mama serduszkowego Misia
Elutka u nas było to samo tyle że na rączce, samo wapno nie pomagało ale z Fenistilem już zeszło, nie wiem co to za komary że tak dzieci puchną, u nas wyszło po nocy dlatego byłam pewna że to nie np osa, tak to bym się wahała bo to tak właśnie wyglądało
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
vinga u mnie tak sao ja. am rozowa 'gorke' a mloda czerwony placek.
ma 2 na czole z 3 - 4 na prawej rece-rameniu, z 8 - 10 na prawej nodze-udzie-sstopie, do tego moze jedno po lewej stronue na rece
dzis wyskoczylo cos na powiece ale znowu calkiem inne.
wogule te upaly wykanczaja, wysypka wyszla mlode na calej szyji w kolo :-(
niewiem jak ja wytrzymam w pl 'na stale' :-\
ma 2 na czole z 3 - 4 na prawej rece-rameniu, z 8 - 10 na prawej nodze-udzie-sstopie, do tego moze jedno po lewej stronue na rece
dzis wyskoczylo cos na powiece ale znowu calkiem inne.
wogule te upaly wykanczaja, wysypka wyszla mlode na calej szyji w kolo :-(
niewiem jak ja wytrzymam w pl 'na stale' :-\
Ostatnia edycja:
vinga89
mamusia syneczków
mody jeszcze od tych upałów ma takie jakby pryszcze, bo ciągle spocona buzia
dzisiejszy dzień chyba mnie wykończy, leżę i sapię, bo aż oddychać od gorąca nie mogę...
dzisiejszy dzień chyba mnie wykończy, leżę i sapię, bo aż oddychać od gorąca nie mogę...
Kasia_P'85
mama serduszkowego Misia
Emotion u nas tak właśnie wyglądają ugryzienia komara, czerwone, rozlane, gorące plamy. Wiem napewno że to komar bo sama jednego zgoniłam a później wyszło coś takiego. Ten Fenistil w kropelkach kosztuje coś koło 30zł i naprawdę pomaga, jest podobno jeszcze do smarowania ale pani dr powiedziała że kropelki lepiej podziałają. A i nawet jak to coś innego ugryzło to tez pomogą bo działają "przeciwświądowo i przeciwuczuleniowo".
Ja tych upałów też nie mogę znieść, do tego mieszkam na poddaszu więc nawet w domu mam ok. 30 stopni.
Ja tych upałów też nie mogę znieść, do tego mieszkam na poddaszu więc nawet w domu mam ok. 30 stopni.
reklama
Pojechałam dzisiaj rano z małym do okulisty, bo oka mu prawie widać nie było...tak mu ta powieka spuchła po nocy! Dodatkowo poza wapnem i fenistilem w kropelkach mam smarować maścią Cortineff, sterydowa. Mam nadzieję, że zadziała. Te wszystkie owady są jakieś zmutowane!!!